اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13950921198635500

با حذف ریال ازپول ملی، دولت با تورم چه می‌کند

کد: 13950921198635500

https://goo.gl/V8uxfH

، تهران , (اخبار رسمی): دولت تصمیم گرفته تومان را به‌جای ریال به‌عنوان پول ملی کشور قرار دهد و از این به بعد ریال از مراودات اقتصادی حذف خواهد شد و از همین رو، این اقدامی ناگهانی و بدون برنامه قبلی بود.

با حذف ریال ازپول ملی، دولت با تورم چه می‌کند

به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران، سیده فاطمه مقیمی عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی تهرانف درخصوص حذف صفر از پول ملی گفت: به‌هرحال حذف صفر از پول ملی نشان‌دهنده آن است که ارزش پول ملی کشور افت کرده اما باید برای این حذف بررسی‌های زیادی انجام شود، حتی می‌شود از بعد روان‌شناختی هم روی آن کار کرد و تاثیرات اجتماعی آن را موردبررسی قرارداد.

وی ادامه داد: با این‌حال نباید فراموش کرد که سناریوی حذف صفر از پول ملی، سناریویی است که در دیگر کشورها در طول تاریخ اتفاق افتاده است.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، افزود: کشور ترکیه در همسایگی ایران هم در چند سال اخیر همین اقدام را در نظام پولی کشورش انجام داد اما آنچه مسلم است، این است که مساله ای که باعث می‌شود کشورها به حذف صفر از پول ملی‌شان روی بیاورند، ماجرای تورم است ؛ در زمینه تبدیل ریال به تومان، شاید بیشتر بعد فرهنگی و استفاده عرف جامعه از تومان مطرح باشد.

مقیمی با اشاره به مشکلات تورمی کشور و عدم اشتغالزایی در کشور گفت: به‌هرحال ماجرای اصلی این است که دولت با شرایط تورم می‌خواهد چه‌کار کند و چه سناریویی برای بعدازآن دارد، به همین دلیل شاید حذف صفر به‌ظاهر مطلوب باشد اما دل‌نگرانی این‌که شاید در آینده تورم به شکل افسارگسیخته ایجاد شود وجود دارد.

عضو اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه گفت: مساله بعدی این است که دولت‌مردان قبل از اعلام یک‌مرتبه‌ای این خبر می‌توانستند با فعالان و کارشناسان مشورت بیشتری انجام دهند، به همین دلیل هم‌الان پیش‌داوری‌ها به وجود می‌آید ؛ به همین دلیل باید قبل از اعلام آن مشورت گرفته می‌شد. به این شکل اتفاقی افتاد که در چند سال گذشته هم رخ می‌داد مانند بحث یارانه‌ها که یک‌مرتبه رخ داد و بعد موردبحث و بررسی قرار گرفت.

وی اضافه کرد: این در حالی است که اگر قبلاً با اقتصاددانانی که بیشتر به بدنه دولت نزدیک هستند این مساله مطرح می‌شد شاید راهکاری‌های بهتری برای این‌چنین تصمیم‌گیری‌هایی بیان می‌شد.

مقیمی خاطرنشان کرد: بنابراین بهتر بود قبل از این تصمیم‌گیری، نظرسنجی از جامعه انجام می‌شد. به اعتقاد من اگر این نظرسنجی رخ می‌داد، وضعیت تصمیمات اقتصادی بهبود پیدا می‌کرد. بنابراین الان هم مانند همیشه تنها می‌توانیم بگوییم که ان‌شاءالله دولت تصمیم درستی گرفته باشد. البته که شاید تصمیم درست باشد و تنها یکسری صیقل‌کاری نیاز باشد انجام شود.

وی افزود: از طرفی هم اگر دولت قصد حذف ریال را داشت می‌توانست در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی این مساله را مطرح می‌کرد ؛ مگر گفته نمی‌شود که اتاق بازرگانی مشاور سه قوه است، پس چرا این موضوع مطرح نشده است.

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی تهران در پایان گفت: بااین‌حال ما موفقیت دولت و اقتصاد خوب و روان و اجرای درست اقتصاد مقاومتی را خواستار هستیم و امیدواریم این اقدام دولت بهترین گزینه باشد که انتخاب‌شده است.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران

سال 1263 مجلس «وکلای تجار» به عنوان اولین نهاد حامی تجار ایران شکل گرفت. این نهاد بعدها به اتاق بازرگانی تغییر نام داد. مورخان تاریخ اقتصاد ایران اعتقاد دارند، پایه تمامی فعالیت‌های صنفی و تخصصی بخش بازرگانی کشور از همین نهاد شکل گرفته است.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]