، تهران , (اخبار رسمی): امروزه تغذیه نامناسب و بی تحرکی، سبب ایجاد چاقی شده است که خود یکی از عوامل اصلی بروز فشار خون بالا و بیماریهای قلبی- عروقی است. داروهای مورد استفاده برای درمان فشار خون و بیماریهای قلبی عروقی در طب نوین کاملاً کارا نبوده و این بیماریها را به طور ریشهای درمان نمیکند.
فشارخون: افراد مستعد افزایش فشارخون باید به تغذیه خود اهمیت بیشتری دهند و از غذاهایی که احتمال بالارفتن فشارخون را بیشتر میکنند اجتناب کنند. در این مقاله به تعدادی از این موادغذایی اشاره شده است.
مواد غذایی و حبوبات کنسرو شده
کنسروها حاوی نمک و مواد نگهدارنده فراوان هستند. این مواد سبب افزایش فشار خون میشوند. اما اگر از غذاهای کنسروی استفاده شود، ابتدا باید نمک روی آن را شست و سعی کرد به جای مواد غذایی کنسرو شده از مواد غذایی تازه استفاده شود.
پنیر
پنیر بسیار خوشمزه است. اما اگر فردی تمایل به خوردن پنیر دارد باید نوع کم نمک آن را انتخاب کند . به عنوان مثال پنیر چدار حاوی ۶۲۱ میلی گرم سدیم در هر ۱۰۰ گرم، پنیر گودا حاوی ۸۱۹ میلی گرم سدیم در هر ۱۰۰ گرم و پنیر آمریکایی حاوی ۱۶۷۱ میلی گرم سدیم در هر ۱۰۰ گرم است.
آبنبات و شکلات
مواد غذایی خیلی شیرین مانند آبنبات یکی از علل اصلی فشار خون بالا است. این مواد غذایی میزان گلوکز بالایی دارند که میتواند علاوه بر افزایش فشارخون منجر به افزایش وزن، بیماریهای کلیوی، افزایش احتمال ابتلا به دیابت شود.
نوشیدنیهای گازدار
همانند آبنبات و شکلات، این نوشیدنیها هم مملو از قند هستند و سبب افزایش فشار خون میشوند. به علاوه این نوشیدنیها معمولا به دلیل وجود کافئین در آنها اعتیادآورند و به مرور فرد تمایل بیشتری به استفاده از آنها پیدا میکند. بنا به توصیه انجمن قلب آمریکا، مصرف این نوشیدنیها در هفته باید کمتر از ۳۵۵ میلی لیتر باشد.
نوشیدنیهای انرژی زا
این نوشیدنیها هم حاوی کافئین هستند و مقدار کافئین آنها از سایر نوشیدنیهای گازدار بیشتر است. کافئین فشارخون را افزایش میدهد.
انواع سسها
اجتناب از مصرف انواع سسها برای کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا اهمیت زیادی دارد. اکثر سسها حاوی سدیم زیادی هستند. به عنوان مثال سس تند کچاپ حاوی ۲،۶۴۳ میلی گرم سدیم در هر گرم سس و سس خردل ۱،۱۰۰ میلی گرم سدیم در گرم است.
فست فود و انواع پیتزا
فست فودها حاوی پنیر پیتزای زیادی است که نمک زیادی دارد. علاوه بر نمک کربوهیدرات موجود در فست فودها نیز فشار خون را افزایش میدهد.
گوشت
اگرچه گوشت قرمز حاوی مقدار زیادی پروتئین است، مقادیر بالایی چربی اشباع نیز دارد که میتواند باعث مسدود شدن عروق شود. به جای گوشت قرمز از ماهی یا مرغ استفاده شود. بیش از یکبار در هفته از گوشت قرمز استفاده نشود.
سوسیس و کالباس
سوسیس و کالباس و سایر گوشتهای فرآوری شده حاوی مقادیر زیادی سدیم، چربیهای اشباع شده و نگهدارنده هستند که اثر زیادی در افزایش فشار خون دارند و باید از مصرف آنها حدالامکان اجتناب شود.
ترشیجات و خیارشور
انواع ترشی و خیار شور حاوی مقادیر زیادی نمک هستند که نقش زیادی در افزایش فشارخون دارند.
کره بادام زمینی فرآوری شده
کره بادام زمینی فرآوری شده معمولا حاوی مقدار زیادی سدیم و چربی اشباع شده است. مصرف مقادیر زیاد از چربیهای اشباع شده میتواند سبب مسدود شدن شریانها و بروز بیماریهای قلبی و عروقی و افزایش فشار خون شود.
قهوه
مصرف مقادیر زیاد نوشیدنیهای کافئین دار سبب افزایش فشار خون میشود.
غذاهای سرخ شده
مصرف غذاهای سرخ شده با افزایش فشار خون مرتبط است. این موضوع ناشی از افزایش میزان چربیهای اشباع شده و سدیم جذب شده از طریق خوردن این قبیل مواد غذایی است.
درمان فشار خون و مشکلات قلبی و عروقی در طب سنتی
امروزه تغذیه نامناسب و بی تحرکی، سبب ایجاد چاقی در جامعه شده است که خود یکی از عوامل اصلی بروز فشار خون بالا و بیماریهای قلبی- عروقی است. از طرف دیگر استرسهای روحی و تنشهای روزمره نیز در ایجاد این بیماریها بی اثر نبوده است. داروهای مورد استفاده برای درمان فشار خون و بیماریهای قلبی عروقی در طب نوین کاملاً کارا نبوده و این بیماریها را به طور ریشهای درمان نمیکند.
در طب سنتی با استفاده از گیاهان دارویی بی ضرر این بیماری مشکلات به طور کامل و ریشهای درمان میشود. یکی از فرآوردههای گیاهی مؤثر در این زمینه، کامبوچا چای ترش است که از گیاهان دارویی تشکیل شده و میتواند فشار خون و مشکلات قلبی- عروقی را درمان کند.
باید توجه داشت که تنها مصرف دارو کافی نیست و باید پیش نیازهای درمانی آن نیز رعایت شود.
### پایان خبر رسمی