اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13960819267537817

سناریو و الگوی تدریس، الگوی برتر تدریس و طراحی آموزشی

کد: 13960819267537817

https://goo.gl/Uv4T8h

، نهاوند , (اخبار رسمی): سناریو و الگوی تدریس، الگوی برتر تدریس و طراحی آموزشی در زمره‌ی روش‌های فعال یادگیری محسوب شده و راه تحول اساسی در کیفیت تعلیم و تربیت متداول و دگرگون ساختن آن از معلم محوری به دانش‌آموز محوری را هموار کرده و اجتناب از تمرکز بر حفظیات را میسر می‌سازد.

سناریو و الگوی تدریس ، الگوی برتر تدریس و طراحی آموزشی
سناریو و الگوی تدریس، الگوی برتر تدریس و طراحی آموزشی

سناریو و الگوی تدریس ، الگوی برتر تدریس و طراحی آموزشی با معطوف داشتن توجه دانش آموزان موجب افزایش هر چه بیشتر پیشرفت آنان در امر تحصیل می شوند .

به نقل از سایت بانک فایل پژوهشی معلمان؛ قبل از پرداختن به مقوله‌های سناریو و الگوی تدریس، الگوی برتر تدریس و طراحی آموزشی خاطر نشان می‌کنیم که در اواخر قرن نوزدهم و به ویژه در اوایل قرن بیستم، به سبب عواملی چون: (1. پیشرفت شایان توجه در مباحث روانشناسی و بهره‌گیری از یافته‌های آن به منظور درک بهتر از تعلیم و تربیت 2. توجه و تلاش روز افزون دست اندرکاران تعلیم و تربیت  3. علاقمندی اشخاصی با تخصص در سایر رشته‌ها، به خصوص علم پزشکی) به تدریج تغییرات چشمگیر و فراوانی در سناریو و الگوی تدریس، الگوی برتر تدریس و طراحی آموزشی ایجاد شد. بررسی دیدگاه‌ها و روش‌های ارائه شده توسط صاحب‌نظران نشان می‌دهد که آنچه در این روش‌ها مورد تأیید قرار گرفته همانا یادگیری از طریق فعالیت، کشف و پیگیری خود دانش‌آموز است. به بیان دیگر، در سناریو و الگوی تدریس، الگوی برتر تدریس و طراحی آموزشی، اعتقاد بر این است که یادگیری هنگامی‌ به صورت صحیح انجام می‌پذیرد که دانش‌آموز شخصا به فعالیت و جستجو و همچنین کشف مجهول و یا راه حل نهایی مسئله یا مشکل اقدام کند.

بهرنگی (1371) به نقل از بروس جویس و همکارانش در کتابی به نام الگوهای تدریس می‌نویسد که الگوهای تدریس، به خصوص سناریو و الگوی تدریس، الگوی برتر تدریس و طراحی آموزشی بر این اساس طرح و ایجاد شده‌اند که در تدریس از راهبردهایی استفاده شود که دانش‌آموزان به عنوان یک فرد رشد یابنده، ظرفیت فکری خود را راستای اندیشیدن صریح و تفکر عاقلانه افزایش دهند. به علاوه الگوهای تدریس فردی موجب می‌شوند که دانش‌آموز در فعالیت‌های آموزشگاهی پیشرفت کرده و رشد اجتماعی خود را تقویت کند و اعتماد به نفس خویش را افزایش دهد.

سناریو و الگوی تدریس، الگوی برتر تدریس و طراحی آموزشی در زمره‌ی روش‌های فعال یادگیری محسوب شده و راه تحول اساسی در کیفیت تعلیم و تربیت متداول و دگرگون ساختن آن از معلم محوری به دانش‌آموز محوری را هموار کرده و اجتناب از تمرکز بر حفظیات را میسر می‌سازد.

همچنین سناریو و الگوی تدریس، الگوی برتر تدریس و طراحی آموزشی با معطوف داشتن توجه دانش‌آموزان موجب افزایش هر چه بیشتر پیشرفت آنان در امر تحصیل می‌شوند. این نظر با بررسی‌های متعددی که روبوک، بوهلر، آسپی انجام داده اند حمایت می‌‌شود. این محققان چنین بیان می‌کنند که دانش‌آموزان آن دسته از معلمانی که الوهای فردی را در تدریس به کار می‌گیرند، از پیشرفت تحصیلی بیشتری برخوردار هستند.

