اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 139802023620011026

بواسیر داخلی و خارجی چیست؟

کد: 139802023620011026

http://bit.ly/2GzkxYX

، تهران , (اخبار رسمی): بواسیر در اثر کشیدگی و التهاب رگ‌های خونی ناحیه اطراف مقعد به وجود می‌آید. که می‌تواند ناشی از یبوست یا عادت‌های غلط در طول زندگی باشد. بیماری هموروئید ۲ نوع مختلف دارد تحت عنوان هموروئید داخلی و هموروئید خارجی که هر کدام روش‌های درمان خود را دارد که در این مقاله به طور مفصل به آن پرداخته شده است.

بواسیر داخلی و خارجی چیست؟ علائم و روش های درمان آن
هموروئید داخلی و خارجی

بواسیر داخلی و خارجی شایع‌ترین بیماری نشیمنگاهی است که بیشتر افراد در دوره‌هایی از زندگی خود با آن روبرو می‌شوند. در یک تعریف ساده و کلی بیماری بواسیر در اثر کشیدگی و التهاب رگ‌های خونی ناحیه اطراف مقعد به وجود می‌آید. این عامل کشیدگی و فشار می‌تواند ناشی از یبوست یا عادت‌های غلط در طول زندگی باشد.

پزشکان برای بیماری هموروئید دو نوع مختلف را در نظر می‌گیرند که هر کدام علائم و نشانه‌های خاص خود را دارد و روش‌های درمان هر یک هم متفاوت است. بیماری هموروئید یا بواسیر اصطلاحا به دو نوع بواسیر داخلی و بواسیر خارجی تقسیم بندی می‌شود که در ادامه به علائم و روش‌های درمان هر یک اشاره‌ای خواهد شد.

بواسیر یا هموروئید داخلی چیست؟

همانطور که از نام آن مشخص است این نوع هموروئید از نوع داخلی است و رگ‌های داخلی مقعد و دیواره راست روده متورم می‌شوند و یا در موارد خاصی دچار پارگی می‌شوند. معمولا بواسیر داخلی علائم و نشانه‌های ظاهری مشخصی ندارد اما در صورتی که رگ‌های داخلی مقعد دچار تورم و التهاب بیشتری شوند و هموروئید پیشرفت کند امکان اینکه زائده‌های گوشتی از مقعد بیرون بزند وجود دارد که وضعیتی بسیار دردناک است و با خونریزی همراه است. همچنین بیمار ممکن است با کم خونی مواجه شود.

بواسیر یا هموروئید داخلی چه علائمی دارد؟

اولین مشخصه اصلی بواسیر داخلی خونریزی است که در اثر اجابت مزاج شروع می‌شود و رنگ آن قرمز روشن است. مدفوع خونی هم از دیگر علائم هموروئید داخلی است. نکته دیگری که در رابطه با هموروئید داخلی لازم به ذکر است این مورد است که در داخل کانال مقعد پایانه‌ها و گیرنده‌های عصبی بسیار کمی وجود دارد به همین دلیل بسیاری از بیمارانی که به این وضعیت دچار می‌شوند با درد زیادی روبرو نمی‌شوند ولی ممکن است با خارش و خونریزی مواجه شوند.

همچنین یکی دیگر از علائم هموروئید داخلی احساس اجابت مزاج ناقص است که فرد با وجود دفع مدفوع باز هم احساس می‌کند که نیاز به دفع مدفوع دارد.

بواسیر یا هموروئید داخلی چگونه تشخیص داده می‌شود؟

بیشتر موارد بواسیر داخلی بدون هیچ‌گونه علامت و نشانه ظاهری خاصی است. چنانکه بیمار به دنبال دفع مدفوع با خونریزی بدون درد و مدفوع خونی مواجه باشد و علائمی از بیرون‌زدگی و تورم در اطراف مقعد او دیده نشود، به احتمال زیاد ابتلا به هموروئید داخلی مطرح باشد. برای تشخیص هموروئید داخلی معاینه ظاهری مقعد کافی نیست و پزشک با کمک آناسکوپ یا با استفاده از روش کلونوسکوپی داخل مقعد و دیواره‌های راست روده را به خوبی معاینه می‌کند.

درمان بواسیر یا هموروئید داخلی است؟

برای درمان بواسیر داخلی قبل از هر چیزی باید به شرایط جسمی بیمار و علائم او توجه داشت. اگر خونریزی کم باشد و بیمار با درد و خارش روبرو نشود چنین مشکلی را می‌توان با تغییراتی در رژیم غذایی و سبک زندگی برطرف کرد ولی گاهی هموروئید پیشرفت می‌کند و خونریزی افزایش می‌یابد در چنین شرایطی واضح است بیمار نیاز به درمان‌های پزشکی دارد.

برای درمان بواسیر یا هموروئید داخلی پزشکان از روش‌هایی همچون رابربند یا عمل جراحی استفاده می‌کنند ولی در سال‌های اخیر روش ایمن و کم عارضه‌تری برای درمان هموروئید داخلی به وجود آمده است که درد و خونریزی را تا حد قابل‌توجهی کاهش می‌دهد و نیازی هم به بستری و انجام بیهوشی عمومی بیمار نیست، لیزر درمانی بواسیر یا هموروئید یک روش درمانی قطعی و موفقیت‌آمیز برای خلاص شدن از بیماری بواسیر یا هموروئید داخلی به شمار می‌آید.

