اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 139712023495011026

عوامل ابتلا به یبوست و چگونگی درمان آن

کد: 139712023495011026

https://goo.gl/yKkwBS

، تهران , (اخبار رسمی): بیماری یبوست سیستم گوارشی و متعاقب آن روده‌های بیمار را نسبت به دفع مواد زائد از بدن مقاوم می‌سازد و با تجمع سموم و مواد زائد در بدن مشکلات زیادی را به وجود میِ‌آورد. چنین وضعیتی در اثر کم‌تحرکی روده‌ها ایجاد می‌شود، یعنی تجمع سموم و مواد زائد در بدن و باید خیلی زود نسبت به درمان آن اقدام کرد.

یبوست چیست؟ عوامل و علائم این بیماری و چگونگی درمان آن
یبوست

یکی از بهترین روش‌های درمان یبوست مصرف فیبر غذایی و خوردن آب به مقدار 8 تا 9 لیوان در روز است که به شدت تاثیرگذار است

یبوست یکی از شایع‌ترین مشکلات گوارشی در جهان است که سالیانه میلیون‌ها نفر در جهان به آن مبتلا می‌شوند. این بیماری هیچ گروه سنی خاصی را نمی‌شناسد و تقریبا به سراغ همه افراد می‌رود. سیستم گوارشی سالم می‌تواند یکی از مهم‌ترین ارکان سلامتی محسوب شود زیرا یکی از مهم‌ترین وظایف آن دفع مواد زائد از بدن است. هنگامی که شخصی به این بیماری مبتلا می‌شود سیستم گوارشی و متعاقب آن روده‌ها قادر به دفع مواد زائد از بدن به طور کامل نیست و با تجمع سموم و مواد زائد در بدن بسیاری از مشکلات به وجود میِ‌آید.

بیماری یبوست قرن‌ها است که شناخته شده است و برای آن روش‌های درمانی متنوعی وجود دارد ولی بد نیست بدانید این بیماری از آنجایی که ارتباط مستقیمی با تغذیه و سبک زندگی افراد دارد تا حد زیادی قابل پیشگیری است. در ادامه عوامل و روش‌های درمان یبوست معرفی می‌شود.

یبوست چیست؟

یبوست که با نام خشکی مزاج هم شناخته می‌شود. وضعیتی است که به دنبال آن روده‌ها از نظم طبیعی خود خارج می‌شود و دفعات اجابت مزاج به کمتر از ۳ بار در هفته می‌رسد. در یک بدن سالم اجابت مزاج به صورت مرتب و روزانه انجام می‌شود و مدفوع بدون کوچکترین درد و فشاری از بدن خارج می‌شود.

در شرایطی که فرد به این عارضه مبتلا شده باشد تعداد دفعات اجابت مزاج به شدت کاهش می‌یابد و همانطور که گفته شد به کمتر از ۳ بار در هفته می‌رسد که وضعیتی فوق العاده خطرناک است. چنین وضعیتی که در اثر کم تحرکی روده‌ها ایجاد می‌شود یعنی تجمع سموم و مواد زائد در بدن. از طرفی در شکل ظاهری مدفوع مبتلایان به یبوست تغییرات زیادی به وجود می‌آید. مدفوع به شدت خشک و سفت می‌شود و حجم آن کاهش می‌یابد.

این بیماری می‌تواند آغازگر و زمینه‌ساز مشکلات و بیماری‌های زیادی از جمله بواسیر یا هموروئید باشد. همچنین با فشار زیادی که در زمان یبوست ایجاد می‌شود احتمال وجود خون در مدفوع می‌تواند وجود داشته باشد.

چه عواملی باعث ابتلا به یبوست می‌شود؟

طیف وسیعی از عوامل در ایجاد این بیماری نقش دارند و نمی‌توان عامل مشخصی را برای آن در نظر گرفت. با این حال بر‌اساس مطالعات صورت گرفته عوامل و فاکتورهای زیر نقش موثری در بروز یبوست دارند:

رژیم غذایی نامناسب و عاری از فیبر

کم تحرکی و عدم فعالیت

کمبود آب بدن

عوارض ناشی از مصرف داروها

بارداری

سندروم روده تحریک پذیر

استفاده نادرست و بیش از اندازه از مسهل‌ها

به تعویق انداختن دستشویی

مشکلات و بیماری‌های مربوط به روده بزرگ

افزایش سن

اضافه وزن

مصرف شیر

استرس، اضطراب و افسردگی

تغییرات در روال عادی و روتین زندگی

سرطان

مصرف محصولات و نوشیدنی‌های حاوی کافئین

مصرف مواد مخدر

مصرف نوشیدنی‌های الکلی

دیابت

فرد مبتلا به یبوست چه علائمی دارد؟

تعداد دفعات اجابت مزاج به کمتر از ۳ بار در هفته می‌رسد.

