، کاشان , (اخبار رسمی): خانههای تاریخی کاشان از گذشتههای دور مکانی برای برگزاری آیینهای مذهبی بود که اینگونه برنامهها با صفا و صمیمیت خود و با حضور اقشار مختلف مردم در حیاطهای بیرونی این سراها انجام میشد
به گزارش اخبار رسمی به نقل از مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری کاشان ،خانه تاریخی آل یاسین با قدمتی نزدیک به دو قرن، یکی از این نوع خانه هاست. این سرای تاریخی در خیابان امام خمینی(ره) مقابل بقعه حبیب بن موسی بن جعفر(ع) قرار دارد که با یک حیاط مرکزی بزرگ، در گروه خانههای یک حیاطه با سه جبهه دارای ایوان ها و تالارهای مختلف است.
این خانه به دستور فتحعلی شاه قاجار، برای یکی از بزرگترین علما و مراجع بزرگ نیمه اول قرن 13 هجری قمری به نام سیدمحمد تقی پشت مشهدی جد اعلای خاندان آل یاسین ساخته و بعدها به صورت موروثی در اختیار آقا نظام الدین مجتهد کاشانی (آل یاسین) قرار گرفت.
کاربری این خانه از ابتدا به عنوان مدرسی برای تدریس سیدمحمد تقی پشت مشهدی بوده و در ماه محرم و صفر، که حوزههای علمیه تعطیل بود، مراسم سینهزنی و عزاداری در آن برگزار میشده است و این سنت نسل به نسل ادامه یافته است.
این خانه تا سال 1365 مسکونی بوده و در سال 1370 توسط نسل چهارم خاندان آل یاسین به شهرداری کاشان فروخته است و سپس طی سالهای 75 تا 76 مرمت شد و اکنون هم به عنوان دبیرخانه "خانه" در مجمع جهانی شهرهای اسلامی و محل استقرار مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری کاشان با میزبانی از جشنوارهها و سوگوارههای مختلف در تمام طول سال کاربری فرهنگی پیدا کرده است.
روضهخوانی آیتالله سیدمحمد تقی پشت مشهدی در دهه عاشورا
در کتاب "عزاداری سنتی شیعیان در بیوت علما، حوزه های علمیه و کشورهای جهان" تألیف حجتالاسلام سیدحسین معتمدی، ضمن اشاره به عزاداری ماه محرم در خانههای علمای کاشان، آمده، "مرحوم آیتالله آقا سیدمحمدتقی پشت مشهدی کاشانی، دارای اخلاص زیادی به اباعبدالله الحسین(ع) بوده و به اقامه مراسم عزاداری آن حضرت اهتمام زیادی میورزیده، لذا همه ساله مجلس روضهخوانی باشکوهی را برای تجدید اقامه عزاداری امام حسین(ع) در لیالی عاشورا، در مسجد حبیب بن موسی و در ایام دهه عاشورا در منزل خود منعقد میکرده است که بسیار معروف و مورد توجه اهالی شهر بوده و از طبقات مختلف، خاصه اهل علم و فضیلت در آن شرکت میکردند. مجلس روضهخوانی منزل ایشان مفصلتر مجلسی بوده که در مسجدشان تشکیل میشده و دسته جات عزاداری مختلفی از سقایی، سینهزنی، زنجیرزنی، شبیهخوانی و... نیز در این منزل و مجلس شرکت میکرده و ضمن عرض تسلیت به محضر علما و سادات، به عزاداری می پرداختند."
یادآور میشود، امسال به همت شهرداری کاشان، این سرای تاریخی در دهه دوم ماه پیروزی خون بر شمشیر با اسرای کربلا در قالب برنامههایی مثل زیارت عاشورا، سخنرانی اساتید برجسته حوزوی و مداحی و با حضور اقشار مختلف مردم به سوگ نشست که این اقدام میتواند حال و هوای گذشته خانه را به عنوان مکانی برای اجتماعات گسترده آیینی احیا کند.
گفتنی است آیین روحبخش زیارت عاشورا درهر روز صبح دهه دوم محرم در خانه تاریخی آل یاسین با حضور سخنرانان مطرح کشوری،حجج اسلام راشد یزدی، علوی، قائمی، فرجی، خانی و دکتر زجاجی به همت مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری کاشان برگزار شد
### پایان خبر رسمی