اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13950706141255700

میمون رزوس؛ تهدیدی برای تنوع زیستی ایران

کد: 13950706141255700

https://goo.gl/59IVwI

، تهران , (اخبار رسمی): ساماندهی گونه قاچاق، مهاجم و غیر بومی میمون رزوس در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفت.

میمون رزوس؛ تهدیدی برای تنوع زیستی ایران

به گزارش  اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، سید مجید خرازیان مقدم ، مدیرکل دفتر تنوع زیستی و حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست با اعلام این  خبر و با اشاره به اخبار منتشر شده درباره گونه غیر بومی میمون رزوس، گفت: با توجه به تکلیف و وظیفه قانونی سازمان حفاظت محیط زیست برای ساماندهی گونه های وحشی کشف و ضبط شده، علی الخصوص گونه های مهاجم و نظر به اینکه گونه میمون رزوس نیز در دسته بندی گونه مهاجم برای حیات وحش کشور قرار می گیرد، معاونت محیط زیست طبیعی پس از ضبط این گونه ها، نسبت به تعیین و تکلیف وضعیت آن ها اقدام می کند.
وی خاطرنشان کرد: عدم ضبط و جمع آوری گونه مهاجم و غیر بومی میمون رزوس از سطح مراکز خرید و فروش که به صورت قاچاق نسبت به وارد کردن و فروش این گونه اقدام می کنند، می تواند منجر به تهدید جدی برای طبیعت و حیات وحش کشور گردد.
مقدم افزود: تمامی گونه های جانوری وحشی پس از صدور مجوز انتقال توسط اداره کل حفاظت و مدیریت شکار و صید، تنظیم صورتجلسه ای با امضای نمایندگان دفتر حراست، مدیریت پارک پردیسان، دفتر حیات وحش و اداره کل حفاظت و مدیریت شکار و صید، همچنین گذراندن دوره قرنطینه زیر نظر دامپزشک کلینیک پردیسان مجاز به خروج از کلینیک حیات وحش و مرکز بازپروری پردیسان و انتقال به سایر مراکز مورد تایید هستند.
مدیرکل دفتر تنوع زیستی و حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: در خصوص انتقال گونه مذکور، با توجه به قوانین موجود نیازی به اخذ مجوز از سایر ارگان ها نبوده و تا کنون نیز هیچ درخواستی از سایر ارگان ها مبنی بر ضرورت اخذ مجوز قبل از انتقال حیوانات وحشی به سازمان حفاظت محیط زیست ارائه نشده است.
این مقام مسئول گفت: بدیهی است در صورت ضرورت اخذ مجوز از سایر دستگاه ها، پس از اخذ مستندات قانونی و دلایل توجیهی  از دستگاه مورد نظر موضوع مورد بررسی و اقدام  قرار خواهد گرفت.
مقدم با اشاره به اخبار منتشر شده پیرامون انتقال این گونه غیربومی به پژوهشگاه رویان، یادآور شد: پژوهشگاه رویان با هدف ارائه خدمات درمانی به زوج‏های نابارور، پژوهش و آموزش در زمینه علوم باروری و ناباروری در جهاد دانشگاهی علوم پزشکی ایران تاسیس شده و مجوز مراکز تحقیقات علوم سلولی و مرکز تحقیقات پزشکی تولید مثل را از شورای گسترش دانشگاه‏های علوم پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دارد و در نتیجه تابع قوانین وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی بوده و از همین رو همکاری گسترده ای با سازمان حفاظت محیط زیست دارد.
مدیرکل دفتر تنوع زیستی و حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: موسسه رویان عضو کمیته اخلاق در آزمایش های پزشکی بوده و در چهارچوب قوانین و دستورالعمل های موجود عمل می کند و این نکته در بازدید های مکرر کارشناسان محیط زیست نیز مورد تایید قرار گرفته است.
وی همچنین از فعالان و علاقمندان حوزه حیات وحش و تنوع زیستی خواست تا جهت کسب اطلاعات علمی و تخصصی در خصوص گونه میمون رزوس و تهدید آن برای سلامت عمومی و حیات وحش کشور به لینک http://www.iew.ir/1393/04/28/27277 مراجعه کنید.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

سازمان حفاظت محیط زیست

تخریب محیط زیست و بهره برداری بیش از حد منابع در کشور ما نیز همانند بسیاری از کشورهای جهان در طی قرن گذشته، چشمگیر بوده و تسریع در این روند در سال 1335 منجر به تشکیل دستگاهی مستقل به نام کانون شکار ایران، با هدف حفظ نسل شکار و نظارت بر اجرای مقررات مربوط به آن شد. در سال 1346 در پی تصویب قانون شکار و صید، سازمان شکاربانی و نظارت بر صید جایگزین کانون فوق شد. بر اساس قانون اخیر، سازمان شکاربانی و نظارت بر صید، مرکب از وزیران کشاورزی، دارایی، ‌جنگ و شش نفر از اشخاص با صلاحیت بود. بر اساس ماده 6 قانون فوق، وظایف سازمان شکاربانی و نظارت بر صید از محدوده نظارت و اجرای مقررات ناظر بر شکار فراتر رفته و امور تحقیقاتی و مطالعاتی مربوط به حیات‌وحش کشور، تکثیر و پرورش حیوانات وحشی و حفاظت از زیستگاه آنها و تعیین مناطقی به عنوان پارک وحش و موزه‌های جانورشناسی را نیز در بر گرفت. در سال 1350 نام سازمان شکاربانی و نظارت بر صید به “سازمان حفاظت محیط زیست و نام شورای‌عالی شکاربانی و نظارت بر صید به “شورای‌عالی حفاظت محیط زیستف تبدیل شد و امور زیست‌محیطی از جمله پیشگیری از اقدامهای زیانبار برای تعادل و تناسب محیط زیست نیز به اختیارات قبلی آن افزوده شد. در سال 1353 پس از برپایی کنفرانس جهانی محیط زیست در استکهلم و با تصویب قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست در 21 ماده، این سازمان از اختیارات قانونی تازه‌ای برخوردار شد و از نظر تشکیلاتی نیز تا اندازه‌ای از ابعاد و کیفیت سازگار با ضرورتهای برنامه‌های رشد و توسعه برخوردار شد.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

محیط زیست