، اصفهان , (اخبار رسمی): در جدیدترین درمان ام اس با نانو برای حل مشکل، ذراتی در اندازه نانومتر موسوم به «ایکزوسام» را از سلول های بنیادی خارج کرده و این ذرات را به موش های مبتلا به ام اس تزریق کردند.
درمان ام اس با استفاده از تکنولوژی نانو ذرات
پژوهشگران دانشگاه ایروین یک شیوه جدید مبتنی بر تکنولوژی نانوذرات را گسترش دادند که در آن با استفاده سلول های بنیادی مغز استخوان می توان علایم بیماری ام اس را از بین برد. این روش که در حال حاضر جدیدترین درمان ام اس به حساب می آید، موفقیت های زیادی را در مراحل کلینکی کسب کرده است. در روش های مرسوم برای درمان ام اس با استفاده از سلول های بنیادی، این سلول ها از مغز استخوان استخراج شده و با استفاده از یک پروتئین سیستم ایمنی موسوم اینترفرون گاما فعال می شوند. اما این سلول ها قبل از رسیدن به هدف خود درون بافت های فیلترکننده به دام می افتند و به همین علت اغلب روش های پیشین موفقیت آمیز نبوده اند. در جدیدترین درمان ام اس با نانو برای حل مشکل، ذراتی در اندازه نانومتر موسوم به «ایکزوسام» را از سلول های بنیادی خارج کرده و این ذرات را به موش های مبتلا به ام اس تزریق کردند. برخلاف تصورات، درمان ام اس موش ها به سرعت انجام پذیرفت و موش ها کاهش علائم را از خود نشان دادند.
زمان عرضه فناوری درمانی نانو برای ام اس به بازار
جدا از موضوع درمان ام اس در طب سنتی با مواد موثری مانند قهوه، عسل و ...، امروزه بیشترین توجه بر روی نانوذرات متمرکز است. جدیدترین درمان ام اس با نانو ذرات زمانی شگفت آمیزتر می شود که بدانید این ذرات که حاوی پروتئین و RNA محافظ اعصاب هستند، از سد خونی مغز عبور کرده و موجب بازیابی قابلیت های حرکتی و کاهش آسیب وارده به اعصاب می شوند. همچنین این ذرات بر خلاف سایر داروهایی که تاکنون مورد استفاده قرار گرفته اند، قابلیت بازگرداندن سیستم ایمنی بیمار را به وضعیت عادی دارند. این روش درمان ام اس علی رغم تمام توانایی های خود، ضعف هایی هم داشته است که موجب به تاخیر افتادن عرضه آن به بازار شده است. آنچه چندین مقاله معتبر دنیا درباره این روش با نام جدیدترین درمان ام اس منتشر کرده اند، بیان می کند که تا سال 2021 این روش درمانی به صورت گسترده برای درمان ام اس مورد استفاده قرار می گیرد.
تعویض پلاسما روشی جالب اما عجیب برای درمان ام اس
یکی دیگر از سرفصل های ارائه شده برای جدیدترین درمان ام اس، تعویض پلاسما برای درمان است. این روش هنوز آزمایشات بالینی زیادی را می طلبد تا بتواند موفقیت 100 درصدی کسب کند، اما شرح انجام آن خبرهایی از موفقیت این روش در درمان ام اس می دهد. شیوه انجام این روش درمانی به این شکل است که پزشک مقداری از خون افراد مبتلا را خارج می کند، سپس پلاسما را با پلاسمایی جدید که از فرد سالم با گروه خونی مشابه دریافت شده است، جایگزین کرده و دوباره وارد بدن می کند. بسیاری از محققان این روش را به عنوان جدیدترین درمان ام اس قبول ندارند و آن را تغییر یافته چندین روش قبلی می دانند؛ اما فاز اولیه آزمایش این روش در آزمایشگاه موفقیت 76.4 درصدی را کسب کرد که توانست توجه های زیادی را به سمت خود جلب کند. در جدیدترین درمان ام اس با تعویض پلاسما، همه آنتی بادی های خون که در حمله به قسمت های مختلف عصبی دخالت دارند، را از بدن بیرون می آورند. اما موثر بودن این روش درمانی هنوز به طور کامل ثابت نشده است. درحال حاضر تنها در شرایطی که سرعت پیشرفت بیماری زیاد باشد و بیمار در شرایط حاد باشد، گزینه درمان ام اس با این روش مطرح می شود.
### پایان خبر رسمی