، تهران , (اخبار رسمی): یکی از مهمترین زمینه پیدایش قاچاق کالا در کشور ما تمایل مصرف کنندگان و تغییر الگوی مصرف در خانواده ها است به طوری که کالاهای لوکس و خارجی در سبد مصرف خانوادهها حتی با درآمد پایین نیز قرار گرفته است.
به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی نیروی انتظامی ،با توجه به پیامدهای قاچاق کالا میتوان گفت پدیده قاچاق کالا با فرهنگ و باورها مرتبط است، لذا هرگونه راهکاری میبایست در جهت تقویت فرهنگ عمومی باشد. برای این کار باید به آموزش افراد جامعه از سطوح پایین شروع کرد تا بتوان احترام به قانون و قانونگرایی را در وجود افراد نهادینه و از قانون گریزی آنها جلوگیری کرد چراکه قاچاق مصداق بارز قانون گریزی در کشور است.
بسیاری از کالاهایی که به صورت قاچاق وارد کشور میشوند، عمدتاً جزء کالاهای اساسی و مورد نیاز مصرفکننده نیستند بلکه قاچاقچیان سودجو با تبلیغات و ایجاد نیاز کاذب در مصرفکننده از طریق ماهواره، اینترنت و شبکه های اجتماعی تلفن همراه به مصرف این کالاها در داخل کشور دامن میزنند، ضمن اینکه این کالاها معمولاً کیفیت پایین داشته و از استانداردهای لازم، به دلیل عدم نظارت مراجع قانونی برخوردار نیستند، لذا برای تشویق مردم به مصرف کالاهای تولید داخل، باید فرهنگسازی وتبلیغات درست صورت گیرد.
با فراهم کردن زمینه لازم برای تولیدکنندگان، باید آنان را مجاب نمود که براساس نیازها و نوع کیفیت مورد نظر مصرفکننده اقدام به تولید کالا کنند.
امروز استکبار جهانی فرهنگ مصرفگرایی را که امری تهاجمی است، تبلیغ میکند و به این وسیله به اهداف استعماری خود دست پیدا می کند. تشویق و ترغیب استفاده از کالاهای تولید داخل با استفاده از کارشناسان، مسوولان و مدیران با بیان مزایای استفاده از تولیدات داخلی و مضرات استفاده از کالاهای خارجی در رسانهها به خصوص صدا و سیما می تواند در این زمینه مفید باشد.
قاچاق کالا تا زمانی که برای قاچاقچیان سوددهی داشته باشد، رواج دارد، زیرا اینگونه افراد تاجرانی هستند که مالیات و عوارض پرداخت نمیکنند. هر یک از قوای سهگانه باتوجه به نوع وظیفه خود، باید شرایط ارتکاب قاچاق را سخت و مشکل کنند تا همواره قاچاقچیان سرمایه خود را در خطر دیده و انگیزه و میلشان به قاچاق کاسته شود.
بسیاری از کالاهایی که به صورت قاچاق وارد کشور می شود کالاهای مصرفی بوده و عمدتاً جزو کالاهای اساسی و مورد نیاز جامعه نبوده بلکه قاچاقچیان سودجو با تبلیغات و ایجاد نیاز کاذب در مصرف کننده به مصرف این کالاها در داخل کشور دامن می زنند؛ ضمن اینکه این کالاها اکثراً از کیفیت پایین و عدم استاندارهای لازم به دلیل عدم نظارت مراجع قانونی برخوردار هستند لذا بایستی برای ارتقاء مصرف کالاهای تولید داخل فرهنگ سازی کرد.
تبلیغ مطلوب تلاش های تولید کنندگان داخلی، معرفی و شناسایی آنها به مردم به ویژه توسط رسانه ملی، استفاده از کارشناسان، مسئولان و مدیران برای بیان مزایای استفاده از تولیدات داخلی و مضرات استفاده از کالاهای خارجی در رسانه ها به خصوص صدا و سیما از جمله راهکارهای مبارزه با قاچاق کالا می باشد.
نظریه پردازان معتقدند که هر کالای خارجی فرهنگ خود را نیز وارد می کند و وقتی فرهنگی از طریق کالا وارد می شود بسیار خطرآفرین است. مقام معظم رهبری تاکنون بیش از 60 مورد در خصوص مبارزه با قاچاق کالا تاکید کرده اند. طبق فرمایشات رهبر فرزانه انقلاب، با مصرف کالاهای خارجی آینده اقتصادی کشور در معرض تهدید قرار می گیرد ایشان تأکید فرمودند که بر همه دستگاههای اجرایی واجب است که در خصوص مبارزه با قاچاق کالا سهم خود را ایفا کنند.
توجه به منویات مقام معظم رهبری در تقویت اقتصاد مقاومتی و توانمندسازی اقتصاد داخلی، یکی از راهکارهای مبارزه با قاچاق کالا است که به شکل گسترده تولید داخلی را تحت شعاع قرار میدهد و از قاچاق کالا جلوگیری کرده و مصرف آن را به حداقل می رساند.
### پایان خبر رسمی