اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13960723264187159

نیازسنجی موضوع تحقیقات بازار

تحقیقات بازار چیست؟

کد: 13960723264187159

https://goo.gl/i8Vruo

، تهران , (اخبار رسمی): هدف اصلی انجام تحقیقات بازار جمع‌آوری اطلاعات مورد نیاز کارفرما برای ارتقا کسب و کار، ایجاد نوآوری و راه اندازی کسب و کارهای جدید (استارتاپی) است.

تحقیقات بازار چیست؟
تحقیقات بازار چیست؟

هدف اصلی انجام تحقیقات بازار جمع آوری اطلاعات مورد نیاز کارفرما برای ارتقا کسب و کار، ایجاد نوآوری و راه اندازی کسب و کارهای جدید(استارتاپی) است.

تحقیقات بازار یکی از عوامل مهم رقابت بین شرکت‌ها است. با شناختن مشتریان می‌توان مبنای رقابت در بازار را تغییر داد. با استفاده از تحقیقات بازار، اطلاعات جمع آوری شده مورد بررسی قرار می‌گیرد و با تحلیل اطلاعات می‌توان نیاز بازار، اندازه و رقابت در بازار را تعیین کرد. تحقیقات بازار شامل هر دو روش کیفی (گروه‌های کانونی، مصاحبه‌های عمیق) و روش‌های کمّی (پرسشنامه‌ها و تحلیل داده‌های ثانویه) است.


تحقیقات بازار به ساده‌ترین شکل به صورت ناخودآگاه با پرسیدن نظر مشتریان درباره محصول، قیمت و یا سوالاتی درباره رقبا، توسط کارفرما انجام می‌شود؛ اما تحقیقات بازار حرفه‌ای با استفاده از فرمول‌ها و تکنیک‌های‌ این علم انجام شود که اطلاعات فوق العاده با ارزشی را در اختیار صاحبین کسب و کار قرار می‌دهد.
میزان پیچیدگی و ساده بودن تحقیقات بازار نیز به کارفرما بستگی دارد. برخی فرآیندها آنقدر ساده است که نیاز به انجام آن توسط افراد زبده نیست؛ ولی برخی فرآیندها نیز باید توسط متخصصین‌ این امر انجام گیرد. از عوامل تاثیر گذار در تحقیقات بازار می‌توان به بودجه، زمان و تجربه کاری در تحقیقات بازار اشاره کرد.


چرابه تحقیقات بازار نیاز داریم؟
هدف اصلی انجام تحقیقات بازار جمع آوری اطلاعات مورد نیاز کارفرما برای ارتقا کسب و کار،‌ایجاد نوآوری و راه اندازی کسب و کارهای جدید (استارتاپی) است.


- محصول: ارتقا محصولات و خدمات بر اساس اطلاعات جمع آوری شده و مرتبط با نیاز مشتریان است که شامل بررسی ظاهر محصول، کاربرد آن، خدمات پس از فروش و ضمانتنامه‌ها می‌شود.
- قیمت: تعیین قیمت با محاسبه حاشیه سود مناسب و رقابتی به عبارتی تعیین قیمت مناسب برای مشتری مهمترین اصل به حساب می‌آید.
تعیین محل اجرا: تعیین محل تولید و توزیع محصولات و مقایسه مکان‌های مختلف از نظر فرهنگی و موقعیت اجتماعی از پارامترهای تاثیر گذار در تعیین محل اجرا پروژه هستند.
- رشد کسب و کار: تبلیغات و برندینگ از جمله ابزارهای توسعه کار هستند و برای تاثیر گذاری‌ این ابزارها در بازار باید شناخت کامل از بازار هدف محصول پیدا کرد. بازارهای هدف شامل : کودکان، خانواده‌ها، دانش آموزان و دانشجویان و... هستند.


بخشی از اهداف اجرای تحقیقات بازار،  جلوگیری از وقوع اتفاقات غیر قابل انتظار است. با داشتن اطلاعات دقیق از بازار (تحقیقات بازار) و با کمک تجربه می‌توان تصویر شفاف‌تری از بازار را در اختیار کارفرمایان قرار داد.

طبقه بندی تحقیقات بازار
تحقیقات بازار  از نظر مدیران اجرایی به سه گروه زیر تقسیم میشوند:
1.    تحقیقات اکتشافی
2.    تحقیقات توصیفی
3.    تحقیقات علمی

1.    تحقیقات اکتشافی، برای پیدا کردن‌ایده‌ها و فرصت‌های مناسب و شناسایی چالش‌های کار استفاده می‌شود.‌ این روش ساختار معینی ندارد به طوری که مدیران اجرایی باید از ابتدا تا انتها پروژه (مرحله تعریف و تحلیل) را  برنامه ریزی کنند.
2.    تحقیقات توصیفی، به جزئیات بیشتری در تحقیقات بازار مورد نظر می‌پردازد. مانند: بررسی دلیل خرید یک محصول مشخص توسط گروه سنی خاص؛ انجام تحقیقات توصیفی به دلیل جزئیات فراوان نیازمند برنامه ریزی دقیق برای جمع آوری اطلاعات است.
3.    تحقیقات علمی، به درک علت و معلول اتفاقات موجود در بازار می‌پردازد و به مدیران پروژه کمک می‌کند تا مشکلات و چالش‌های خود را شناسایی کنند. 


