، تهران , (اخبار رسمی): نوشتن چهارچوب تعاملهای مختلفی است که در طول هر روز برایمان رخ میدهد. از نامههای اداری گرفته تا نامههای عاشقانه؛ از منوی رستوران گرفته تا تابلوهای راهنمای خیابانها، از مقالهها و کتابهای درسی گرفته تا پایاننامه و... سوال مشخص است: چطور بهتر بنویسیم؟ همهی ما، و نه تنها نویسندهها و بلاگرها.
سبک فکری قالب در پادپُرس تفکر انتقادی است و فقط برای آن دسته از نویسندهها مناسب است که اهل تحلیل و یا نقد سیستمهای موجود هستند و یا با طرح دانش و تجربهی خود سعی در تکمیل تحلیل دیگران دارند
در این یادداشت، از بعضی تجربههای به اشتراک گذاشته شده در پادپُرس کمک گرفتیم و نکاتی الهامبخش برای تمرین نوشتن و نویسندگی را برایتان گردآوری کردیم. در ادامه این نکات را با شما به اشتراک می گذاریم:
- واضح و مبرهن است که کار نیکو کردن از پر کردن است. با تأمین کمیت، کیفیت کارت هم بیشتر میشود.
- صفحات صبحگاهی بنویس. نوشتن صفحات صبحگاهی منتقد درون تو را خفه میکند و همین باعث میشود خواندنیتر بنویسی.
- تصویرسازی کن، ملموس بنویس و نوشتن جزییات را فراموش نکن. از حواس پنجگانه برای توصیف صحنهای که مینویسی بهره بگیر.
- با کلمات و عبارتهای بیربط جمله بساز. مثلاً: چسب زخم-کاهو- صادق هدایت! با این تمرین گاهی به ایدههای بدیعی میرسی.
- تیتر بازی کن. تیترها و عنوانهای عجیب و غریب بنویس. گاهی یک عنوان جالب جرقۀ نوشتن یک مقاله درخشان را میزند.
- از چیزهایی که آزارت میدهند بنویس. از آلودگی هوا گرفته تا بوی بد دهان همکارت!
- کلمه جمع کن. انبانی از کلمههای تازه داشته باش و مدام آن را پرتر کن. قصهٔ «شاعری که کلمه میخرید» را شنیدهای؟
- از نوشتههایی که دوست داری رونویسی کن. اینجوری بهآسانی به رمز و راز شاهکارها پی میبری.
- تا میتوانی از قید و صفت پرهیز کن. استیون کینگ میگوید: راه جهنم با قید و صفت سنگفرش شده است.
- هرازگاهی 10 صفحهٔ کامل درباره یک موضوع خاص بنویس. مثلاً: دروغ. این عرق ریختن باعث میشود تا عمیقاً درباره یک موضع فکر کنی و آن را بشکافی.
چه ابزاری برای ارتقای مهارتهای نوشتن در دسترس داریم؟
بهترین ابزاری که در دو دههی اخیر در فرمهای مختلف در دسترس افراد قرار گرفته و عادتهای نوشتن را بهبود داده است، بلاگها هستند! و بسترهایی مثل وردپرس، مدیوم، بلاگفا، بلاگ، ... . حتی اخیرا کانالهای تلگرام به دلیل دسترسی راحتتر کاربران، رقیب سرسختی برای بلاگها شدند تا جایی که هر کسی میخواهد دانش و تجربهی خودش را با دیگران به اشتراک بگذارد، قید بلاگ را میزند. ولی برای کانالهای تلگرام مشکلی وجود دارد: محتواهای موجود در تلگرام توسط هیچ موتور جستجویی ثبت (یا اصطلاحا ایندکس) نمیشود. در نتیجه بعد از مدتی این محتوا قابل دسترسی نخواهد بود و به محتوایی یک بار مصرف تبدیل میشوند.
بستر نوآوری جمعیِ پادپُرس هم به زعم خود، فضایی را فراهم کرده که در آن میتوانید نوشتن و فکر کردن به سبک تعاملی را تجربه کنید. البته سبک فکری قالب در پادپُرس تفکر انتقادی است و فقط به درد آن دسته از نویسندهها میخورد که اهل تحلیل و یا نقد سیستمهای موجود هستند و یا با به اشتراک گذاری دانش و تجربهی خود سعی در تکمیل تحلیل دیگران دارند.
شما برای بهتر و بیشتر نوشتن از چه روشها و ابزارهایی کمک میگیرید؟
### پایان خبر رسمی