اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13950902188045763

حمایت از طرح های شیلاتی لازمه توسعه مکران

کد: 13950902188045763

https://goo.gl/3bMrWP

، تهران , (اخبار رسمی): بالغ بر دومیلیون تن ذخیره فانوس ماهیان در منطقه جاسک شناسایی شده است که برداشت تا میزان 400هزار تن بدون هیچ آسیبی به ذخایر می تواند انجام پذیرد

حمایت از طرح های شیلاتی لازمه توسعه مکران

به گزارش اخباررسمی به نقل از روابط عمومی اسازمان شیلات ایران، سید پرویزمحبی، مدیر کل شیلات هرمزگان با اشاره به اینکه در مسیر اقتصاد مقاومتی شاهد اقدامات خوب شیلاتی در سطح مکران به ویژه شهرستان جاسک باشیم، گفت:  صادرات ماهیان یال اسبی و ترویج قایق های صیادی به صید این گونه از ماهیان توسط قایق های صیادی وضعیت بهتری را برای آن ها رقم زده است.

مدیر کل شیلات هرمزگان با بیان اینکه بهره برداری از منابع کمتر برداشت شده به ویژه ذخایر غنی فانوس ماهیان جز اهداف اقتصاد مقاومتی است ، اظهار کرد: بالغ بر دومیلیون تن ذخیره فانوس ماهیان در این منطقه شناسایی شده است که برداشت تا میزان 400هزار تن  طبق نظر محققان و کارشناسان بدون هیچ آسیبی به ذخایر می تواند انجام پذیرد.

مجبی تصریح کرد:  صید فانوس ماهیان در عمق های بالای (200تا400متر) و به دور از  ساحل صورت می گیرد که این مهم باعث شده صید آنها تنها توسط شناورهای صید صنعتی و کشتی های مخصوص صورت بپذیرد.

وی  با اشاره به اینکه تاکنون میزان خیلی کمی از مقدار مجاز برداشت  فانوس ماهیان برداشت شده است، افزود: در صورت عدم برداشت مناسب فانوس ماهیان برابر با اعداد اعلام شده در  خصوص برداشت مجاز از سوی پژوهشکده ،این ذخایر ارزشمند با توجه به طول عمر کوتاهی (18ماهه) که دارند تلف می شوند.

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه درحال حاضر کشور وارد کننده پودر ماهی  می باشد بنابراین تمام صید فانوس ماهیان به سمت کارخانه پودر ماهی هدایت می شود که در صورت برداشت مناسب فانوس ماهیان می توان از واردات پودر ماهی جلوگیری کرد.

مدیر کل شیلات هرمزگان بیان کرد: امروز تنها در بخش پودر ماهی از فانوس ماهیان استفاده می شود که حرکت به سمت  افزایش ارزش افزوده این نعمت خدادادی در دستور کار شیلات ایران قرار دارد.

محبی تصریح کرد: در حال حاضر بالغ بر 50 فروند شناور مجوز صید فانوس ماهیان دارند که تا پایان سال 20فروند شناور صید فانوس ماهیان نیز به آنها اضافه شود.

وی استفاده از گروه ناظرین هم در خشکی و هم در دریا،نصب سامانه کنترل تردد روی کلیه شناورها،پایش مداوم شناورها،نظارت نامحسوس در دریا و خشکی،برپایی کمسیون های  تخلفات صیادی(که در صورت آسیب رسیدن به دریا و ذخایر غنی آن از سوی هرشناوری با آن به جدیت برخورد میشود)، و ... را از اقدامات مهم در راستای حفاظت از ذخایر غنی فانوس ماهیان و پیشگیری از تخلفات صیادی خواند.

مدیر کل شیلات هرمزگان با اشاره به اینکه 70 درصد از غذای آبزیان پرورشی را پودر ماهی تشکیل می دهد، خاطرنشان کرد: افزایش تولید در هکتار میگوی پرورشی ،توسعه پرورش ماهی در قفس و در مجموع توسعه آبزی پروری ،در فاز دوم توسعه صید فانوس ماهیان ایجاد  اسکله،پشتیبانی صنایع ، ایجاد اشتغال، تامین شناور پشتیبان و احداث صنایع شیلاتی مرتبط  ضرورت این مقوله از فعالیت ها بیشتر می کند و هرگونه سرمایه گذاری در بحث این شناورها منوط به ایجاد این زیر ساخت ها است.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

سازمان شیلات ایران

بهره برداری از سواحل جنوبی دریای خرز به صورت اجاره ای - سالانه از سال 1219 شمسی ( زمان سلطنت محمد شاه قاجار) آغاز شد. این نظام حقوقی در بهره برداری به مدت 80 سال تا 1299 شمسی ادامه داشته است. تا زمان محمد شاه, حاکمان هر منطقه به میل خود رودخانه ها و دریا را به اتباع روسیه اجاره می دادند. اما از سال 1215 هجری شمسی این اختیار با فرمان محمد شاه لغو شد.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]