اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13950803167935648

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:

شبکه ملی اطلاعات به دنبال محدودیت دسترسی نیست

کد: 13950803167935648

https://goo.gl/tjxir5

، تهران , (اخبار رسمی): وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در همایش نکوداشت هفته پدافند غیرعامل با تاکید بر این مطلب که پدافند غیرعامل در جهت مصون سازی زیرساختهای اساسی کشور بوده و شبکه ملی اطلاعات گامی در جهت خدمت به آن است، اظهار داشت: سیاست ما این است که بتوان از تجهیزاتی بیشتر بهره برد که بومی باشد.

شبکه ملی اطلاعات به دنبال محدودیت دسترسی نیست

به گزارش اخبار رسمی به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات،  واعظی تصریح کرد: باید برای همه فرهنگ سازی شود چرا که مساله پدافند مهم است و در تمام کشورهای دنیا هم مساله پدافند چه قبل از ایجاد تجهیزات یا ضمن یا در زمان بهره برداری از اولویت بالایی برخوردار است.

 واعظی افزود: وزارتخانه و شرکتهای خصوصی همکار آن به موضوع پدافند غیرعامل به عنوان موضوعی اساسی و کلیدی توجه دارند.
وی با تاکید بر اینکه باید بر روی تجهیزات مورد استفاده در کشور تسلط فنی داشت، گفت‌: در بخش ictو ماهواره که جزء لبه‌های تکنولوژی روز دنیا به شمار می‌روند و در عین حال به سرعت در حال تغییر و تحول می‌باشند، بایستی با سرمایه‌گذاری و استفاده از نیروهای داخلی بومی‌سازی شود تا بر تکنولوژی مورد استفاده تسلط و اشراف داشت.
وزیر ارتباطات نقش پژوهشگاه ict و فضایی را در این خصوص مهم ارزیابی و از دانشگاهها و پژوهشگاهها خواست که این موضوع مهم را که مورد تاکید مقام معظم رهبری هم واقع شده است را دنبال کنند تا در زمینه تولید تجهیزات خودکفا شده و وابستگی ها کاهش یابد.
وی افزود: در این راستا وزارت ارتباطات شبکه توانا را به منظور ایجاد شبکه ای با استفاده از محصولات کاملا بومی در دستور کار قرار داد.
وزیر ارتباطات ادامه داد: محصولات داخلی نیازمند حمایت است و از این رو هر محصولی که در داخل تولید شود ضمن حمایت فنی و مالی هرگونه حمایتی لازم را پیگیری می کنیم.
 واعظی خاطر نشان کرد: در دنیای امروز با توجه به تغییر و تحول زیرساختهای ارتباطات و فناوری اطلاعات و اهمیت بالای شبکه‌های ارتباطی همچون گذشته می طلبد جهت جلوگیری از هرگونه رخداد در این شبکه که دیگر بخش‌ها را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد، اقدام کرد.
وی با اشاره به این که در دنیا به شبکه‌های ارتباطی، زیرساخت زیرساخت‌ها اطلاق می‌شود، ادامه داد: در آینده که تمام شبکه‌های حیاتی کشور از جمله شبکه برق، آب، گاز و غیره بر بستر این شبکه ارائه می‌شود هرگونه اشکال در این بخش موجب تاثیر بر روی دیگر بخش‌ها خواهد شد.
 واعظی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وجود هکرها و جاسوس‌های اطلاعاتی، بر لزوم مصون سازی تجهیزات تاکید کرد و گفت: از سالهای گذشته در خصوص سیستم‌های مصون سازی تجهیزات شبکه توجه ویژه‌ای معطوف شده است.
وی راه اندازی مرکز SOC در شبکه و تولید محصول بومی پادویش را از جمله اقدامات در زمینه امنیت شبکه برشمرد و افزود: باید تلاش نمود نیازهای مردم را در داخل رفع کنیم. از این رو، در سه سال گذشته با همکاری بخش خصوصی و دولتی توانستیم، شبکه ملی اطلاعات را پس از 14 سال با سرمایه‌گذاری راه‌اندازی کنیم و به این ترتیب به یکی از مطالبات مقام معظم رهبری در هفته دولت با راه‌اندازی فاز نخست شبکه ملی اطلاعات لبیک گفته شد.
وی در عین حال شبکه ملی اطلاعات را گامی در جهت خدمت به پدافند غیرعامل برشمرد و گفت: به این ترتیب مدیریت نیازهای داخلی مردم به راحتی و با حفظ امنیت صورت می‌پذیرد.
وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: همزمان با استفاده از شبکه ملی اطلاعات، مردم می‌توانند از محتوای داخلی فاخر با کیفیت و سرعت زیاد و قیمت کم بهره مند شوند اما هیچ گونه محدودیتی در زمینه ارتباط مردم بنگاههای اقتصادی و دستگاهها در خصوص اینترنت دنیانداریم.
 واعظی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر راه‌اندازی شبکه علمی کشور افزود: دولت به جد به دنبال راه‌اندازی دولت همراه و دولت الکترونیک به عنوان زیرمجموعه شبکه ملی اطلاعات است.
سرشماری اینترنتی مهرماه موضوع دیگری بود که وزیر ارتباطات با ابراز خرسندی از انجام این سرشماری بر بستر شبکه ملی اطلاعات با سرعت و کیفیت و بویژه امنیت کامل اظهار داشت: تجربه‌ خوبی از این اتفاق حاصل شد.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات

