اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13950704136266095

ضرورت سامانه فرماندهی حادثه در اماکن مذهبی

کد: 13950704136266095

https://goo.gl/p0pwtP

، تهران , (اخبار رسمی): رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران بر ضرورت برخورداری اماکن مذهبی و زیارتی از سامانه فرماندهی حادثه ، سندکاهش خطرپذیری و ستاد مدیریت بحران با توجه به کثرت زائران این اماکن و مخاطرات خاص ناشی از تراکم جمعیت تاکید کرد.

برخورداری اماکن مذهبی ضروری است

به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، دکتر احمد صادقی در جریان بازدید مدیر آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) و جمعی از مدیران این تولیت از مرکز فرماندهی و ستاد مدیریت بحران تهران گفت: مخاطرات طبیعی از یک سو و سوانح انسان ساز از سوی دیگر در جهان رو به افزایش است چرا که تغییر اقلیم و شرایط آب و هوایی شدت بیشتری گرفته و حوادث شهری و تکنولوژیکی با توجه به رشد روزافزون شهرنشینی افزایش یافته و از تنوع زیادی برخوردار است.

وی با اشاره به این که در تمامی اماکن عمومی که برخوردار از شمار مراجعه کنندگان بالا و تراکم است، حتی وقوع حوادث کوچک نیز می تواند به هجوم جمعیتی و حوادث ثانویه منجر شود، گفت: نگاهی به حوادث رخ داده در اماکن مذهبی طی سال های اخیر در داخل و خارج نشان دهنده حساسیت تامین ایمنی حداکثری این مراکز است. به عنوان مثال در حادثه آتش سوزی مسجد ارک در صورتی که پاره ای از نکات ایمنی و یا پیش بینی ها، پیشگیری ها و آمادگی لازم در نظر گرفته می شد، شاهد وقوع این حادثه تلخ با آن ابعاد نبودیم.
وی افزود: بنابراین ایجاد ستاد مدیریت بحران در اماکن مذهبی ، راه اندازی سامانه فرماندهی حادثه و همچنین تدوین سند کاهش خطرپذیری می تواند مجموعه حوادث محتمل، ظرفیت های پاسخگویی و نقشه کاهش خطرپذیری را در اختیار مدیریت این مراکز قرار داده و از حوادث محتمل جلوگیری و پیشگیری نماید.
دکتر صادقی تاکید کرد که این سازمان آمادگی دارد تا در زمینه تبادل تجربیات و اجرای دوره های آموزشی با تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) همکاری نماید.
حجت الاسلام عبدی مدیر آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) نیز ضمن بیان ضرورت های تامین ایمنی در حرم حضرت معصومه(س) گفت:مجموعه مدیران و پرسنل این آستان مقدس نیاز به طی دوره های آموزشی مدیریت بحران و مانورهای دوره ای دارند تا همواره از سطح قابل قبول آمادگی و پاسخگویی در برابر حوادث برخوردار باشند.
وی افزود: شورای پدافند غیر عامل در این تولیت پیش بینی شده است و برنامه هایی برای تامین آسایش ، آرامش و اطمینان هر چه بیشتر زوار در دست اجراست.
وی با اشاره به طراحی ویژه مرکز مدیریت بحران شهر تهران و اقدامات انجام شده طی سالهای اخیر برای آمادگی هر چه بیشتر در برابر سوانح طبیعی گفت: اقدامات شهرداری تهران در خصوص ایجاد زیرساخت های مدیریت بحران قابل تقدیر است و می تواند بعنوان الگویی برای سایر شهرها از جمله شهرهای معین قرار گیرد.
مهندس محسن نادی سرپرست معاونت آمادگی و مقابله سازمان نیز گفت: مدیریت ایمنی در اماکنی که مراجعه کننده زیاد دارد ، ضروری است چرا که گاهی با یک حادثه کوچک و حتی یک شایعه ممکن است حوادثی تلخ در هجوم مردم رخ دهد، بنابراین در طراحی و بهره برداری از این اماکن باید نکات ایمنی، پیش بینی و امکانات آمادگی تامین شود.
در این دیدار که امین جعفری مشاور تولیت و رئیس امور واقفین و خیرین و محسن انصاری مسئول هماهنگی نیز حضور داشتند، سامانه های به کار رفته در مرکز فرماندهی معرفی و توضیحاتی در خصوص طرح ها و برنامه های سازمان ارائه و از بخش های مختلف مرکز بازدید به عمل آمد.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران

سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران یکی از سازمان های زیر مجموعه شهر تهران است که وظیفه برنامه ریزی و انجام اقدامات لازم برای آمادگی شهروندان برای روبرویی با بحران ها و بلایای طبیعی و همچنین مدیریت زمان های بحرانی در شهر را بر عهده دارد.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

شهر و جامعه