اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13950802166325517

رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران خبرداد

5.5 هزار دستفروش در تهران

کد: 13950802166325517

https://goo.gl/t2VU0o

، تهران , (اخبار رسمی): رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران گفت: بر اساس نتایج برگرفته از تحقیقات میدانی از سوی این مرکز، حدود پنج هزار و 500 نفر در تهران به دستفروشی اشتغال دارند.

5.5 هزار دستفروش در تهران

به گزارش اخباررسمی به نقل از روابط عمومی اتاق اصناف ایران، بابک نگاهداری گفت: در این میان بساط گستری با سه هزار و 891 مورد در بالاترین رتبه و دستفروشی با 678 مورد، دوره گردی با چرخ دستی با 538 مورد، وانت با 358 و موتورسیکلت با 29 مورد فراوانی در رده های بعدی قرار دارند.

وی ادامه داد: بیشترین تمرکز دستفروشی با یکهزار و 463 مورد در منطقه 19 مشاهده می شود و پس از آن بالاترین آمار دستفروشی مربوط به مناطق 12 با 842 مورد، منطقه 16 با 392 مورد و منطقه 15 با 332 است.

نگاهداری تصریح کرد: طبق نتایج بدست آمده از تحقیقات، محل سکونت افراد دستفروش بیشتر در محدوده جنوب شرقی تهران (مناطق 15، 16 و 20) است و 22 تن از آنان بیمار و نیازمند حمایت هستند.

به گفته وی دستفروشی شغل ثابت 36 درصد از این افراد بوده و 40 درصد از آنان به دلیل اخراج از کار و 10 درصد نیز به دلیل ورشکستی به دستفروشی روی آورده اند.

رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران با بیان اینکه میانگین سنی دستفروشان 19 تا 50 سال است، یادآور شد: 40 درصد از این افراد بی سواد یا کم سواد، 30 درصد دارای مدرک سیکل و 24 درصد دارای مدرک دیپلم هستند.

وی با اشاره به اینکه اغلب دستفروشان را مهاجران تشکیل می دهند، گفت: استان های شمال غربی ( آذربایجان شرقی و غربی، زنجان و اردبیل ) با 35 درصد و استان های غربی (کردستان، کرمانشاه، ایلام، همدان) با 26 درصد بیشترین آمار دستفروشان را تشکیل می دهند.

نگاهداری با بیان اینکه سه ماه اسفند، خرداد و شهریور اوج فعالیت دستفروشان است، افزود: بیشتر کالاهای عرضه شده متعلق به گروه پوشاک با 46 درصد و مواد خوراکی با 20 درصد است.

وی تصریح کرد: 90 درصد از دستفروشان به طور پیوسته در طول سال فعال هستند و اغلب خریداران آنها بزرگسالان (خانم ها با 47 درصد و آقایان با 40 درصد) هستند.

نگاهداری، ممانعت از گسترش دستفروشی، کاهش جذابیت دستفروشی و افزایش هزینه های آن برای دستفروشان، ایجاد راهکار برای نظارت بیشتر بر دستفروشان، افزایش ریسک دستفروشی برای دستفروشان و بویژه فروشندگان کالای قاچاق، عدم اجرای ضربتی و بدون بررسی، ایجاد مکان های مجاز عرضه (روز بازار/ شب بازار) جدید و در دسترس مشتریان و دلسرد کردن شهروندان برای خرید از دستفروشان را از جمله راهکارهای مقابله با دستفروشی عنوان کرد.

رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران خاطرنشان کرد: از آنجایی که موضوع دستفروشی برآمده از نابسامانی وضعیت اقتصادی و اجتماعی است، شهرداری نقش اساسی در ایجاد این پدیده نداشته و براساس قانون جز رفع سد معابر ابزاری برای مقابله با آن ندارد و دستگاه های دولتی باید در سه حوزه پیشگیری از دستفروشی، مقابله با آن و حمایت از اقشار آسیب پذیر فعالیت کنند.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

اتاق اصناف ایران

اصناف و بازاریان همواره به عنوان قشری از جامعه شناخته میشوند که در بستر تحولات اقتصادی و اجتماعی جایگاه و کارکرد گسترده و در عین حال موثری در حوزه های مختلف داشته اند. در اقتصاد ایران اصناف به عنوان آخرین حلقه اقتصادی اهمیت ویژه ای در رشد و پویایی اقتصاد کشور داشته و به دلیل گستردگی ارتباط مستقیم با آحاد مردم مثابه قلب اقتصادی جامعه عمل می کنند.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]