اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 140011055659215975

درمان‌های خانگی برای آرتروز مفاصل

کد: 140011055659215975

https://bit.ly/3rPS1bQ

، تهران , (اخبار رسمی): استئوآرتریت یا آرتروز یک بیماری تحلیل رونده است که بافت های اطراف مفصل را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد. هرچند برای ارتروز درمان قطعی وجود ندارد با یکسری درمانها میتوان علایم آن را کنترل کرد. اگر دچار بیماری‌هایی مانند آرتروز زانو یا آرتروز گردن هستید، محتوای این مقاله می‌تواند برای شما میفید باشد.

درمان‌های خانگی برای آرتروز مفاصل
درمان‌های خانگی برای آرتروز مفاصل

مدیریت شرایط و علائم شما می‌تواند کمک زیادی به جلوگیری از آسیب بیشتر به مفاصل شما کند. تغییر سبک زندگی و درمان‌های خانگی و طبیعی می تواند مکمل برنامه درمانی شما باشد.

استئوآرتریت یا آرتروز یک بیماری تحلیل رونده است که بافت های اطراف مفصل را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد. هرچند برای ارتروز درمان قطعی وجود ندارد با یکسری درمانها میتوان علایم آن را کنترل کرد. اگر دچار بیماری‌هایی مانند آرتروز زانو یا آرتروز گردن هستید، محتوای این مقاله می‌تواند برای شما میفید باشد.

آیا درمان‌های خانگی برای آرتروز موثر هستند؟

برای کاهش درد و سفتی آرتروز، درمانهای خانگی می‌توانند در کنار درمان پزشکی مورد استفاده قرار گیرند. البته باید دقت کرد که درمان های خانگی قرار نیست به طور کامل جایگزین درمان‌های پزشکی شوند. مهم است که قبل از استفاده از داروهای خانگی و تغییرات سبک زندگی با پزشک خود صحبت کنید. در ادامه چند درمان خانگی  برای کاهش علائم این بیماری معرفی شده است.

کمپرس سرد و گرم

کمپرس سرد و گرم میتواند بسیار کمک کننده باشد در حالیکه عوارض جانبی طولانی مدت داروها را ایجاد نمی‌کند. کمپرس گرم  باعث کاهش سفتی مفاصل شده و کمپرس سرد هم برای درد و التهاب مفاصل استفاده می‌شود.

 کمپرس همچنین اسپاسم یا همان گرفتگی‌های عضلانی را نیز کاهش میدهد. ساخت کمپرس میتواند با یک استفاده از یک حوله ساده صورت گیرد.

حمام نمک اپسوم

حمام نمک اپسوم به ویژه برای درد مفاصل  بسیار مفید بوده و آن را کاهش می‌دهد. منیزیم موجود در نمک اپسوم ممکن است به التهاب و درد کمک کند.

می توانید نمک اپسوم را از داروخانه خریداری کنید. از 3 فنجان نمک اپسوم در حمام آب گرم برای این منظور استفاده کنید.

پمادها و کرم‌های موضعی

این ژل‌ها و کرم‌ها ممکن است حاوی آسپرین یا سایر مسکن‌ها برای بی‌حس کردن درد باشند. این پماد‌ها را می‌توان به صورت مستقیم روی مفاصل آسیب دیده به کار برد. برای مثال می‌توان به پماد دیکلوفناک اشاره کرد.

یکی دیگر از درمان‌های خانگی موضعی کپسایسین است. کپسایسین ترکیبی است که از فلفل تند تهیه می‌شود. باید روزی سه الی چهار بار از آن استفاده کنید.

وسایل کمکی

براساس محل آسیب دیدگی میتوان از وسایل کمکی مختلفی استفاده کرد که برای نمونه در زیر اشاره شده است:

  1. بریس‌ها
  2. عصا
  3. واکر

داروهای گیاهی

محبوبیت داروهای گیاهی برای بیماری‌هایی مانند استئوآرتریت در حال افزایش است. برخی از افراد معتقدند که ممکن است ایمن‌تر باشند زیرا در مقایسه با داروهای سنتی عوارض جانبی کمتری دارند.

البته در این زمینه با پزشک خود در مورد درمان‌های طبیعی زیر صحبت کنید.  دقت کنید که مکمل‌های گیاهی طبیعی می توانند عوارض جانبی داشته باشند و با داروهایی که ممکن است مصرف کنید تداخل داشته باشند.

چای سبز

در مورد استفاده از چای سبز در درمان آرتروز زانو نشان داد که این چای می تواند به عملکرد مفاصل کمک کند، به دلیل خطر مشکلات کبدی و عوارض جانبی ناشی از مقادیر غلیظ، بهتر است چای سبز را در حد اعتدال بنوشید.

زنجبیل

زنجبیل خوراکی برای کاهش درد ناشی از آرتروز نیز مورد توجه قرار گرفته است. البته دقت کنید که  زنجبیل می‌تواند باعث ناراحتی معده، اسهال و سوزش سر دل شود. همچنین ممکن است با داروهای تجویزی مانند وارفارین تداخل داشته باشد، زیرا یک ضد انعقاد یا رقیق کننده خون است. قبل از افزودن یا افزایش مصرف زنجبیل با پزشک خود صحبت کنید.

زردچوبه

میتواند پیشرفت بیماری را کند کرده و درد را کاهش دهد. هرچند گفته می‌شود زردچوبه به طور کلی بی خطر است،  اما در عین حال می تواند باعث تهوع شود و ممکن است با رقیق کننده‌های خون تداخل داشته باشد.

