اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13950914194295464

دلیل کاهش 75 درصدی تولید روغن زیتون اعلام شد

کد: 13950914194295464

https://goo.gl/XQ7DE6

، تهران , (اخبار رسمی): با توجه به قرارگیری در سال ناباوری درختان زیتون روغنی و همچنین سرمازدگی اواخر فروردین و ابتدای اردیبهشت، پیش‌بینی می‌شود میزان روغن حاصل از درختان زیتون در کشور از چهارهزار تن به یک‌هزار تن کاهش یابد.

دلیل کاهش 75 درصدی تولید روغن زیتون اعلام شد

به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی، نادر جلالت عضو هیأت‌مدیره شورای ملی زیتون با اعلام این خبر گفت: با کاهش دمای هوا که در اواخر فروردین‌ماه رخ داد، گل‌آذین درختان زیتون با تأخیر انجام شد، پس از آن نیز بر اثر سرمازدگی ریزش گل از درختان رخ داد که موجب کاهش میزان تولید محصول درختان شد.

وی با بیان اینکه با کاهش میزان باردهی درختان زیتون روغنی، محصول این درختان درشت‌تر می‌شود، افزود: کاهش میزان تولید و افزایش اندازه محصول، باغداران را تشویق به فروش محصول خود به کارخانه‌های کنسروسازی می‌کند؛ زیرا قیمت زیتون کنسروی معمولاً 1,5 برابر زیتون روغنی است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین برداشت زیتون با هدف استحصال روغن زمانی انجام می‌گیرد که رنگ آن از سبز به بنفش یا سیاه تغییر کند، برای این تغییر باید محصول یک تا دو ماه بیش از زمان لازم برای تولید کنسرو روی درخت بماند که برای تولیدکننده هزینه نگهداشت به همراه دارد. این عوامل در مجموع باعث شده است که باغدار تمایل بیشتری به فروش زیتون قبل از رسیدن به شرایط مناسب روغن‌کشی داشته باشد.

جلالت با اشاره به وابستگی بالای کشور به واردات روغن زیتون ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی برنامه‌های خوبی برای کاهش این وابستگی در دستور کار دارد و در این راستا اقدام به عرضه نهال‌های زیتون روغنی مناسب در بین باغداران کرده است، اما رسیدن به نتایج مطلوب این برنامه زمان‌بر بوده و به زمان پنج تا شش سال نیاز دارد. به همین جهت لازم است دولت در برنامه کوتاه‌مدت برای کاهش وابستگی به باغداران یارانه پرداخت کند تا آنان به دلایل اقتصادی مجبور به فروش محصولات زودتر از زمان مناسب روغن‌کشی نشوند.

وی تأکید کرد: در این برنامه کوتاه‌مدت، دولت می‌تواند با تعیین قیمت تضمینی، کارخانه‌های روغن‌کشی زیتون را تشویق به خرید از باغداران کند؛ سپس مابه‌التفاوت آن را به شکل یارانه به این کارخانه‌ها پرداخت کند و در ازای پرداخت یارانه، آنها را موظف به استحصال روغن در کمتر از 24 تا 48 ساعت کند.

عضو هیأت‌مدیره شورای ملی زیتون در پاسخ به این پرسش که کاهش تولید زیتون روغنی چه تأثیری بر بازار می‌گذارد، گفت: با توجه به امکان و تأمین روغن زیتون از طریق واردات در سال‌هایی که سال زراعی خوبی نداشته‌ایم، می‌توانیم کمبودها را از این طریق جبران کنیم پس نگرانی درباره مشکلات تنظیم بازار و افزایش قیمت‌ها وجود ندارد.

جلالت در پاسخ به پرسش دیگر ایانا مبنی بر اینکه میزان این واردات چقدر است، اظهار داشت: هم‌اکنون سرانه مصرف روغن زیتون در کشور 16 هزار تن است که با توجه به تولید دو تا پنج‌هزار تن، نیاز به واردات 10 هزار تن وجود دارد که بر اساس آمار گمرک از این مقدار چهارهزار تن آن به‌صورت رسمی و مابقی که حدود شش تا هفت‌هزار تن می‌شود به‌صورت قاچاق وارد کشور می‌گردد.

وی درباره مصرف روغن‌های قاچاق هشدار داد و یادآور شد: روغن‌های زیتونی که به‌صورت قاچاق وارد می‌شود، معمولاً قابلیت مصرف انسانی ندارد و پومیس (تفاله زیتون) است که به شدت برای سلامت انسان زیان دارد.

جلالت در پایان اضافه کرد: حذف محصولات بی‌کیفیت وارداتی و جایگزینی آن با محصولات سالم، نیازمند همکاری بین وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و همتی ملی می‌خواهد.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

وزارت جهاد کشاورزی

بخش کشاورزی و توجه به توسعه و عمران روستا ها پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، همواره مورد اهتمام و تایید قانونگذاران ، برنامه ریزان و دستگاه های اجرایی و محور توسعه اقتصادی و اجتماعی بوده و تحولات وسیعی در عرصه کشاورزی و روستاها و مناطق عشایری به وجود آمده است.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]