، تهران , (اخبار رسمی): کیست رحم به خودی خود مشکل بزرگی نیست و بسیاری از بانوان با آن درگیر هستند. علائم موجود گاه بسیار واضح و گاه پنهان است. اگر دستورات پزشکی به درستی رعایت شود، دفع شده و خطرساز نیز نمی شود. سرطان دهانه رحم زمانی آغاز می شود که در دی ان ای سلول های رحم یک سری تغییرات به وجود می آید.
کیست رحم به دلایل مختلفی در جداره داخلی رحم ایجاد می شود و برای تشخیص آن نیاز به سونوگرافی است.
رحم مانند یک گلابی وارونه در لگن قرار گرفته است و دقیقاً در وسط مثانه و رکتوم قرار دارد. رحم دارای یک تنه و یک دهانه می باشد که به آن سرویکس گفته می شود. به طور کلی رحم شامل سه بخش جداره داخلی، میانی و خارجی است. کیست رحم و تخمدان در 30 درصد از بانوان به صورت کاملاً طبیعی وجود دارد و معمولاً نوع بدخیم آن در سنین بالا رخ می دهد.
علت کیست رحم
کیست رحم به دلایل بسیار زیادی ایجاد ی شود اما برخی از آنها شایع تر هستند:
اندومتریوز: در صورتی که سلول های اندومتر در فاصله بین جداره داخلی و لایه عضلانی وجود داشته باشند به صورت کیست دیده می شوند. این نوع از کیست ها رشد می کنند.
مصرف تاموکسیفن: کسانی که درگیر سرطان پستان می شوند معمولاً از این دارو استفاده می کنند و مصرف این دارو سبب بروز کیست رحم می شود.
آدنومیوز: هنگامی که سلول های جداره رحم در داخل دیوارهای عضلانی رشد کنند این حالت رخ می دهد. معمولاً بیماری در کسانی که سزارین بیشتری داشته و یا تجربه کورتاژ داشتهاند دیده می شود. البته سابقه و ژنتیک نیز در آن موثر است. به طور کلی این بیماری علائم خاصی ندارد؛ اما به یکباره شاهد خونریزیهای شدید و دردناک در زمان پریود خواهید بود.
فیبروم: فیبروم ها همان تومورهای خوش خیم هستند و از نظر بافت شناسی سلول های عضلانی دوکی شکلی ایجاد می کنند. در نهایت نیز به صورت کیست رحم دیده می شوند. معمولاً فیبروم ها بدخیم نیستند اما درد و خونریزی شدید در آنها دیده می شود.
عروق رحمی: این مشکل مربوط به وریدها بوده و ورید هایی که ساختمانی مشابه با کیست دارند معمولاً درگیر این مشکل می شوند.
آیا کیست رحم عوارضی دارد؟
در صورتی که کیست ها به موقع شناسایی نشوند بزرگتر می شوند و این موضوع سبب مشکل در بارداری خواهد شد بنابراین بسیار مهم است که در زمان درستی بررسی شود و شرایط به شکلی باشد که این کیست ها سریع تر درمان شوند.
سرطان رحم چیست؟
رشد و تکثیر سلول های سالم با سرعت کاملاً مشخصی همراه بوده و در نهایت در یک دوره زمانی خاص نیز از بین می روند.
در صورتی که سلول شامل موتاسیون شده باشد، رشد آن غیر قابل کنترل می شود. به این ترتیب سلول ناسالم تکثیر شده و به اصطلاح گفته می شود که سلول نمی میرد. حال اگر تعداد سلول های ناسالم بیشتر و بیشتر شوند و رشد زیاد داشته باشند تبدیل به توده میشود. اینجاست که به اصطلاح تومور ایجاد می شود. سلول های سرطانی معمولاً هم می توانند به بافت های مجاور حمله کنند و هم از توده اصلی جدا شوند و به سایر نقاط بدن منتقل شوند. ویروس پاپیلومای انسانی یکی از دلایل بروز سرطان رحم است اما هنوز علت اصلی بروز این بیماری شناخته نشده است. سوال اینجاست که هر شخصی که ویروس پاپیلومای انسانی دارد به سرطان رحم دچار می شود؟ خیر! عوامل محیطی و نوع زندگی نیز در این راستا اهمیت زیادی دارد.
علائم سرطان رحم که هر شخصی باید بداند
یکی دیگر از علائم سرطان رحم مربوط به توده بزرگتر از اندازه است. مثلاً شخص در قسمت پایین شکم و لگن خود توده ای احساس می کند و با دست کشیدن روی شکم توده قابل لمس خواهد بود. این توده ها فیبروئیدهای رحمی هستند که به نوعی بخشی از علائم سرطان محسوب می شوند که معمولاً خوش خیم بوده و در لیست تومورهای غیر سرطانی قرار می گیرند و رشد آنها قابل کنترل است. علائم سرطان رحم در افراد 30 الی 45 سال به شکل خاصی خواهد بود و شاید خونریزی بیشتر مربوط به سنین بالای 50 سال باشد.
راه های درمان سرطان رحم
جراحی: یکی از روش های درمان سرطان رحم، جراحی است. به این معنی که رحم خارج می شود و معمولاً از روش هیستروسکوپی استفاده می شود و لوله های فالوپ و تخمدان ها نیز برداشته خواهند شد.
رادیوتراپی: در این روش از اشعه قوی ایکس استفاده می شود و سلول های سرطانی نیز نابود خواهند شد. البته این روش برای سرطان رحم بدخیم مناسب نیست.
هورمون درمانی: در این روش از دارو استفاده می شود تا سطح هورمون ها در خون تنظیم شوند.
شیمی درمانی: شیمی درمانی روشی است که در آن سلولهای سرطانی به واسطه مواد شیمیایی از بین میروند و همینطور می تواند به صورت خوراکی یا قرص نیز استفاده شود. این روش برای سرطانهای پیشرفته معمولاً پیشنهاد میشود تا احتمال بازگشت مجدد سرطان به حداقل برسد.
### پایان خبر رسمی