نظر به تحول چشمگیر علوم و فنون مرتبط با صنایع الکترونیک ، مخابرات ، ارتباطات رادیوئی و رایانه‎ای و نقش مهم و مؤثر خدمات پستی ، مخابراتی ، پست‎بانک و سنجش از دور ، درامور فرهنگی و اقتصادی ، تعمیق علایق و پیوستگی بین جوامع انسانی ، تحول نظام اداری ، کاهش مسافرتهای غیرضرور، حفظ محیط زیست و تشخیص منابع زمینی ، هواشناسی، اقیانوس‎شناسی در برنامه‎ریزی توسعه و لزوم تدوین و تعیین وظایف و اختیارات قانونی برای دستگاه متولی نظارت بر عرضه خدمات مذکور و هماهنگ کردن نام و عنوان این دستگاه، متناسب با ضرورتها ونیازهای زمان ، قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری در چاچوب سیاستهای کلی نظام به شرح ذیل تدوین می‎شود : ماده 2- بمنظور اعمال حاکمیت بر طیف فرکانس و حفاظت از حقوق رادیوئی کشور درسطح منطقه و بین‎الملل و تمرکز امور سیاستگذاری ، تدوین ضوابط و استانداردها و نظارت بر حسن اجرای آنها در بخشهای مختلف ارتباطات پستی و مخابراتی نظیر خدمات جدید و متعارف پستی ، مخابراتی ، مخابرات فضائی ، ارتباطات رادیوئی ، انتقال داده‎ها ، انتقال صدا و تصویر ، سنجش از دور ، ارتباطات رایانه‎ی و ایجاد بستر مناسب برای اطلاع‎رسانی و آمایش و پردازش اطلاعات و روشهای دورسنجی و پشتیبانی آنها و همچنین سیاستگذاری ، در زمینه توسعه امکانات و خدمات ارتباطی مذکور ، هماهنگ با آخرین پیشرفتهای علمی ، تجربی و فنّاوری اطلاعات درجهان ، بموجب این قانون نام وزارت پست و تلگراف وتلفن ، به وزارت ارتباطات و فنّاوری اطلاعات تغییر می‎یابدو کلیه وظایف، اختیارات و مسئولیتهای وزیر و وزارت پست وتلگراف وتلفن به وزیر و وزارت ارتباطات و فنّاوری اطلاعات تفویض می‎شود.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]