دفع مدفوع با فشار و درد زیادی همراه است و ممکن است خون در مدفوع دیده شود.
حجم مدفوع کاهش می‌یابد.
گرفتگی و درد معده
بی اشتهایی
احساس خستگی و کسل بودن
حالت تهوع و گاها استفراغ
نفخ شکم
تنفس بدبو

بیماری یبوست چگونه تشخیص داده می شود؟

تشخیص این بیماری کار سختی نیست و خود فرد هم بدون کمک پزشک می‌تواند از روی علائم و نشانه‌های یبوست به راحتی آن را تشخیص دهد. یبوست بیماری پر نشانه‌ای است و در همه گروه‌های سنی حتی در کودکان هم می‌تواند به وجود بیاید. فقط کافی است به وضعیت اجابت مزاج خود یا کودکدقت داشت و در صورتی که احساس شود دفعات اجابت مزاج کمتر شده و مدفوع با درد و فشار خارج می‌شود به احتمال زیاد فرد به یبوست دچار شده است. پزشک برای تشخیص قطعی‌تر ممکن است از آزمایش خون و کلونوسکوپی کمک بگیرد.

برای جلوگیری از  یبوست باید چه کارهایی انجام شود؟

یبوست با نوع رژیم غذایی و سبک زندگی افراد ارتباط تنگاتنگی دارد و با رعایت نکاتی ساده قابل پیشگیری است.

در طول روز ۸ الی ۹ لیوان آب بنوشید.

در رژیم غذایی روزانه خود منابع غنی فیبر مانند میوه‌ها و سبزیجات تازه را قرار داد.

ورزش و تحرک کافی در طول روز داشت.

به موقع به دستشویی رفت و هرگز دستشویی خود را به تعویق نیانداخت.

خواب کافی داشت.

استرس و اضطراب را از خود دور کرد.

از مصرف نوشیدنی‌های الکلی پرهیز کرد.

مصرف مواد مخدر را کنار گذاشت.

برای درمان یبوست چه روش‌های درمانی وجود دارد؟

برای درمان این بیماری روش‌های درمانی زیادی وجود دارد. برخی از این درمان‌ها که طرفداران بیشتری هم دارد بر پایه طب سنتی و روش‌های درمان خانگی یبوست قرار دارد و برخی دیگر هم که مربوط به موارد شدیدتر است و مختص موارد خاص است از درمان‌های پزشکی نشات گرفته است.

برای آغاز درمان یبوست اصلی‌ترین نکته‌ای که باید در نظر گرفت علت ایجاد ابتلا به این بیماری است. به طور مثال اگر علت اصلی ابتلا به آن ناشی از کمبود فیبر باشد باید منابع غنی از فیبر را مانند میوه‌ها و سبزیجات تازه در رژیم غذایی روزانه در نظر گرفت. اگر علت یبوست ناشی از بروز بیماری باشد باید درمان سریع آن بیماری را آغاز کرد. بسیاری از موارد این مشکل با درمان خانگی  قابل درمان است و می‌تواند برطرف شود ولی در صورتی که از درمان خانگی نتیجه مثبتی حاصل نشد باید به سراغ درمان‌های پزشکی رفت.

درمان خانگی یبوست به چه صورت است؟

نوشیدن آب کافی به مقدار ۸ الی ۹ لیوان در طول روز

مصرف منابع غنی از فیبر

استفاده از روغن زیتون در وعده های غذایی

انجام ورزش در طول روز و داشتن تحرک کافی

مصرف ملین های طبیعی مثل آلو و انجیر

نوشیدن مایعات گرم

استفاده از محصولات پروبیوتیک مثل ماست

برای درمان یبوست چه داروهایی می‌توان مصرف کرد؟

افرادی که می‌خواهند از دارو درمانی برای درمان یبوست استفاده کنند باید در نظر داشته باشند که باید زیر نظر پزشک متخصص باشند تا علت اصلی یبوست مشخص شود. مکمل‌های فیبر و قرص‌های ملین بدون نسخه‌ای که در داروخانه‌ها وجود دارد، از مناسب‌ترین داروهایی است که برای درمان یبوست خود می‌توان از آنها استفاده کرد.

علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت دکتر بیژن عابدیان مراجعه کنند.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

بیژن عابدیان

کلییک دکتر بیژن عابدیان ارائه کننده بهترین خدمات درمانی در زمینه بیماری های نشیمنگاهی( بواسیر یا هموروئید، شقاق، فیستول، کیست مویی) به روش روز دنیا توسط بهترین دستگاه ها و کادری مجرب

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

بهداشت و درمان