اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13950707142355500

برگزاری مراسم روز تجاری ایران

برای بازرگانان ایرانی فرش قرمز پهن می‌کنیم

کد: 13950707142355500

https://goo.gl/fRjJHC

، تهران , (اخبار رسمی): مراسم روز تجاری ایران، با حضور چشمگیر فعالان اقتصادی بخش خصوصی و مقامات دولتی تایوان و البته هیاتی متشکل از بازرگانان ایرانی در محل نمایشگاه‌های تایوان برگزار شد. در این گردهمایی، دو طرف از ضرورت توسعه همکاری‌های فی‌مابین سخن گفتند و بر لزوم رفع موانع تاکید کردند.

برای بازرگانان ایرانی فرش قرمز پهن می‌کنیم

به گزارش اخباررسمی به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران، در این مراسم که چند تن از اعضای هیات نمایندگان اتاق تهران حضور داشتند علیرضا کلاهی و محمدرضا نجفی‌منش با ارائه سخنرانی‌هایی به تشریح فرصت‌های سرمایه‌گذاری و تشویق سرمایه‌گذاران تایوانی برای حضور در ایران پرداختند.

هم‌چنین پیش از افتتاح رسمی مراسم، در ضیافت ناهاری که خانم می وانگ، معاون وزیر اقتصاد تایوان، قبل از افتتاح رسمی مراسم روز تجاری ایران، برای خوشامدگویی و مذاکره با هیات ایرانی ترتیب داده بود، مجالی فراهم شد تا فعالان اقتصادی بخش خصوصی نقطه نظرات خود را در مورد چگونگی توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری ایران و تایوان در میان بگذارند و برای تحقق آن راه‌حل‌های عملیاتی ارائه کنند.

در مراسم افتتاحیه، سرپرست هیات تجاری اتاق تهران با اشاره به مراودات اقتصادی ایران و تایوان و نقاط قوت دو طرف، تاکید کرد که با توجه به شرایط فعلی این مبادلات می‌تواند بسیار گسترده‌تر شود. محمود نجفی‌عرب با اشاره به برخی گشایش‌ها در مبادلات مانند افزایش نسبی خرید نفت ایران از سوی تایوان و حذف برخی شروط برای اخذ ویزای تایوان مانند داشتن ضامن، این اقدامات را مفید اما کوچک و کُند توصیف کرد و خواستار برداشتن گام‌هایی سریع‌تر و عملی‌تر در توسعه مراودات ایران و تایوان شد.

او مسایلی را که به مثابه موانعی، مسیر بازرگانان ایرانی را برای تجارت با تایوان ناهموار کرده است، برشمرد و خواستار چاره‌جویی در این رابطه شد. مسایلی نظیر سختی صدور ویزای تجاری تایوان برای بازرگانان ایرانی و مشکلات مراودات بانکی و نقل‌وانتقال پول بین دو طرف که می‌توان با تفاهمات دوجانبه آن را حل کرد. نجفی‌عرب هم‌چنین در مورد تردیدهای طرف تایوانی در خصوص مجازات‌های آمریکا پس از تعامل بانکی با ایران گفت: به‌رغم تردید‌های غیرمنطقی که در جامعه بین‌الملل برای همکاری بانکی با ایران وجود دارد، قرار است، سه بانک ایرانی در آینده‌ای نزدیک در آلمان شعبه تاسیس و راه‌اندازی کنند. این نشان می‌دهد که مشکلی از بابت مراودات مالی با ایران وجود ندارد. ضمن این که برابر توافقات صورت گرفته در برجام، هیچ محدودیتی برای فعالیت‌های پولی ایران وجود ندارد.

نجفی‌عرب افزود: تایوان نیز می‌تواند تعامل بانکی با ایران را از بانک‌های کوچک آغاز کند؛ بدیهی است که تجار به دنبال راه‌های کم‌هزینه برای انجام مبادله هستند. سرپرست هیات تجاری اتاق تهران با اشاره به تعداد هیات‌هایی که پس از شکل‌گیری سند برجام راهی ایران شده‌اند، گفت: پس از برجام، حدود 200 هیات تجاری از کشورهای مختلف به ایران سفر کردند و نشست‌های متعددی با حضور این هیات‌ها برگزار شده است. اما به نظر می‌رسد تایوان کمی از این قافله عقب مانده است.

محمود نجفی‌عرب با بیان اینکه امنیت ایران در منطقه منحصربفرد و مثال‌زدنی است، گفت: ایران کشور امنی است و این امنیت سبب شده که بتواند نقطه اتکایی برای تامین نیازهای بازارهای کشورهای اطراف خود چه از طریق تولید یا ارائه خدمات ترانزیتی و حمل‌ونقل باشد. ضمن اینکه امکاناتی که هم‌اکنون در حوزه حمل‌ونقل دریایی ایران فراهم است، موقعیت استراتژیکی را برای کشور ما رقم زده است.

