اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 139712023494710095

انواع و نحوه تشخیص و درمان آن

خونریزی مقعد چه علائمی دارد؟

کد: 139712023494710095

https://goo.gl/hXXRcm

، تهران , (اخبار رسمی): هر زمان فردی پس از اجابت مزاج، بر زوی دستمال توالت خونی مشاهده کرد یعنی دچار خونریزی مقعد شده است. با اینکه اغلب این خونریزی‌ها مساله جدی نیستند اما در هنگام زیاد شدن خونریزی باید به پزشک مراجعه شود تا علت آن بررسی شود اما به طور میانگین خونریزی مقعد مربوط به هموروئید است.

خونریزی مقعد چه علائمی دارد؟
خونریزی مقعدی

اگر خونریزی‌های مقعد ادامه‌دار باشد باعث کم‌خونی شده و در پی آن مشکلات دیگری برای فرد ایجاد می‌کند و به همین خاطر توصیه می‌شود برای درمان آن هرچه سریع‌تر اقدامات لازم انجام شود

خونریزی مقعد

خونریزی دستگاه گوارش یکی از عومل شایعی است که باعث می‌شود بیماران زیادی در بیمارستان بستری شوند. امراض گوناگونی باعث بروز خونریزی گوارشی می‌شوند که نسبت به محل خونریزی و صدمه وارده به چند طریق خود را نشان می‌دهد.

خونریزی مقعد هم به شکل خیلی خفیف بروز پیدا می‌کند و هم به صورت شدید و حاد که از یک قطره تا مقادیر بیشتر و حادتر متفاوت است. ولی در اکثریت موارد خونریزی‌ها از نوع خفیف و تناوبی است. در حالی که خونریزی‌های اندک به معنای بیماری‌های سخت نیستند ولی باید حتما علت آن در سریع‌ترین زمان ممکن مشخص شود.

دستگاه گوارش از دهان شروع می‌شود و در انتهای مقعد به پایان می‌رسد. اگر فردی دچار خونریزی مقعدی شده نباید از مراجعه به پزشک امتناعی داشته باشد. خونریزی مقعدی گاهی به معنای وجود یک بیماری است و خبر از یک مشکل حاد از سیستم گوارشی فرد می‌دهد که باید حتما علت آن محرز شود.

عوارض خونریزی مقعد

اگر خونریزی‌های مقعد ادامه‌دار باشد باعث کم خونی شده و در پی آن مشکلات دیگری برای فرد ایجاد می‌کند. به همین خاطر توصیه می‌شود برای یافتن منشا خونریزی و درمان آن هر چه سریع‌تر اقدامات لازم انجام شود.

در مجموع، اگر رنگ خون قرمز روشن باشد بیانگر برخورداری از هموروئید و یا یک پارگی کوچک در پوست مقعد (شقاق مقعد) است. ولی اگر رنگ خون تیره باشد به معنای آن است که محل خونریزی با مقعد فاصله دارد و به همین خاطر در طول زمان بیشتری در دستگاه گوارش باقی می‌ماند. بیشتر خونریزی‌ها به جای دهان از مقعد به طرق گوناگون خارج می‌شود.

انواع خونریزی مقعدی:

ملنا: دراین نوع خونریزی به رنگ تیره و سیاه در آمده و بیانگر خونریزی از دستگاه گوارش فوقانی است.

هماتوشزی: در این نوع خونریزی رنگ خون روشن است و رنگ مدفوع زرشکی است که بیانگر خونریزی دستگاه گوارشی تحتانی و راست روده است. ولی در بعضی مواقع هم امکان دارد خونریزی از دستگاه گوارش فوقانی باشد.

خون مخفی: در این موارد خون به شکل  مخفی در مدفوع وجود دارد که خود فرد قادر به دیدن آن نیست و تنها با  انجام آزمایشات مدفوع می‌توان از آن مطلع شد. خون مخفی به معنای خونریزی‌های مخفی و ناچیز است.

علایم خونریزی مقعدی چیست؟

بارزترین نشانه دیدن خون روی دستمال توالت است. در صورتی که رنگ خون روی دستمال روشن باشد یعنی  خونریزی مربوط به کولون و رکتوم است و در صورتی کهرنگ خون تیره باشد یعنی خونریزی مربوط به معده و روده باریک است. زمانی که فردی دچار خونریزی مقعد می‌شود ممکن است دچار گیجی، ضعف و سرگیجه و درد مقعدی شود.

چه عواملی باعث خونریزی مقعد می‌شود؟

  • فیشر انال یا شقاق
  • یبوست
  • هموروئید
  • پولیپ روده
  • بدخیمی‌های کولون و مقعد
  • التهاب‌های روده مثل کولیت و کرون
  • عفونت‌های روده‌ای مثل سالمونلا

زمان مراجعه بیمار به پزشک برای درمان

هر فردی در هر زمانی که  شاهد خونریزی از مقعدش بود باید نزد پزشک برود و ممکن است در بعضی افراد این خونریزی همراه با دل درد و غش همراه باشد که در این زمان یک مورد اورژانسی به شمار می‌آید.

نحوه تشخیص بیماری خونریزی مقعد

برای تشخیص این بیماری باید بیمار شرح کاملی از وضعیت خود در اختیار پزشک قرار دهد و پزشک با معاینه مقعد بیمار و انجام  آزمایشات خون معمول و در بعضی موارد با انجام کولونسکوپی تشخیص صحیحی از بیماری داده تا بتواند نسبت به بهترین درمان در خصوص این بیماری اقدام کند.

درمان خونریزی چگونه است؟

درمان خونریزی مقعد روش‌های مختلفی دارد که نسبت به شدت خونریزی درمان آن فرق می‌کند. وقتی فردی دچار هموروئید درجه یک شده باشد می‌تواند توسط لگن آبگرم و پماد مشکل خونریزی مقعد را برطرف کند. ولی در صورتی که هموروئید بیمار حادتر باشد و میزان خونریزی زیاد باشد پزشک با استفاده از جراحی یا لیزر نسبت به درمان خونریزی مقعد اقدام می‌کند. در خصوص بیماری‌های فیشر یا شقاق هم مانند درمان همورویید عمل می‌شود و چنانچه درمان‌های دارویی تاثیری نگذاشت پزشک از طریق جراحی با لیزر نسیت به رفع خونریزی اقدام می‌کند.

زمانی که شخصی دچار یبوست مزمن شده است می‌تواند با مصرف فیبر غذایی و ملین‌ها دفع راحت‌تری داشته باشد. اگر هم شخصی مبتلا به سرطان‌های کولون و رکتوم شده باشد باید جراحی و شیمی درمانی شود.

علاقه‌مندان به کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت کلینیک مهنا مراجعه کنند.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

کلینیک مهنا

کلینیک مهنا مرکز تخصصی درمان بیماری های نشیمنگاهی از جمله: فیستول مقعدی، کیست مویی، شقاق، بواسیر (هموروئید) و زگیل تناسلی با به روز ترین متد جراحی (لیزر درمانی)

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

بهداشت و درمان