اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13950903188435700

برداشت سنتی نیشکر، آلوده‌کننده محیط زیست خوزستان

کد: 13950903188435700

https://goo.gl/Bq8QCq

، تهران , (اخبار رسمی): هفته گذشته شهروندان اهوازی روزهای آلوده‌ای را پشت سرگذاشتند و تقریباً نیمی از هفته را به دلیل «وارونگی دما»، هوای ناسالمی را تنفس کردند .

رداشت سنتی نیشکر، آلوده‌کننده محیط زیست خوزستان

به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی سازمان حفاظت  محیط زیست، کارشناسان معتقدند منشأ اصلی آلودگی هفته گذشته اهواز، مشعل‌های نفتی و سوزاندن مزارع نیشکر بوده است.در استان خوزستان 100 هزار هکتار از اراضی کشاورزی زیر کشت نیشکر قرار دارد که کشاورزان برای برداشت این محصول به طور سنتی ابتدا مزارع را آتش می‌زنند تا برگ‌های اضافی نیشکر از بین برود سپس آن را برداشت می‌کنند.

محمد قاسمی نژاد،معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان در این باره  گفت: برای رفع این مسأله از 3 سال گذشته کمباین‌های مجهزی را وارد چرخه برداشت نیشکر کرده‌ایم که این محصول را به صورت سبز یا به اصطلاح «سبز چین» برداشت می‌کند. هم‌اکنون تنها محصول یک چهارم سطح زیر کشت نیشکر استان خوزستان که 25 هزار هکتار می‌شود توسط این کمباین‌های پیشرفته برداشت می‌شود و هنوز برداشت 75 هزار هکتار مابقی به روش سنتی صورت می‌گیرد.

به گفته وی در روش سنتی برداشت با سوزاندن نیشکر، دود در فضا رها می‌شود و ضمن آلودگی هوا برداشت زمانبر می‌شود و هزینه تولید بالا می‌رود در حالی که در روش جدید آلودگی محیط زیستی نداریم و می‌توان از برگ‌های اضافی به‌عنوان کود طبیعی استفاده کرد.قیمت هر کمباین مخصوص برداشت سبز نیشکر بالغ بر یک میلیارد تومان است.

قاسمی‌نژاد با اشاره به اینکه عمده کشت نیشکر در استان خوزستان توسط کشت و صنعت‌ها انجام می‌شود، تصریح کرد: در راستای ایجاد انگیزه برای روی آوردن کشاورزان به برداشت سبز نیشکر به متقاضیان خرید این نوع کمباین تا سقف قیمت دستگاه از خط اعتباری توسعه مکانیزاسیون کشاورزی استان، تسهیلات داده می‌شود.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

سازمان حفاظت محیط زیست

تخریب محیط زیست و بهره برداری بیش از حد منابع در کشور ما نیز همانند بسیاری از کشورهای جهان در طی قرن گذشته، چشمگیر بوده و تسریع در این روند در سال 1335 منجر به تشکیل دستگاهی مستقل به نام کانون شکار ایران، با هدف حفظ نسل شکار و نظارت بر اجرای مقررات مربوط به آن شد. در سال 1346 در پی تصویب قانون شکار و صید، سازمان شکاربانی و نظارت بر صید جایگزین کانون فوق شد. بر اساس قانون اخیر، سازمان شکاربانی و نظارت بر صید، مرکب از وزیران کشاورزی، دارایی، ‌جنگ و شش نفر از اشخاص با صلاحیت بود. بر اساس ماده 6 قانون فوق، وظایف سازمان شکاربانی و نظارت بر صید از محدوده نظارت و اجرای مقررات ناظر بر شکار فراتر رفته و امور تحقیقاتی و مطالعاتی مربوط به حیات‌وحش کشور، تکثیر و پرورش حیوانات وحشی و حفاظت از زیستگاه آنها و تعیین مناطقی به عنوان پارک وحش و موزه‌های جانورشناسی را نیز در بر گرفت. در سال 1350 نام سازمان شکاربانی و نظارت بر صید به “سازمان حفاظت محیط زیست و نام شورای‌عالی شکاربانی و نظارت بر صید به “شورای‌عالی حفاظت محیط زیستف تبدیل شد و امور زیست‌محیطی از جمله پیشگیری از اقدامهای زیانبار برای تعادل و تناسب محیط زیست نیز به اختیارات قبلی آن افزوده شد. در سال 1353 پس از برپایی کنفرانس جهانی محیط زیست در استکهلم و با تصویب قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست در 21 ماده، این سازمان از اختیارات قانونی تازه‌ای برخوردار شد و از نظر تشکیلاتی نیز تا اندازه‌ای از ابعاد و کیفیت سازگار با ضرورتهای برنامه‌های رشد و توسعه برخوردار شد.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

محیط زیست