معلم فعال در سناریو و الگوی تدریس، الگوی برتر تدریس و طراحی آموزشی، دانش‌آموزان را برای ماده خاصی در کلاس جمع نمی‌کند، بلکه آنان را برحسب توانایی‌هایشان به چند گروه تقسیم کرده و هر گروه را به فعالیت ویژه ‌ی در زمان معینی تشویق می‌کند. به علاوه، به آنان فرصت آزادی بحث و تحقیق داده و به مطالعه منابع گوناگون برمی‌انگیزد و صرفا در موارد لازم و ضروری به راهنمایی ایشان می‌پردازد. منظور چنین فعالیت‌هایی آن است که دانش‌آموزان از آغاز تحصیل به تلاش‌ها و کوشش‌های شخصی روی آوردند تا در آینده افرادی کار آمده شده و میل همکاری میان ایشان تقویت شود. به علاوه، از آنجا که هر گروه متناسب با توانایی‌های خود فعالیت می‌کند؛ لذا حق کودکان پراستعداد و همچنین دانش‌آموزان ضعف پایمال نمی‌شود.

از جمله اصولی که سناریو و الگوی تدریس، الگوی برتر تدریس و طراحی آموزشی بر پایه آنها مبتنی است، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

1.         تشریک مساعی دانش‌آموزان با معلم به منظور ایجاد عادت و تحقیق فردی و شخصی و همچنین استقلال در اندیشه؛

2.         کاهش قابل ذکر استفاده از روش‌های تلقینی یا گفتاری؛

3.         تبدیل کلاس درس به آزمایشگاه به منظور کمک به دانش‌آموزان که شخصا به تجزیه و خود آموزی روی آورند؛

4.         اندیشه درباره‌ی حقایق بیش از اندیشه در مورد ظواهر؛

5.         ایجاد ارتباط و پیوستگی بین افکار و تجارب به منظور سهولت در یادآوری آنها؛

6.         آزاد گذاشتن دانش‌آموزان به منظور دستیابی به نتایج مطلوب به صورت فردی و شخصی و عدم دخالت در امور جز به هنگام ضرورت؛

7.         ایجاد عادت به مطالعه‌ی تحلیلی در کودکان؛

8.         رعایت کامل تفاوت فردی به این منظور که هر دانش‌آموز متناسب با میزان سطح علمی‌ و عقلی خود با گروه مناسبی فعالیت و همکاری کند.

در سناریو و الگوی تدریس، الگوی برتر تدریس و طراحی آموزشی، دانش‌آموز شخصا فعالیت می‌کند و نیروی عقلی خود را به طور کامل یه کار انداخته و در نتیجه اعتماد به نفس پیدا کرده و می‌تواند شخصا به حل مسائل و مشکلات پرداخته و از آنها نهراسد.

با توجه به آنچه گفتیم معلمان برای انجام سناریو و الگوی تدریس، الگوی برتر تدریس و طراحی آموزشی  احتیاج به منبعی غنی و قابل اعتماد دارند. بانک فایل پژوهشی معلمان این امکان را برای معلمان عزیز میسر ساخته است. معلمان و دانش‌آموزان عزیز می‌توانند به سایت بانک فایل پژوهشی معلمان به آدرس https://moallemblog.com   مراجعه کرده و از هزاران فایل مفید و ارزشمند که در این پایگاه موجود است استفاده کند.

منبع : بانک فایل پژوهشی معلمان

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

بانک فایل پژوهشی معلمان

فایل پژوهشی معلمان متشکل از تیم کارآمد و متخصص فرهنگی واز تعدادی از دبیران متخصص و مجرب و با سابقه بالا در امر پژوهش تشکیل شده است. این تیم متخصص بیش از 5 سال تجربه همکاری با فرهنگیان از طریق اینترنت و فضای مجازی دارد و تاکنون سایت های مختلفی را طراحی و پشتیبانی محتوایی نموده است.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

علم و آموزش