اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13951001204664750

وزیر راه و شهرسازی در اختتامیه نمایشگاه حمل‌ونقل و صنایع وابسته:

امسال فقط یک‌درصد از بودجه را گرفتیم

کد: 13951001204664750

https://goo.gl/dsP2QN

، تهران , (اخبار رسمی): وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این نکته که تنها 80 میلیارد تومان یعنی یک درصد از بودجه امسال وزارت راه و شهرسازی تخصیص‌یافته است، گفت: می‌خواهیم توسعه زیرساخت‌ها را درون اقتصاد ملی ببریم و برای این اتفاق اقتصاد باید هزینه برگشت سرمایه را تأمین کند.

امسال فقط یک‌درصد از بودجه را گرفتیم

به گزارش اخباررسمی به نقل از روابط عمومی وزارت راه و شهرسازی، عباس آخوندی در مراسم اختتامیه نخستین نمایشگاه راه‌سازی، راهداری، حمل‌ونقل و صنایع وابسته پس از استماع سخنان 6 تن از روسای انجمن‌های صنفی در سخنانی بر ضرورت تغییر نگرش به توسعه ایران و مدیریت اقتصاد کشور تأکید کرد.

وزیر راه و شهرسازی ابتدا با اشاره به سخنرانی یکی از روسای انجمن‌های صنفی گفت: دبیر انجمن شرکت‌های راه‌سازی که تمام عمر خود را در اقصی نقاط کشور صرف آبادانی ایران کرده به نکات مهمی اشاره کرده است و شما نیز مانند وی ارزش و قدر آنچه را که در توسعه انجام‌شده در حوزه بنادر، جاده، فرودگاه و ریل می‌دانید. به همین خاطر مهندس آزاد نگران نحوه نگهداری این سرمایه‌ها است.

آخوندی تأکید کرد: نکته مهم سهم درست و دقیق در اقتصاد ایران و آینده آن است که همه ما چه دولتی، مهندسان و صاحبان بخش‌های حمل‌ونقلی و خدماتی باید به این سهم برسیم.

وزیر راه و شهرسازی بابیان اینکه بودجه ابلاغی امسال وزارت راه و شهرسازی 7700 میلیارد تومان بوده است گفت: تنها 80 میلیارد تومان یعنی یک درصد بودجه تخصیص‌یافته است و اعتبار اسناد خزانه نیز 2560 میلیارد تومان است.

وی افزود: این واقعیت اقتصاد ایران است و نکته مهم اینجاست که وقتی این ارقام را می‌بینیم چه تأثیری از آینده در ذهن ما شکل می‌گیرد. کشور ما نیازمند تغییر نگرش است و برای رسیدن به این مهم با هزاران مشکل و مقاومت مواجه هستیم.

این مقام مسئول افزود: از طرف دیگر امسال بودجه کشور 320 هزار میلیارد تومان بسته شد که تنها 57 هزار میلیارد آن عمرانی است. زمانی بحث بود که نسبت اعتبارات جاری و عمرانی به نفع اعتبار عمرانی تغییر پیدا کند ولی در عمل می‌بینیم که اعتبار عمرانی رو به کاهش است. سؤال اینجاست که آیا می‌توان آنچه را هزینه می‌شود برگرداند و آیا افزایش حقوق و یارانه قابل بازگشت است؟ ولی متأسفانه شاهدیم که اعتبارات عمرانی کاهش می‌یابند.

وی تصریح کرد: بنده گفنم در حوزه مسکن که تأمین صد در صد آن بر عهده بخش خصوصی بوده باید به این بخش واگذار شود تا برای دولت هزینه مضاعفی ایجاد نشود و تاکنون تاوان آن را داده و می‌دهم ولی این به مفهوم آن نیست که ما مهندسان، دولتمردان و مردم نسبت به آینده عمران کشور بی‌توجهیم بلکه این تغییر نگرش به معنای آن است که باید منبع تأمین مالی عمران را در کل اقتصاد و نه‌ تنها بودجه بگنجانیم چه در حوزه راه چه بندر و چه هوایی و ریلی و غیره باید از درون اقتصاد ایران را آباد کنیم و اگر قرار باشد وابسته به بودجه ملی باشیم باید بدانیم ظرفیت آن به دلیل انواع هزینه‌های سربار جاری رو به کاهش است. به همین دلیل علاوه بر حوزه آزادراه‌ها به خصوصی‌سازی توسعه بنادر چابهار و شهیدرجایی اقدام کردیم و نیز توسعه فرودگاه امام خمینی را از بودجه عمومی خارج کردیم و توسعه ریلی کرمان- سیرجان را به بخش خصوصی واگذار کردیم.

