اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 140111107141419100
در دسترس نیست

مبدل کاتالیزور چیست و علائم خرابی آن آشنا شوید

کد: 140111107141419100

، (اخبار رسمی): این فناوری سال‌هاست که وجود دارد و امروزه تقریباً در همه خودروها نصب می‌شود، مبدل کاتالیزوری در پشت صحنه کار می کند و از یک سری واکنش های شیمیایی برای تمیز کردن گازهای آلاینده داخل اگزوز استفاده می کند.

مبدل کاتالیزور چیست و علائم خرابی آن آشنا شوید
خرید قطعات خودرو

مبدل کاتالیزور

در سال های 1950 تا 1980، انقلابی در صنعت با استفاده از کاتالیزورها رخ داد. صنعت خودروسازی ایالات متحده در استفاده از مبدل های کاتالیزوری پیشگام بود. در آن زمان، خودروسازان مبدل های کاتالیزوری را به خودروهای بنزینی اضافه کردند تا از مقررات آلایندگی حفاظت از محیط زیست ایالات متحده پیروی کنند. این اتفاق در سال 1975رخ داد.

برای خرید قطعات خودرو هیوندا کلیک کنید.

خرید مبدل کاتالیزور خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد

  • حرارت جذب سطحی متوسط
  • مقاومت مکانیکی بالا
  • مقاومت در برابر پودر شدن و سایش
  • عدم تغییر شکل
  • خاصیت گزینش پذیری
  • طول عمر بالا
  • عملکرد مناسب در دمای عملیاتی

منظور از کاتالیزورهای همگن و ناهمگن چیست?

هنگامی که ماده کاتالیزوری مورد استفاده در یک واکنش شیمیایی در همان فاز فاکتورهای واکنش باشد، به آن کاتالیزور همگن می گویند. اما کاتالیزورهای ناهمگن زمانی استفاده می شوند که واکنش دهنده ها و کاتالیزور در دو فاز مجزا باشند. به این کاتالیزورها کاتالیزور سطحی نیز می گویند.

کاتالیزور با کیفیت بالا و کیفیت پایین

اگر استفاده از کاتالیزور در یک فرآیند شیمیایی منجر به تولید تنها یک محصول نهایی شود، آن را با کیفیت بالا می نامند. اما اگر استفاده از کاتالیزور منجر به تولید محصولات مختلف در پایان فرآیند شیمیایی شود، کیفیت پایین تلقی می شود.

چه زمانی غیرفعال شدن کاتالیست رخ می دهد?

اکثر کاتالیزورها عمر مفید مشخصی دارند و قدرت آنها با گذشت زمان کاهش می یابد. به عبارت دیگر، در طول زمان و قرار گرفتن در معرض واکنش های شیمیایی مختلف، کاتالیزور افت فعالیت را تجربه خواهد کرد. در این موارد می گوییم مبدل کاتالیزوری غیرفعال است. اما چه اتفاقاتی منجر به این موضوع می شود؟
به طور کلی می توان دلایل زیر را برای غیرفعال شدن کاتالیست در نظر گرفت:
ایجاد یک لایه ضخیم از مواد واکنش دهنده بر روی کاتالیزور
مسمومیت کاتالیست و تغییر ساختار کریستالی آن
وجود ناخالصی های فلزی در سطح کاتالیزور
مواجهه با شبهات حرارتی متعدد و انسداد میکروویلی ساختمان کاتالیزور

کاربرد کاتالیزور در خودرو

مبدل کاتالیزوری خودرو معمولا از فلزات گران قیمت و بدنه اسفنجی ساخته شده است. برخی از این مبدل ها بر پایه فلز یا سرامیک هستند که با آلیاژ ایریدیوم-پلاتین پوشیده شده اند. این مبدل گازهای سمی موتور را جذب می کند و با عبور گازها از آن بسیار داغ می شود. در نتیجه می تواند مواد مضر موجود در گازهای خروجی را بسوزاند و درصد آنها را در دود خروجی کاهش دهد.

گازهای حاصل از احتراق سوخت در موتور بسیار سمی و برای محیط زیست خطرناک است. برخی از این گازها عبارتند از: مونوکسید کربن، اکسید نیتروژن، هیدروکربن و اکسید نیتروژن. کاتالیزور برای جذب این گازهای سمی اگزوز مورد نیاز است. بنابراین وجود لایه های اسفنجی در داخل آن منجر به تماس بیشتر کاتالیزور با گازهای سمی می شود. در نتیجه درصد بیشتری از آنها توسط مبدل کاتالیزوری جذب شده و گاز نهایی خروجی از اگزوز تمیز و ایمن است.

البته نمی توان پذیرفت که مبدل کاتالیزوری تمام آلاینده های ناشی از احتراق سوخت را جذب می کند. با این حال، بیش از 90 درصد از این گازهای سمی توسط کاتالیزور جذب شده و به گازهای کم خطرتر مانند دی اکسید کربن و نیتروژن تبدیل می شوند. بنابراین خرید مبدل کاتالیزور را پیشنهاد می کنیم.

برای خرید قطعات موتور خودرو کلیک کنید.

انواع کاتالیزور خودرو

انواع اصلی مبدل های کاتالیزوری خودرو شامل موارد زیر است

1 مبدل های اکسیداسیون دو طرفه: این مبدل ها باید همزمان مونوکسید کربن را به دی اکسید کربن و هیدروکربن ها را به دی اکسید کربن و آب اکسید کنند. امروزه از این مدل مبدل ها در خودروهای دیزلی برای کاهش انتشار هیدروکربن و مونوکسید کربن استفاده می شود. اما مشکل این مبدل ها عدم توانایی در کنترل اکسیدهای نیتروژن است.

2 مبدل های سه طرفه اکسیداسیون- احیا: این گروه از مبدل ها قادر به کاهش اکسیدهای نیتروژن به نیتروژن و اکسیژن، اکسیداسیون مونوکسید کربن به دی اکسید کربن و اکسیداسیون هیدروکربن های نسوخته به دی اکسید کربن و آب هستند. بنابراین از مهمترین اختراعات تاریخ خودروسازی به شمار می روند. در حال حاضر استفاده از این مبدل ها برای خودروهای بنزینی در اکثر مناطق جهان از جمله آمریکا و کانادا اجباری است.

3 مبدل کاتالیست اکسیداسیون دیزل (DOC): این مبدل ها اغلب برای احتراق تراکمی مانند موتورهای دیزلی استفاده می شوند. این سیستم از اکسیژن موجود در گازهای خروجی برای تبدیل مونوکسید کربن به دی اکسید کربن و هیدروکربن ها به آب و دی اکسید کربن استفاده می کند. راندمان این مبدل ها حدود 90 درصد است و می توانند بوی گازوئیل را از بین ببرند..
 

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

صنعت و تولید