اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13950910192855793

در یادزهمین اجلاس میراث ناملموس یونسکو صورت گرفت

ثبت جهانی"نوروز" به عنوان نماد خرد، امید و اعتدال

کد: 13950910192855793

https://goo.gl/sQ7gOH

، تهران , (اخبار رسمی): پرونده چند ملیتى نوروز به عنوان نماد خرد، امید و اعتدال در یازدهمین اجلاس میراث ناملموس یونسکو که در آدیس آبابا پایتخت اتیوپى در حال برگزارى در فهرست جهانی یونسکو ثبت شد.

ثبت جهانی"نوروز" به عنوان نماد خرد، امید و اعتدال

به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری،در این اجلاس که محمد حسن طالبیان معاون میراث فرهنگی، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به نمایندگی از ایران حضور دارد، پرونده چند ملیتی  نوروزکه  با مشارکت 12 کشور و با مدیریت ایران جزو بزرگترین و کهن ترین مواریث ناملموس جهان است در یونسکو ثبت شد.

نکته حائز اهمیت در این اجلاس این است که بعد از  ثبت نوروز، شعر حافظ و خیام در ستایش نوروز در سالن اجلاس طنین انداز شد و برخی از اشعار شاعران بزرگ پارسی زبان از جمله حافظ وخیام در این اجلاس قرائت شد.

محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگى کشور، پس از اعلام ثبت نوروز خطابه ى خود را با شعر حافظ آغاز کرد و گفت: نوروز در یک کلام تجلى خردورزى و اعتدال و امید به زندگى است.

هم چنین، احمد جلالى سفیر ایران در یونسکو و رئیس هیأت نمایندگان ایران در اجلای جهانى میراث ناملموس  در اهمیت نوروز و پیام نوروز به ایراد سخن پرداخت.

یادآور می شود، هیأت نمایندگى ایران متشکل است از احمد جلالى، محمدحسن طالبیان، فرهاد نظرى، مینا عمیدزاده، شروین گودرزى، شبان میرشکرایی است.

نمایندگان کشورهاى قزاقستان و هند از مدیریت ایران در پرونده نوروز قدردانى کردند

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری

گردشگری در سرزمین ایران از پیشینه‌های چند هزار ساله برخوردار است. در تمامی دوران باستان، تا قبل از اسلام مستندات تاریخی حکایت از گسترش شهرها، راه‌ها و اقامتگاه‌ها در سرزمین پهناور ایران دارد. آثار مکتوب‌ بر جای مانده حاکی از سفر یونانیان و رومیان به ایران است، اگرچه از سیاحانی که قبل از اسلام به ایران سفر کرده‌اند اطلاع دقیقی در دست نیست. در قرون اولیه پس از اسلام، بعد از پشت سر نهادن یک دوره بحرانی، رویکرد ادبی، فرهنگی و علمی در ایران آغاز شد و از رونقی بی‌نظیر برخورداد گردید . شاعران و نویسندگان به گشت و گذار در سرزمین اسلامی پرداختند که حاصل آن سفرنامه‌هایی بود که اکنون بر جای مانده و از خلال آنها می‌توان با جغرافیا، فرهنگ و تمدن آن روزگار آشنا شد. از جمله معروفترین این جهانگردان می‌توان به ناصرخسرو قبادیانی شاعر، فیلسوف و سفرنامه‌نویس قرن پنجم اشاره کرد. از سوی دیگر به تدریج و به ویژه طی قرون هفتم به بعد جهانگردان غربی نیز در پی سفر به شرق و از جمله ایران برآمدند. در همان دوران اقامتگاه‌هایی در ایران تأسیس شد که بسیاری از آنها همچنان بر جای مانده است. ایران در دوران صفویه و علی‌الخصوص در دوره شاه عباس اول به عنوان کشوری جذاب نظر بسیاری از جهانگردان اروپایی را به خود جلب کرد. به همین دلیل می‌توان دوره سلطنت شاه عباس اول تا انقراض سلسله صفوی را یکی از مهمترین ادوار توسعه جهانگردی در ایران به حساب آورد.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

گردشگری و میراث فرهنگی