اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 1395052081505431

جایگاه صنایع الکترونیک درصنایع پیشرفته

کد: 1395052081505431

http://goo.gl/3wUwuQ

، تهران , (اخبار رسمی): عضو هیات عامل ایدرو گفت : صنایع الکترونیک ، نقش و جایگاه ممتازی در بین صنایع پیشرفته دارد تا جایی که برخی کشورها برای تقویت این بخش از صنعت وزارتخانه ایجاد کردند.

جایگاه صنایع الکترونیک درصنایع پیشرفته

به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی وزارت صنعت معدن و تجارت ؛ منوچهر منطقی در اجلاس فعالان صنایع الکترونیک با طرح این سئوال که چرا صنایع الکترونیک در ایران جزء صنایع اولویت دار نیست ؟ افزود : چینی ها در دهه 90 وزارت الکترونیک ایجاد کردند که اگرچه بعدا در وزارتخانه دیگری ادغام شد ولی برای شروع کار خوب بود و ما امروز می بینیم که چینی ها در " آی سی تی" از بازیگران اصلی در دنیا هستند.
وی گفت : یکی از مولفه های اصلی که قبل از انقلاب به ویژه در برنامه ششم ان دوران توصیه شده بود ولی اجرا نشد صنایع الکترونیک بود ، بحثی که مطرح بود اینکه نفت پایان پذیر است و انها روی 2 جایگزین "های تک" شامل صنایع الکترونیک و صنایع هوایی فکر کرده بودند .
منطقی افزود : بخش الکترونیک در تمام پروژه های کلیدی انزمان بویژه پروژه های نظامی خیلی پر رنگ بود و به این نتیجه رسیده بودند که به لحاظ فرهنگی و صنعتی شیراز می تواند بهترین مکان باشد اما بعد از انقلاب توجه به صنایع الکترونیک و صنایع هوایی خیلی کم شد و بر عکس مجموعه مکانیکی توسعه زیادی پیدا کرد.
وی با بیان اینکه امروز ما نیروی انسانی متخصص خوبی داریم ، گفت : ولی اینکه می توانیم در این رشته طراحی ، تولید و خلق محصول کنیم ، یا برای خلق محصول باید به کیفیت های مورد نظر برسیم ، ایا برای تحقق این منظور ازمایشگاه ها تجهیزات لازم را داریم؟
منطقی افزود : بزرگترین مزیت ما در نیروی انسانی الکترونیک است ، در سال 93 رئیس دانشگاه صنعتی شریف گزارش می داد که 92 نفر از 100 نفر اول کنکور دانشگاه شریف را انتخاب کردند و70 نفر از 92 نفر وارد رشته برق شدند ، باتوجه به اینکه جامدات هم عمدتا وارد رشته های مخابرات ، کنترل و الکترونیک می شوند این نشان می دهد بهترین های ما همیشه این رشته ها را انتخاب می کنند.
وی گفت : اگر به اموزش در این دانشگاهها نگاه کنیم هر چند یک عقب افتادگی هایی داریم ولی می توان ادعا کرد که یکی از به روزترین ها در بخش الکترونیک است و استادان و فارغ التحصیلانی که از خارج برگشته اند با اختلافی اندک دانش روز را در اختیار دانشجویان قرار می دهند.
منطقی افزود : بیشترین مهاجرت هم در این قسمت است و زمانی که درس می خواندیم از 20 نفر دانشجو در دانشگاه صنعتی شریف 6 نفر در ایران ماندند و بقیه مهاجرت کردند و به دیگر کشورها رفتند و در حوزه های تخصصی خودشان شروع به کار کردند.
وی با بیان اینکه در بخش نیروی انسانی نیروهای ممتازی در الکترونیک داریم ، گفت : اگر به طراحی نگاه کنیم در بین رشته های مختلف بخش الکترونیک ساده ترین جایی است که می توانیم به طراحی برسیم ، غیر ممکن است کسانی که در الکترونیک کار می کنند در دوران تحصیل یک یا دو محصول ساده یا پیچیده را طراحی نکرده باشند.
منطقی افزود : ما بعد از انقلاب در مهندسی معکوس ، بخصوص در بخش های دفاعی خیلی کار کردیم ، اولین جایی که به جای مهندسی معکوس طراحی شد و طراحی ان زودتر از زیرمجموعه های دیگر جواب داد مربوط به صنایع الکترونیک بود و این نشان می دهد واقعا ما توانمندی فوق العاده زیادی داریم .
وی گفت : در همین جمع شرکت هایی هستند که با انها کار و طراحی می کردیم که از نظر فناوری و محصولی که عرضه می کنند واقعا جزء 10 شرکت اول دنیا می توانند باشند ولی دو نکته کوچک دارند یکی اینکه با بازاریابی مدرن اشنا نیستند و دیگر اینکه در کسب و کار نیازمند حمایت های دولتی هستند تا در عرصه رقابت خودشان را مطرح کنند .
منطقی افزود : در مورد طراحی در صنایع الکترونیک بالاتر از دیگر رشته ها هستیم و هرجا که وارد شدیم موفق بودیم ، تجهیزات ازمایشگاهی این رشته نسبت به سایر رشته ها ارزانتر و سهل الوصول تر است.