آخوندی تصریح کرد: می‌خواهیم توسعه زیرساخت‌ها را درون اقتصاد ملی ببریم و برای این اتفاق اقتصاد باید هزینه برگشت سرمایه را تأمین کند.

وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: در حوزه آزادراه‌ها تصریح کرده‌ام که حق مداخله در مدل اقتصادی بخش خصوصی را نداریم و نمی‌توانیم پز خدمت دیگری را بدهیم و به پیامد آن نیز متوجه هستم. اگر سرمایه‌گذاری را به بخش خصوصی می‌سپاریم باید بازگشت سرمایه نیز متعلق به بخش خصوصی باشد چون سیستم یک‌طرفه نیست.

وی همچنین به نوسازی 65 هزار کامیون بالای 35 سال و نوسازی ناوگان جاده‌ای و ریلی اشاره کرد و گفت: در تمام حوزه‌های حمل‌ونقل و لجستیک هم اعتقادداریم که امکان سرمایه‌گذاری دولتی در حمل‌ونقل نیست و باید به سمتی برویم که بتوانیم در محیط اقتصاد بازار قدرت رقابت با همتاهای خارجی را پیدا کنیم. اگر لاینر ما نتواند به رقابت بپردازد سهم آن از صنعت دریایی دنیا چه می‌شود و اگر عمر هواپیماهای ما 23 سال باشد چه سهمی از صنعت هوانوردی دنیا داریم. ما باید جرات کنیم که 200 هواپیما را وارد کشور کنیم که با سایر کشورهای جهان رقابت کنند و اگر می‌خواهیم در صنعت ریلی رقابت کنیم باید به سیستم‌های سریع‌السیر، دوخطه و اتصال به شبکه آسیا مجهز شوند.

آخوندی تأکید کرد: کاملاً آماده‌ام که به شکلی دیگر وزارتخانه را اداره کنم ولی یک دست صدا ندارد و باید در محیط اقتصادی ایران چه خصوصی، چه مالی، چه گمرکی و چه بانکی این تغییر ایجاد شود و به سمتی برویم که بخش خصوصی قدرت تأمین مالی را با حمایت بانک‌ها داشته باشد و به جرات می‌گویم که پایان دوران دولت‌سالاری اقتصادی فرا رسیده است هرچند عده‌ای در این زمینه مقاومت می‌کنند ولی معتقدم کسی موفق است که به این سهم رسیده باشد.

وی همچنین با بیان اینکه از برگزاری هفته حمل‌ونقل توسط بخش خصوصی استقبال می‌کنیم و امیدواریم نمایشگاه بعدی را بخش خصوصی برگزار کند، به قانون مبارزه با قاچاق هم اشاره کرد و گفت: بنده سال 92 راجع به موانع این قانون مکاتباتی را در سطح دولت و مراجع قانونی داشتم ولی به دلیل عدم‌حمایت بخش خصوصی به نتیجه‌ای نرسید ولی امروز آماده هرگونه همکاری با شما در این زمینه هستم.

در این مراسم همچنین پوستر دومین نمایشگاه راهسازی، راهداری، حمل‌ونقل و صنایع وابسته که قرار است 26 تا 29 آذرماه 1396 برگزار شود توسط وزیر راه و شهرسازی  امضا شد و تندیس و لوح تقدیر نمایشگاه به علی آزاد رئیس انجمن راهسازی، بهروز مرادی مدیرعامل شرکت عقاب افشان، حجت نقوی مدیرعامل شرکت نفت و گاز محمدیان و همچنین نماینده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء و مدیرعامل آزادراه خلیج‌فارس اعطا شد و در بخش دولتی نیز مدیران روابط عمومی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، سازمان بنادر و دریانوردی، شرکت ساخت و زیربناهای حمل‌ونقل، راه‌آهن جمهوری اسلامی، شهر فرودگاهی، راه و شهرسازی استان تهران و راه و شهرسازی استان آذربایجان ‌شرقی تقدیر شدند.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

وزارت راه و شهرسازی

در تاریخ 31 خرداد 1390 وزارت راه و شهرسازی با رای مجلس شورای اسلامی وسپس تایید شورای نگهبان از ادغام دو وزارتخانه راه وترابری و مسکن و شهرسازی تشکیل و مقرر گردید همه امکانات، تعهدات، اعتبارات، نیروی انسانی و اموال منقول و غیر منقول دو وزارتخانه یاد شده به وزارت راه وشهرسازی منتقل گردد.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

مسکن و ساختمان