، (اخبار رسمی): فردی میخواهد به کاری مشغول شود که واقعا به آن علاقه دارد. نمیخواهد هر روز صبح تا غروب وقتش را در شرکت تلف کند. دوست دارد برای خودش کار کند و ساعت کاری آن را خود تعیین کند. آیا چنین شرایط کاری وجود دارد؟ جواب بله است. به این نوع شرایط کاری، فریلنسری یا فریلنسینگ میگویند.
فریلنسینگ چیست و به چه کسی فریلنسر گفته میشود؟
فریلنسینگ (FreeLancing) به معنی آزادی کاری است و تقریبا افراد دارای هر مهارتی که باشند میتوانند به صورت فریلنسینگ نیز فعالیت کنند.
فریلنسر (FreeLancer) نیز به کسی اطلاق میشود که به صورت پروژهای و برای خود کار میکند. او در حقیقت به عنوان رئیس خود است. یک فریلنسر، منوی خدمات، قیمتها و بازار هدفش را خودش تنظیم میکند.
فریلنسیگ میتواند یک کار تمام وقت یا پاره وقت با درآمد بالا باشد. این سبک از فعالیت بسیار منعطف است. افراد میتوانند در سایتهای فریلنسری ثبت نام کنند و ساعتهای کاری خود را مشخص کنند. آنها به صورت نیمه وقت یا تمام وقت روی پروژههایی که انتخاب میکنند کار میکنند و شیوه جلب رضایت مشتری و به نتیجه رساندن پروژه را نیز تعیین میکنند.
قرارداد فریلنس، یک نوع قرارداد کاری است که بر پایه آن فرد یا شرکتی قول انجام کاری را برای یک کارفرما در ازای دستمزدی مشخص میدهد.
مزایای فریلنسینگ برای یک فریلنسر
- برای خود کار میکند و هیچ رئیسی بالای سر افراد نیست.
- تصمیم گیری در مورد بهترین راه برآورده ساختن انتظارات مشتری بر عهده افراد است.
- افراد بین پیشنهادات و مشتریان مختلف حق انتخاب دارند.
- بازار فریلنسرها رقابتی است و نیاز به فریلنسرهای قابل اعتماد و با کیفیت، در حال رشد است.
- می توان در هر زمان و مکانی که فرد دوست دارد کار کند.
- درآمد افراد حد و مرز ندارد و میتوانند با انجام پروژههای بیشتر و تخصصیتر، درآمد بسیار بالایی داشته باشند و از همتایان خود که در استخدام شرکتها هستند با سرعت بسیار بالایی پیشی بگیرند.
معایب فریلنسینگ برای یک فریلنسر
- افراد حتما باید از مهارت کافی در زمینهای که پروژه را میپذیرید برخوردار باشند. چون دیگر همکار یا مدیری در کنار آنها نیست که اشتباهاتشان را گوشزد و یا رفع کند.
- همهی کارها از جمله حسابداری، بازاریابی، فروش، انجام پروژه، ارتباط با مشتری و … را خود فرد باید انجام بدهد.
- به دست آوردن مشتریهای کافی برای اینکه بتوان از طریق فریلنسینگ، زندگی را تامین کرد، شاید کمی زمانبر باشد. افراد باید صبور باشند و با سابقه خوبی که از خود بر جای میگذارند و تکنیکهایی که در ادامه فرا میگیرند، روز به روز به مشتریهای خود را افزایش دهند.
- کار میتواند نامنظم باشد. بسیاری از فریلنسرها در کارشان جزر و مد را تجربه کردهاند. برای زمانهای کسادی باید برنامه داشته باشند و برای زمانهایی که کار زیاد است آماده باشند تا بتوانند پروژهها را به موقع تحویل بدهند.
- افراد تا زمانی پول به دست خواهند آورد که قادر به انجام پروژهها با کیفیت مناسب باشند. در این شیوه، خبری از حقوق بازنشستگی نیست.
مزایای استفاده از سیستم های فریلنسینگ برای یک کارفرما
- استفاده از سیستمهای فریلنسینگ به کارفرما اجازه میدهد، بین هزاران فریلنسر با مهارتها و دستمزدهای مختلف، بهترین گزینه را با توجه به ملاکها و بودجه خود انتخاب کند.
- به دلیل رقابتی که بین فریلنسرها برای تصاحب کار در این سیستم وجود دارد، امکان شکسته شدن قیمتها و انجام پروژه با هزینه کمتر نیز وجود دارد.
- دیگر نیازی نیست کارفرما، کارمندان بیشماری بگیرد و ماهیانهای ثابت پرداخت کند تا اگر در بخشی از کار مشکلی پیش آمد آنها بتوانند آن را حل کنند، بلکه میتواند در صورت لزوم و به صورت پروژهای فرد یا گروهی از متخصصین را به خدمت بگیرد و تنها در ازای انجام کار به آنها پرداخت داشته باشد.
- استفاده از برونسپاری به کارفرما کمک میکند تا توان خود را روی مسائل مهمتر در کسب و کارش متمرکز کند و بخشهای فرعی را از طریق هزاران نیروی متخصص داخلی یا خارجی انجام دهد.
معایب فریلنسینگ برای یک کارفرما
به عنوان مهمترین عیبهای این سیستم برای کارفرمایان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- وقتی تعداد پروژههای فرعی زیاد میشود، یافتن فریلنسرهای قابل اعتماد و دارای تخصص کافی، تبدیل به کاری زمانبر، طاقت فرسا و مشکل ساز میشود. برای کم رنگ کردن این مشکل، استفاده از سیستمهای معتبر که فریلنسرهای زیادی در آن مشغول به فعالیت هستند میتواند اقدامی راهگشا باشد.
- اگر در انتخاب فریلنسر و عقد قرارداد فریلنس دقت لازم به عمل نیاید، میتواند دردسرهای بزرگی ایجاد کند. باید سعی شود فریلنسری متعهد انتخاب شود تا از بروز مشکلات مختلف در آینده جلوگیری شود.
### پایان خبر رسمی