او هم‌چنین با اشاره به بازار گسترده منطقه طرف تایوانی را به حضور فعال‌تر در ایران برای سرمایه‌گذاری و تولید محصولات مشترک در تشویق کرد. نجفی‌عرب آمادگی اتاق تهران برای پذیرش هیات‌های تجاری از تایوان را نیز به معاون وزیر اقتصاد تایوان اعلام کرد.

برایتان فرش قرمز پهن می‌کنیم

خانم «می وانگ»، معاون وزیر اقتصاد تایوان، در سخنرانی خود اعلام کرد که اطلاعات چندانی نسبت به وجود چنین موانعی در جریان مراودات اقتصادی دو طرف نداشته است. او ضمن اعلام آمادگی برای تلاش در جهت حل این مشکلات، گفت: قول می‌دهم که برای تجار ایرانی در تایوان فرش قرمز پهن کنم. در این مراسم خانم می وانگ، معاون وزیر اقتصاد تایوان با تاکید بر ارتقا سطح مناسبات تجاری ایران و تایوان گفت: این نخستین بار است که سمیناری در این سطح با موضوع روابط اقتصادی با ایران برگزار می‌شود. پس از لغو تحریم‌ها، این نخستین گام در جهت افزایش همکاری‌های ایران و تایوان است.

وانگ با اشاره به پیشنهادات محمود نجفی‌عرب، سرپرست هیات اعزامی اتاق تهران به تایوان در نشست خصوصی خود با او، گفت: آقای نجفی‌عرب پیشنهاداتی در زمینه تسهیل صدور ویزا برای بازرگانان ایرانی، رفع موانع مبادلات بانکی، سرمایه‌گذاری و ایجاد امکان گشایش فاینانس مطرح کردند که پیشنهادات قابل تاملی است. ما نباید به ایران تنها به عنوان کشور دارنده نفت بنگریم؛ بلکه ایران می‌تواند بازار بزرگی برای تایوان باشد.

او در خصوص درخواست نجفی‌عرب مبنی بر تسهیل صدور ویزا گفت: صدور ویزا نسبت به گذشته اندکی آسان‌تر شده اما پیچیدگی‌هایی در این پروسه وجود دارد که دولت برای آن راه‌حل‌هایی خواهد یافت. با این حال من تسهیل روند صدور ویزا را در دستور کار خودم و مورد پیگیری بیشتری قرار می‌دهم.  وانگ ابراز امیدواری کرد که با رفع مشکلات بانکی، تجارت ایران و تایوان گسترش پیدا کند.

جذابیت‌های سرمایه‌گذاری در گردشگری و خودروسازی

در ادامه محمدرضا بختیای، معاون امور بین‌الملل اتاق تهران نیز به معرفی صنعت گردشگری ایران پراخت و گفت: علاوه بر صنایع تولیدی، ایران در زمینه صنعت گردشگری نیز فعال است و ظرفیت‌های بسیاری دارد. فرهنگ غنی، تاریخ کهن و جاذبه‌های طبیعی مختلف در سراسر ایران، سرمایه‌گذاری در این بخش را بسیار جذاب و پربازده ساخته است. محمدرضا نجفی‌منش، رییس کمیسیون تسهیل کسب‌وکار اتاق تهران نیز که در ترکیب هیات تجاری ایران در تایوان حضور دارد، به مزیت‌های سرمایه گذاری تایوانی‌ها در صنعت خودرو و قطعات در ایران اشاره کرد و گفت: اکنون چند شرکت بزرگ بین‌المللی در زمینه تولید خودرو با ایران همکاری می‌کنند. صنعت خودرو فرصت مناسبی برای سرمایه‌گذاری مشترک تایوان در ایران است و با توجه به مزیت‌های موجود و هماهنگی دو طرف، اگر تایوان اقدام به سرمایه‌گذاری مشترک در این حوزه کند، می‌تواند از شرکت‌های چینی و کره‌ای در بازار ایران سبقت بگیرد.

نجفی‌منش همچنین در خصوص تسهیل صدور ویزای تایوان برای تجار ایرانی، این پیشنهاد را مطرح کرد که صدور ویزا برای بازرگانانی که از سوی اتاق تهران معرفی می‌شوند، به صورت الکترونیکی صادر شود تا هم سرعت بیشتری بگیرد و هم نیازی به حضور در دیگر کشورها نباشد.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران

سال 1263 مجلس «وکلای تجار» به عنوان اولین نهاد حامی تجار ایران شکل گرفت. این نهاد بعدها به اتاق بازرگانی تغییر نام داد. مورخان تاریخ اقتصاد ایران اعتقاد دارند، پایه تمامی فعالیت‌های صنفی و تخصصی بخش بازرگانی کشور از همین نهاد شکل گرفته است.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]