بواسیر یا هموروئید خارجی چیست؟

در بواسیر خارجی رگ‌های قسمت بیرونی کانال مقعد دچار کشیدگی و التهاب می‌شوند و در بیشتر موارد بیرون زدگی‌های گوشتی در اطراف کانال مقعد قابل مشاهده هستند. به همین دلیل هم به آن بواسیر خارجی می‌گویند. از آنجایی که در قسمت بیرونی کانال مقعد گیرنده‌های عصبی فراوانی وجود دارد در چنین وضعیتی بیمار با درد بسیار شدیدی روبرو می‌شود و شدت خونریزی هم معمولا بالاست. این درد و خونریزی پس از دفع مدفوع به شدت افزایش می‌یابد.

همچنین بیرون زدگی‌هایی که در اطراف مقعد وجود دارد ممکن است به وسیله دست به داخل مقعد باز گردند اما در برخی موارد امکان بازگشت آنها به داخل مقعد به وسیله دست وجود ندارد که در چنین وضعیتی بیمار باید تحت درمان پزشکی قرار بگیرد چون امکان عفونت و پیشرفت بیماری وجود دارد.

علل به وجود آمدن بواسیر یا هموروئید خارجی

پزشکان علت دقیقی برای به وجود آمدن بواسیر خارجی نتوانسته‌اند بیابند با این حال عوامل و فاکتورهای زیر را در به وجود آمدن چنین وضعیتی دخیل می‌دانند:

  • ابتلا به یبوست
  • کمبود فیبر در رژیم غذایی
  • کم آبی بدن
  • عدم تحرک
  • قرار گرفتن در وضعیت‌های ایستاده و نشسته برای مدت زمان طولانی
  • مصرف نوشیدنی‌های الکلی
  • استرس
  • اسهال
  • نشستن طولانی و زور زدن در توالت
  • چاقی و اضافه وزن
  • بارداری
  • زایمان طبیعی سخت

بواسیر یا هموروئید ترومبوزه چگونه تشخیص داده می‌شود؟

هموروئید ترومبوزه حالتی است که در اثر التهاب و کشیدگی بیش از حد عروق خونی اطراف مقعد، لخته‌های خونی در اطراف آن ایجاد شود. رنگ این لخته‌های خونی معمولا تیره است و در اطراف مقعد کاملا قابل مشاهده است. بیمار با درد زیادی روبرو می‌شود به خصوص در هنگام نشستن و یا پس از اجابت مزاج. خونریزی و خارش هم از دیگر علائم هموروئید ترومبوزه است. بواسیر یا هموروئید ترومبوزه با معاینه ظاهری مقعد قابل تشخیص است.

چگونه می‌توان از ابتلا به هموروئید خارجی پیشگیری کرد؟

شاید برخی عوامل و بیماری‌ها در ابتلای به هموروئید به خصوص نوع خارجی آن سهیم باشند که قابل پیشگیری نیستند ولی عمده مواردی که باعث به وجود آمدن بواسیر خارجی می‌شوند از رفتارهای غلط روزانه نشات می‌گیرند به همین دلیل پزشکان معتقدند که با رعایت موارد زیر می‌توان از بسیاری موارد هموروئید خارجی پیشگیری کرد:

  • نوشیدن آب کافی به میزان ۸ الی ۹ لیوان در روز
  • رژیم غذایی سرشار از فیبر مانند میوه‌ها و سبزیجات تازه
  • انجام ورزش و تحرک کافی در طول روز
  • دستشویی به موقع و پرهیز از به تعویق انداختن آن
  • عدم مصرف نوشیدنی‌های الکلی
  • درمان سریع یبوست و اسهال
  • پرهیز از نشستن و ایستادن به مدت طولانی
  • پرهیز از زور زدن و نشستن طولانی مدت در توالت

درمان بواسیر یا هموروئید خارجی

گاهی بواسیر خارجی در مراحل اولیه و ابتدایی خود شناسایی می‌شود در این مرحله ممکن است بیمار با درد و خونریزی خفیفی مواجه شود، چنین وضعیتی را می‌توان به درمان بواسیر خارجی بدون جراحی مثل درمان خانگی بواسیر پرداخت که تا حد زیادی قابل علاج است. اما اگر بیمار با شرایط وخیم‌تری روبرو باشد، درد و خونریزی افزایش یابد و بیرون زدگی‌های اطراف مقعد کاملا مشهود باشد چنین وضعیتی نیاز به درمان و رسیدگی‌های پزشکی دارد و با کمک روش‌های درمان خانگی بواسیر قابل برطرف شدن نیست.

عمل جراحی بواسیر یا هموروئید گزینه‌ای بود که پزشکان تا چندی پیش برای درمان انواع هموروئید خارجی در نظر می‌گرفتند ولی امروزه با تکنولوژی لیزر درمانی بواسیر، میزان موفقیت درمان بواسیر به مراتب افزایش یافته و امکان بازگشت مجدد بیماری به صفر رسیده است. ضمنا با  کمک این روش بیمار با هیچگونه درد و خونریزی مواجه نمی‌شود و روشی کاملا سرپایی و بدون نیاز به بیهوشی عمومی و بستری است.

برای اطلاعات بیشتر و نحوه درمان بواسیر با لیزر می‌توان به سایت دکتر بیژن عابدیان مراجعه کنند.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

بیژن عابدیان

کلییک دکتر بیژن عابدیان ارائه کننده بهترین خدمات درمانی در زمینه بیماری های نشیمنگاهی( بواسیر یا هموروئید، شقاق، فیستول، کیست مویی) به روش روز دنیا توسط بهترین دستگاه ها و کادری مجرب

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

بهداشت و درمان