تغییر سبک زندگی
 یکی از روش های اساسی برای کاهش علائم ارتروز تغییر سبک زندگی است. داشتن رژیم غذایی مناسب، ورزش و حفظ وزن در این زمینه بسیار کمک کننده است. تغییر و اصلاح سبک زندگی در درمان و همچنین پیشگیری انواع مشکلات مانند کمر درد و زانو درد می‌تواند کمک کننده باشد.

فعال بمانید

هرچند ورزش کردن با مفاصلی که درد می‌کند سخت است اما فعال بودن در دراز مدت درد را کاهش می‌دهد و از تحلیل بیشتر عضلات جلوگیری می‌کند. ورزش موثرترین درمان غیر دارویی برای کاهش درد و بهبود حرکت در بیماران مبتلا به استئوآرتریت است.

می‌توان ورزش‌هایی که در ادامه به آن اشاره شده است را انجام داد:

  1. دوچرخه سواری
  2. شنا کردن
  3. تایچی
  4. پیاده روی
  5. یوگا

غذاهای مناسب برای آرتروز بخورید

داشتن یک رژیم غذایی متعادل می تواند به شما کمک کند احساس بهتری داشته باشید و وزن کم کنید. تحقیقات نشان می‌دهد که برخی غذاها به ویژه برای آرتروز مفید هستند. به طور خاص، خوردن یک رژیم مدیترانه‌ای ممکن است به شما کمک کند تا چیزهای مناسب مصرف کنید و از غذاهایی که ممکن است علائم شما را بدتر کنند اجتناب کنید.

سبزیجاتی مانند کلم بروکلی، اسفناج، کاهو، کلم پیچ و کلم سرشار از ویتامین K و دارای خواص ضد التهابی هستند، مصرف لبنیات حاوی کلسیم و ویتامین D ممکن است سلامت مفاصل و استخوان‌ها را تقویت کند.

علاوه بر این، غذاهای خوب برای خوردن شامل آجیل و روغن‌های گیاهی است. نمونه‌ای از یک منبع آن روغن زیتون است. یکی دیگر از مواد غذایی خوب ماهی های غنی از اسیدهای چرب امگا 3 مانند ماهی تن و سالمون است.

از طرف دیگر برخی از غذاها می‌توانند علائم آرتروز را با افزایش التهاب بدن تشدید کنند. این غذاها عبارتند از:

  1. الکل
  2. نمک
  3. چربی اشباع و ترانس
  4. اسیدهای چرب امگا 6
  5. قند
  6. کربوهیدرات های تصفیه شده مانند نان سفید، پاستا یا برنج

وزن ایده ال داشته باشید

حفظ وزن مناسب می‌تواند به شما کمک کند فشار بیش از حد را از مفاصل خود دور نگه دارید و همچنین به کاهش درد و التهاب کمک می کند. ویژه برای افرادی که علائمی در زانوها و باسن دارند مفید باشد، زیرا این مفاصل وزن زیادی را تحمل می کنند. بهتر است برای کاهش وزن به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید.

آرام بودن

آرامش ذهنی و آگاهی از محیط اطراف به ایجاد آرامش ذهنی کمک می‌کند، که به خودی خود عمیقا شفابخش است. روش‌های طبیعی مختلفی وجود دارد که برخی از آنها به سادگی دعا، یا تعمق در یک فکر ساده هستند. خواب بخش مهمی از به دست آوردن انرژی برای مقابله موثر با درد است و یک برنامه منظم خواب برای این امر مفید است.

آب درمانی

آب درمانی چه به صورت شنا کردن و چه راه رفتن در اب برای ارتروز بسیار مفید است، چرا که از یک طرف باعث فعال ماندن فرد و تقویت عضلات وی شده و از طرف دیگر به کاهش علایم مثل سفتی مفاصل کمک می‌کند.

راه رفتن در آفتاب

بسیاری از افرادی که از ارتروز رنج میبرند با کمبود ویتامین مواجهه هستند. یکی از راه‎هایی که برای تامین ویتامین دی بدن توصیه میشود قرار گرفتن در برابر نورخورشید است.

چه زمانی با پزشک خود تماس بگیرید

استئوآرتریت یک بیماری مزمن یا مادام العمر بدون درمان است. مدیریت شرایط و علائم شما می‌تواند کمک زیادی به جلوگیری از آسیب بیشتر به مفاصل شما کند. تغییر سبک زندگی و درمان‌های خانگی و طبیعی می تواند مکمل برنامه درمانی شما باشد. آنها حتی ممکن است تسکین بیشتری ایجاد کنند.

در حالی که چنین تغییراتی می تواند تفاوت بزرگی ایجاد کند، مهم است که بدانید چه زمانی باید با پزشک خود تماس بگیرید. اگر علائم شما بدتر می‌شود یا برنامه درمانی فعلی‌تان کمکی نمی‌کند، ممکن است نیاز به گرفتن یک قرار ملاقات داشته باشید. پزشک باید درد و سفتی مفاصل شما را برای آسیب احتمالی بررسی کند.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

فیزیوتراپی بهروزی

در کلینیک فیزیوتراپی بهروزی سعی کرده‌ایم روش‌های گوناگون مبتنی بر آخرین دستاوردهای پزشکی که ممکن است در درمان بیماری‌های عصبی ـ عضلانی اسکلتی و دردهای ناشی از آن به بیمار کمک کند را فراهم آوریم و بر اساس نوع بیماری و تجارب مرکز تخصصی فیزیوتراپی بهروزی، بهترین درمان ممکن از بین روش‌های مختلف را برای هر بیمار انتخاب نموده و ارائه دهیم.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

بهداشت و درمان