اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13951216242055465

در چهارمین نشست تخصصی مشتقات در مرکز مالی ایران انجام شد

تشریح ویژگی‌های معاملات اوراق اختیار معامله

کد: 13951216242055465

https://goo.gl/8vWJhE

، تهران , (اخبار رسمی): چهارمین نشست‌ تخصصی مشتقات با عنوان «بررسی دستورالعمل معاملات اوراق اختیار معامله در بازار سرمایه ایران» با سخنرانی مسلم پیمانی مشاور سازمان بورس و اوراق بهادار از سوی مرکز مالی ایران برگزار شد.

تشریح ویژگی‌های معاملات اوراق اختیار معامله

به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی مرکز مالی ایران، مسلم پیمانی عضو هیئت علمی گروه مالی و بانکداری دانشگاه علامه طباطبایی در ابتدای این نشست بسترهای مقرراتی، زیرساخت‌های فنی و اقدامات آموزشی و فرهنگی را از پیش نیازهای راه‌اندازی آپشن در کشور خواند و گفت مرکز مالی ایران و دیگر ارکان آموزشی بازار سرمایه در این زمینه اقدامات خوبی را شروع کرده اند.

در این نشست که با حضور جمعی از  مدیران، کارشناسان و فعالان بازار سرمایه کشور برگزار شد؛ مشاور سازمان بورس و اوراق بهادار فرآیند اجرایی این دستورالعمل را تشریح کرد.

وی هچنین درباره تفاوت‌های قوانین و مقررات فقهی اجرایی کشور در مورد اختیار معامله و آنچه در دیگر کشورها اعمال می‌شود، با اشاره به برخی تعاریف ناقص از سوی عده ای از  فعالان بازار، درباره تعریف دقیق اوراق اختیار معامله گفت: «اوراق بهاداری است که به موجب آن فروشنده اوراق متعهد می‌شود در صورت درخواست خریدار، تعداد مشخصی از سهم پایه را به قیمت اعمال معامله یا در صورت توافق طرفین تسویه نقدی کند. خریدار اوراق می‌تواند در زمان یا زمان‌های معینی در آینده طبق قرارداد، معامله را انجام دهد. فروشندۀ اوراق اختیار معامله در قبال این تعهد، مبلغ معینی از خریدار اوراق دریافت می‌کند.

وی ادامه داد: برای جلوگیری از امتناع فروشنده اوراق از انجام قرارداد، فروشنده ضمن قرارداد متعهد می‌شود مبلغی را به عنوان وجه تضمین نزد کارگزار بورس یا اتاق پایاپای قرار دهد و متناسب با تغییرات قیمت اوراق اختیار معامله، آن را تعدیل کند. هر یک از خریدار و فروشنده می‌توانند در مقابل مبلغی معین، اختیار یا تعهد خود را به شخص ثالثی واگذار کنند که وی جایگزین آنها خواهد بود یعنی معاملات ثانویه امکان پذیر است. اوراق اختیار معامله می‌تواند به صورت اختیار فروش یا خرید باشد.

پیمانی با اشاره به مقررات جدید تصویب شده در سازمان بورس، تفاوت‌های مصوبات جدید را با مقررات پیشین توضیح داد.

وی گفت در مقررات جدید امکان اجرایی شدن اوراق اختیار معامله در کمیته فقهی تصویب شده است و علاوه بر تسویه فیزیکی، تسویه نقدی نیز امکان پذیر شده است.

به گفته وی در ایران باید درخواست اعمال در مهلت مقرر اعلام شود. فرآیندی که در آن، دارندگان موقعیت باز خرید نوع تسویه خود را صرفاً فیزیکی اعلام کرده یا موافقت خود را برای تسویه صرفاً نقدی، یا اول تسویه نقدی بعد فیزیکی اعلام می کنند. همچنین دارندگان دارای موقعیت باز فروش موافقت خود را برای اول تسویه نقدی بعد فیزیکی اعلام می کنند و بدیهی است که اعلام موافقت با تسویه نقدی دال بر اجرای نهایی این نوع تسویه انتخاب شده نخواهد بود.

همچنین موضوعات پیوست‌های محاسبه ودیعه، تعیین نرخ کارمزدهای معاملاتی و اعمال، امکان اتخاذ موقعیت توسط صندوق‌ها، ثبت‌های حسابداری اوراق اختیار معامله و نحوه محاسبه NAV صندوق‌ها در صورت اتخاذ موقعیت در اوراق اختیار معامله نیز بررسی شد.

پیمانی در ادامه نشست به وضعیت فعلی اوراق اختیار معامله در بورس تهران و بورس کالا اشاره کرد. به گفته وی ایجاد سامانه ودیعه مبتنی بر پرتفوی، افزایش تعداد سهام دارایی پایه و سررسیدها، تنوع دارایی‌های پایه و تنوع در سبک اعمال از برنامه‌های آتی در حوزه اوراق اختیار معامله بازار سرمایه کشور است.

این نشست روز شنبه چهاردهم اسفندماه در مرکز مالی برگزار شد و برای نخستین بار این نشست به صورت همزمان برای علاقه مندان در کشور پخش زنده اینترنتی شد.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

مرکز مالی ایران

شرکت مرکز مالی ایران با تغییر ساختار سهامداری و واگذاری 80 درصد سهام شرکت بورس اوراق بهادار تهران به شرکت های بورس کالای ایران، فرابورس ایران، بورس انرژی و سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه در اسفندماه سال 1392، فعالیت جدید خود را آغاز کرد. عمده فعالیت های این شرکت ارائه خدمات آموزشی، پژوهشی، مالی و مشاوره در بازار پول و سرمایه است.ماموریت تعریف شده هم ارائه خدمات مالی، آموزشی و پژوهشی به منظور افزایش نقش بازار سرمایه در توسعه ملی است.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

بانک، بیمه و سرمایه