، تهران , (اخبار رسمی): مدیریت برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران با تشکیل کارگروه های تخصصی متشکل از کارشناسان باتجربه شرکت های تابعه نفت، روش ها و معیارهای مورد قبول برای تخمین هزینه طرح های نفتی در 9 ردیف مجزا را تعیین و تدوین می کند.
به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی شرکت ملی نفت ایران، معاونت نظارت بر بهینه سازی مصرف انرژی و ارزشیابی طرحهای برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران برآورد هزینه طرحها و پروژههای این شرکت را از اواخر سال 93 در دستور کار قرار داده است و این فرایند را با دستهبندی طرحها در 9 ردیف مجزا دنبال میکند.
معاونت نظارت بر بهینه سازی مصرف انرژی و ارزشیابی طرحهای برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران که مسئولیت برآورد هزینه طرح های و پروژه های نفتی را بر عهده دارد، در این زمینه اعلام کرد: کارگروههای تخصصی جهت تدوین راهنمای برآورد هزینه انجام طرحها و پروژههای شرکت ملی نفت ایران جلسههای خود را بهطور پیاپی برگزار می کنند.
این معاونت از دستهبندی طرحها و پروژهها در سرفصلهای خطوط لوله دریا و خشکی، مخازن ذخیره سازی هیدروکربور، حفاری خشکی و دریا، تلمبه خانههای نفت و ایستگاههای تقویت فشار گاز، سکوهای دریایی، پالایشگاههای گاز و واحد های گاز و گاز مایع، واحدهای فرآورش نفت خام و نمکزدایی، نیروگاه ها، پست ها و خطوط انتقال برق و راه و ابنیه در طرحها و پروژه های شرکت ملی نفت ایران خبر داد.
به گفته این معاونت، کارگروههای تخصصی متشکل از کارشناسان باتجربه شرکتهای زیر مجموعه شکل گرفته است تا علاوه بر تبادل تجربیات مربوط به پروژههای انجام شده، روشها و معیارهای مورد قبول برای تخمین هزینه در آن سرفصل، تعیین و تدوین شود.
بر اساس اعلام این معاونت، تاکنون نتایج حاصل از فعالیت کارگروههای تخصصی در سرفصلهای اول تا چهارم تهیه و ارائه شدهاند و تدوین دیگر فصول نیز در حال اجراست.
یکی از مباحث مهم مرتبط با طرحها و پروژهها، موضوع هزینه و قیمت تمام شده آنهاست زیرا همواره عواملی نظیر تحولات فناوری، تورم، امکان کنترل قیمت، ایمنی و قوانین مربوط به محیط زیست، بحرانهای اجتماعی، ملاحظات واردات و صادرات، مالیات و تعرفه های تجاری و همچنین تغییر ارزش پول رایج، رقم برآورد اولیه طرحها و پروژهها را با تغییر روبرو می کند. موضوعی که داشتن برآورد صحیح از هزینه انجام هر طرح یا پروژه پیش از شروع و یا در حین اجرای آن را دوچندان می کند و نقش موثری در مدیریت طرحها و پروژهها خواهد داشت.
در زمان تصویب اولیه شرح نیاز طرحها و پروژهها به دلیل کمبود اطلاعات مهندسی، برآورد هزینه آنها در سطح کلان و با تخمین بودجه انجام می شود که معمولا فقدان مبانی یکسان و تعریف شده در این سطوح، برآورد هزینه را با چالش و عدم اطمینان مواجه می کند. به همین دلیل از اواخر سال 1393کار تدوین راهنمای برآورد هزینه انجام طرحها و پروژهها (در مرحله ایجاد) در دستور کار واحد ارزشیابی بهای تجهیزات و اقلام طرحها در معاونت نظارت بر بهینه سازی مصرف انرژی و ارزشیابی طرحها با هدف ارائه روشها و خطوط راهنما قرار گرفت تا بتوان در زمان تصویب شرح نیازها، برآورد هزینه آنها را در سطح کلان یا تخمین بودجه با استفاده از درس آموختهها و مبانی استاندارد انجام داد.
### پایان خبر رسمی