وی گفت : به طور نسبی تجهیزات ازمایشگاهی در سطح کشور وجود دارد و برای کامل کردن ان به هزینه کمتری نسبت به رشته های دیگر نیاز است ضمن اینکه در زیرساخت های صنعتی هزینه ها پایین تر است و مجموعه هایی که ورود پیدا کردند موفق شدند.
منطقی با طرح این سئوال که چرا برغم همه این مزیت ها صنعت الکترونیک مورد توجه قرار نگرفت و برای اینکه مورد توجه قرار گیرد باید چه باید کرد ؟ افزود : درمورد تجهیزات ارتباطی تا ابتدای انقلاب 40 تا 60 درصد زیرساخت ها را تامین می کردیم ولی در دهه بعد به صفر رسید که البته علت ان رشد سریع تکنولوژی در این حوزه بود و چون صنایع ما نتوانستند با جهان همراه شوند و اساسا چنین چیزی در دستور کار انها قرار نداشت از گردونه خارج شدند .
وی گفت : در بخش صنعت ، معدن و تجارت چندین استراتژی نوشتند که در هیچکدام از استراتژی ها ، الکترونیک بعنوان حوزه ای که می خواهیم رقابت پذیر شویم مطرح نشد یا کمرنگ بوده است.
منطقی افزود : بخش های دفاعی جایی بود که به الکترونیک توجه خوبی کرد البته بخش های دفاعی محدودیت های خاص خود را دارند ، اینها با مجموعه های جهانی نمی توانند ارتباط برقرار کنند و با مجموعه های بیرونی هم یا سخت ارتباط برقرار می کنند یا ارتباط گذرایی دارند.
وی گفت : برای اینکه در صنایع پیشرفته رشد کنیم حتما باید چند حوزه یا چند صنعت بزرگ ملی را در این حوزه تعریف کنیم و باتوجه به اینکه تحول فناوری در این حوزه زیاد است احتمالا نتوانیم سرعت مان را با دنیا هماهنگ کنیم و بخواهیم با مجموعه های بین المللی مشارکت داشته باشیم.
منطقی افزود : در سطح سیاستگذاری باید حتما دقیق و روشن در وزارت صنعت ، معدن و تجارت و وزارت ارتباطات نقشه راه داشته باشیم ، البته توجه وزارت صنعت به حوزه الکترونیک جلب شده است و این تحول شروع شده و باید تداوم داشته باشد و به ان سرعت دهیم .
وی با بیان اینکه اکنون بخش الکترونیک زیر نظر یکی از معاونت های وزارت صنعت ، معدن و تجارت قرار دارد ، گفت : اگر وزارتخانه درست نمی کنیم حداقل یکی از معاونت ها یا یکی از قائم مقام های وزارتخانه الکترونیک باشد ، در وزارت صنعت ، معدن و تجارت همه معاونان بدون استثناء یا ساختمانی بودند یا صنایعی بودند یا مکانیک . هیچگاه عرصه ای وجود نداشت که یک الکترونیکی به سطح بالا بیاید و در سیاستگذاری وارد شود ، کسی که به دانش یک حوزه توجه دارد می تواند سیاست را فرموله کند و اگر چنین نباشد به صورت عادی با ان برخورد می کند و نتیجه خاصی نخواهد داشت .
منطقی افزود : ما در الکترونیک خودرو می توانیم توانمندی خوبی داشته باشیم ، هنگامی که در ایران خودرو بودم پژوهشگاه الکترونیک را با دانشگاه تهران بصورت یک موسسه ایجاد کردیم و کاملا انتفاعی بود و در همان مدت کوتاه خیلی از مجموعه هایی که در خودرو بودند امدند مدل سازی کردند.
وی گفت : یکی از مزیت های ما در کشور این است که می توانیم برای صنایع "های تک" دنیا مراکز تحقیقاتی خوبی در سطح ملی داشته باشیم که هم به خودمان هم به انها کمک کنیم و وزارت علوم و تحقیقات باید توجه خود را روی فناوری هایی متمرکز کند که تا سال 2030 می اید و ما باید فاصله دانشی خود را با دنیا کم کنیم .
منطقی با بیان اینکه توانمندی در کشور وجود دارد ولی ما متناسب با سیاستگذاری دنیا عمل نکردیم افزود : می توان 1 تا 2 درصد از رشد اقتصادی را تا 1404 به این حوزه اختصاص داد.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

وزارت صنعت، معدن و تجارت

در حال حاضر متولی بخش ساخت و بازرگانی در ایران وزارت صنعت، معدن و تجارت است که از لحاظ ساختار سازمانی به سه بخش اصلی تقسیم می شود. حوزه ستادی، حوزه سازمان های تابعه و حوزه سازمان های استانی که در 31 استان کشور مستقر هستند. راهبری هر سه بخش صنعت، معدن و بازرگانی کشور از وظائف اصلی در حوزه های ستادی، سازمانی و استانی است. بخش ستادی عمدتا مسئولیت سیاست گذاری، پشتیبانی، برنامه ریزی عملیاتی، نظارت، پایش وضعیت و رسیدگی به مسائل کلان هر سه بخش صنعت، معدن و بازرگانی را بر عهده دارد. سازمان های تابعه نیز مسئولیت توسعه و اجرای سیاست ها و برنامه های حاکمیتی در حوزه ماموریت خود را بر عهده دارند که این اقدامات با مشارکت بخش خصوصی و یا به صورت مستقل توسط این سازمان ها انجام می شود.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

صنعت و تولید