استفاده استارتاپ‌ها از تحقیقات بازار
تحقیقات بازار در استارتاپ‌ها، به جمع آوری اطلاعاتی درباره طول عمر محصول در مراحل و زمان‌های مختلف می‌پردازد. مطالعات بازار در استارتاپ‌ها شامل 5 مرحله هستند که عبارتند از:


•   ‌ایده پردازی: انتخاب‌ایده مناسب برای اجرا
•    ارائه و مصور کردن‌ایده: بازخورد محصول در بازار
•    توسعه: توانایی محصول برای رقابت در بازار
•    اغاز تولید: انتخاب بهترین استراتژی بازاریابی و بهترین کانال‌های فروش و طرح فروش
•    برنامه‌های پس از اجرا: انتخاب راه‌ها و مسیرهای مناسب برای توسعه محصول در آینده

دستاوردهای تحقیقات بازار در کسب و کار
•    درک مشتری، شناسایی سطح آنان (مکان زندگی، جنسیت، میزان درآمد و...)
•    به وجود آوردن کمپین‌های بازاریابی بیشتر
•    تعیین بهترین مکان برای اجرا کسب و کار
•    شناسایی فرصت‌های رشد و افزایش سود کار
•   ‌ایجاد تغییرات نسبت به تقاضای بازار
•    پیشنهاد محصولات جدید با توجه به نیاز روزمره بازار
•    پیدا کردن بازار جدید درون و یا خارج از کشور
•    برنامه‌ریزی برای شیفت‌های کار، تعداد پرسنل مورد نیاز و هزینه‌ها
•    بررسی و تحت نظر گرفتن رقبا در بازار
•    شناسایی رقبا
•    جمع آوری اطلاعات درباره نحوه کار رقبا
•    مقایسه رقبا
•    کاهش ریسک


اهمیت تحقیقات بازار بر سه اصل کاهش قیمت، افزایش فروش و رشد کسب و کار استوار است.
برای بهره‌برداری بیشتر در اجرای پروژه‌ها باید از تحقیقات بازار کمک گرفت، با توجه به نکات ذکر شده بالا می‌توان گفت که با اجرای تحقیقات بازار، تصویر جامعی از کسب و کار بدست می‌آید که تصمیم گیری در اجرای پروژه را آسان تر می‌کند.
به طور خلاصه، انجام تحقیقات بازار برای درک بهتر مشتریان و داشتن شناخت بیشتر از رقبا صورت می‌گیرد. که همگی برای توسعه محصول و خدمات، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

1.    تعیین نیاز‌ها و خواسته‌های مشتریان
 تحقیقات بازار به منظور شناسایی و درک مشکلات مشتریان و برطرف کردن نیاز‌های آنان انجام می‌شود. از مهمترین عوامل در‌این بخش می‌توان به شناخت عمیق مشتریان در پرداخت هزینه‌ها به ازای محصول مورد نظر نیز اشاره کرد.
آشنایی با نمودارهای جمعیت شناسی مختلف نیز اطلاعاتی شامل، جنسیت، سن، شغل و وضعیت اقتصادی از مشتریان را در اختیار کارفرمایان قرار می‌دهد جزئیات اطلاعات بدست آمده به گونه‌ای است که محصولات مورد نظر مشتریان، نکات مثبت و منفی از نظر آنان را نیز می‌توان شناسایی و بررسی کرد.


2.    درک بهتر از بازار
تحقیقات بازار در تعیین اندازه و مقدار رشد بازار تاثیر دارد؛ با انجام تحقیقات بازار می‌توان فرصت‌های موجود و یا حتی میزان اشباع بودن بازار را تعیین کرد. از تحقیقات بازار با هدف به روز نگاه داشتن اطلاعات استفاده می‌شود تا همیشه آخرین تغییرات و نیاز‌ها در بازار در دسترس باشد.


3.    توسعه محصولات مورد نظر مشتریان
تحقیقات بازار میزان جذب و محبوبیت کالای تولید شده توسط تولید کننده را ارزیابی می‌کند. از جمله دستاوردهای تحقیقات بازار می‌توان به شناسایی تفاوت‌ها بین شرکت‌های رقیب اشاره کرد که با شناسایی نقاط قوت و ضعف رقبا می‌توان برنامه‌های توسعه برای محصولات را برنامه ریزی کرد.


4.    تسلط بر بازار
تحقیقات بازار به تطبیق تولیدات با نیاز بازار و مشتریان برای داشتن تسلط به روی بازار هدف انجام می‌شود.‌ این کار نیازمند برنامه ریزی دقیق و زمان بوده تا بتوان به شناخت و درک مناسب از بازار هدف رسید.

منابع:
www.marsdd.com
Wikipedia
Forbes
www.entrepreneur.com
www.thebalance.com
www.mymanagementguide.com
brainmates.com.au

جهت دریافت مطاب بیشتراز سایت موسسه سپینود شرق بازدید کنید.


تهیه شده در گروه تولید محتوای موسسه سپینود شرق

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

سپینود شرق

سپینود شرق یک موسسه بخش خصوصی است که در سال 1385 با هدف ارائه خدمات مشاوره سرمایه گذاری و مشاوره صنعتی به کارآفرینان و سرمایه گذاران تاسیس گردید.ارائه ایده های سرمایه گذاری، مطالعه و استراتژی بازار، تدوین طرح توجیهی (امکان سنجی)، مشاوره جهت اخذ تسهیلات، تامین ماشین آلات و اجرای پروژه های صنعتی از جمله فعالیتهایی است که در سپینود شرق انجام می شوند. در واقع سپینود شرق تلاش کرده است تا در همه مراحل مختلف فرآیند سرمایه گذاری ازایده تا اجرا درکنار سرمایه گذاران و کارآفرینان و پشتیبان آنان باشد. حضور در مجامع علمی و تخصصی، اخذ گواهینامه های معتبر علمی و جهانی و انجام پروژه های متنوع در زمینه های مشاوره ای و اجرایی نشان دهنده شایستگی های سپینود شرق است .

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

کسب و کار و خرده فروشی