، تهران , (اخبار رسمی): این گیاه دفعکننده سنگهای مجاری ادراری و تسهیل دهنده عمل تصفیه خون و اعمال کبدی است و نحوه مصرف آن بدین صورت است: میوه این گیاه باید روزی 3 مرتبه مصرف شود.
گیاه خارخاسک یا خار خسک در طب سنتی، خواص درمانی متفاوتی چون دفع سنگ کلیه و مثانه و رفع التهاب مجاری ادرار دارد. میوه این گیاه که در ایران نیز وجود دارد برای درمان دیابت مورد استفاده قرار میگیرد.
برای استفاده از خواص و ویژگیهای این گیاه، متخصصان برناکامبوچا اقدام به تهیه نوشیدنی شفابخش و ارگانیک برناکامبوچا خارخاسک کردهاند. استفاده از این محصول پروبیوتیک علاوه بر بهرمندی از مزایای گیاه خارخاسک، فواید نوشیدن یک چای شفابخش دو هزار ساله را فراهم میکند.
این گیاه با گلهای زردرنگ در مناطق صحرایی و با شرایط نامناسب هم رشد میکند. خارخاسک به عنوان گیاه یک ساله در آبوهوای سردتر پرورش مییابد. از ترکیبهای مفید و فعال موجود در گیاه خارخاسک میتوان به ساپونینها، لیگنینامیدها، فلاونوئیدها، آلکالوئیدها و گلیکوزیدها اشاره کرد.
مطالعات آزمایشگاهی روی حیوانات حاکی از آن است که مصرف این گیاه به افزایش ترشح هورمون تستوسترون و همچنین افزایش قدرت و حجم عضلات منجر میشود. همچنین مصرف این گیاه تولید سلولهای جنسی مردانه و زنانه را افزایش میدهد. همچنین گیاه خارخاسک در درمان بیماریهای قلبی – عروقی همچون فشارخون بالا، کمخونی، ضعف گردش خون و آنژین صدری موثر است.
نتیجه یک تحقیق نشان میدهد عصاره میوه گیاه خارخاسک باعث کاهش قند خون در موشهای دیابتی میشود. این پژوهش با هدف ارزیابی اثرات مقادیر متفاوت از عصاره میوه گیاه خارخاسک بر قند خون در موش صحرایی در مقایسه با داروی گلی بن کلامید در کوتاه مدت و بلندمدت انجام شد. در این تحقیق تعداد 60 موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار به وزن 200 تا 250 گرم که در شرایط یکسان نگهداری میشدند، به وسیله استرپتوزوسین دیابتی شدند و در این تحقیق مورد آزمایش قرار گرفتند.
به این موشها عصاره هیدرو الکلی گیاه خارخاسک در دوزهای 750 ،500 ،250 ،150 ،60 ،30 ،15و 1000 میلیگرم در بررسی حاد داده شد و در دوزهای 750 ،500 و 1000 در بررسی فاز مزمن، داروی گلی بن کلامید به مقدار 10 میلیگرم به روش داخل صفاقی تزریق شد و این دو با هم مقایسه شدند.
بعد از این مرحله نمونه خون از ورید خونی موشها به صورت ناشتا و 2ساعت پس از تغذیه جمعآوری شد و قند خون با استفاده از دستگاه گلوکومتر اندازهگیری شد. نتایج آنالیز آماری نشان داد عصاره هیدرو الکلی میوه خارخاسک سبب کاهش میزان قند خون در موشهای دیابتی در مقایسه با داروی معیار و گروه شاهد میشود.
دوزهای 250، 150،60 ،30 ،15 و 500 میلیگرم تأثیر معناداری بر قند خون نداشتند درحالیکه دوزهای 750 و 1000 سبب کاهش پیشرونده قند خون دوساعته و ناشتا شدند. بر اساس نتایج حاصلشده از این تحقیق عصاره هیدروالکلی میوه گیاه خارخاسک باعث کاهش میزان قند خون در موشهای دیابتی در مقایسه با داروی معیار شد.
خارخاسک و دفع سنگهای مجاری ادراری
این گیاه دفعکننده سنگهای مجاری ادراری و تسهیل دهنده عمل تصفیه خون و اعمال کبدی است و نحوه مصرف آن بدین صورت است: میوه این گیاه باید روزی 3 مرتبه مصرف شود.
دیگر خواص این گیاه
این گیاه بین ورزشکاران به خصوص بدنسازان به همراه مکملهای غذایی برای تقویت توده عضلانی و افزایش قدرت مصرف میشود و در داروهای سنتی چینیها و هندیها برای درمان بیماریهای کبد و کلیه و بیماریهای قلبی – عروقی مورد استفاده قرار میگیرد.
کارشناسان مالیدن یا خوردن روغن خارخاسک را در تسکین درد مفاصل و کمر تأثیرگذار میدانند.
غرغرهی جوشانده خارخاسک برای معالجه التهابها و برفک دهان، کاربرد دارد.
میوهی خارخاسک مانند عصارهی گیاه عمل میکند و دَمکردهی میوه آن، برطرفکنندهی بیماریهای کلیه و نقرس است.
علاوه بر این افراد مبتلا به اختلالات گوارشی همچون یبوست و نفخ نیز میتوانند از فواید درمانی خارخاسک بهرهمند شوند.
گیاه خارخاسک در طب سنتی چین برای تقویت کبد، درمان پرخوری و همچنین درمان مسمومیت غذایی استفاده میشود.
این گیاه به دلیل ادرارآور بودن و داشتن خواص ضدعفونیکنندگی میتواند خطر ابتلا به عفونتهای مجاری ادراری را کاهش دهد.
خارخاسک همچنین در درمان اختلالات ایمنی بدن از قبیل آلرژیهای پوستی و اگزما نیز تأثیرات سودمندی دارد.
کامبوچا یک نوشیدنی «پروبیوتیک» است و از سیستم ایمنی و گوارشی بدن حفاظت میکند. این نوشیدنی مفید همچنین حاوی آنزیم، اسیدهای آمینه، آنتیاکسیدانها و پلیفنولها است.
### پایان خبر رسمی