، تهران , (اخبار رسمی): درمان شقاق با تزریق بوتاکس، راهکاری موقتی است و مهمترین مزیت آن درمان سرپایی بوده و نیاز به بستری شدن ندارد.
قطعیترین و موثرترین راهکار، درمان شقاق با لیزر است که بدون درد و خونریزی بیماری را درمان خواهد کرد
شقاق یا فیشر بیماری آزار دهندهای است که با ترک در پوست مقعد نمایان میشود، این عارضه حاصل وارد آمدن فشار بیش از اندازه، به این ناحیه ایجاد شده و اغلب همراه با درد و خونریزی بسیاری است، به همین ترتیب نیاز به درمان فوری دارد. شقاق را میتوان از طریق روشهای مختلفی درمان کرد و سادهترین راهکار، تغییر سبک زندگی و استفاده از پماد آنتی فیشر است همچنین قطعیترین و موثرترین راهکار، درمان شقاق با لیزر است که بدون درد و خونریزی بیماری را درمان خواهد کرد. اما برای درمان این بیماری روشهای مختلفی وجود دارد، یکی از راهکارهای درمان این بیماری که البته بهبودی موقتی دارد، درمان شقاق با بوتاکس است. این روش با وجود مزایا و معایب مختلف به وفور مورد استفاده قرار میگیرد که به سرعت درد بیمار را کاهش خواهد داد. در ادامه به شرح درمان شقاق با بوتاکس پرداخته میشود.
درمان شقاق به روش تزریق بوتاکس
همان طور که ذکر شد درمان شقاق با تزریق بوتاکس، راهکاری موقتی است و تنها برای 3 الی 6 ماه این بیماری را درمان میکند. در این روش بوتاکس یا همان سم بوتولینوم در عضلات درگیر با شقاق تزریق شده و موجب فلج شدن این عضلات میشود، زیرا این بیماری ناشی از اسپاسم عضلات و کاهش خونرسانی در این ناحیه ایجاد شده و تزریق این ماده موجب فلج شدن این عضله شده و گرفتگی آن را کاهش میدهد از طرفی بیمار دردی را احساس نخواهد کرد به علاوه چون فشاری ناشی از گرفتگی عضلات به آنها وارد نمیشود، بوتاکس میتواند در درمان فیشر نیز موثر باشد.
عود مجدد بیماری بعد از تزریق بوتاکس به علت زمینهای که موجب این بیماری شده باشد بستگی دارد، یعنی اگر فرد در اثر بیماری زمینهای مبتلا به شقاق شده باشد نباید انتظار داشت با تزریق بوتاکس درمان قطعی صورت گیرد زیرا در این مورد مجدداً پس از کاهش تاثیرات بوتاکس، شقاق مجدداً عود خواهند کرد در این مورد لازم است فرد سریعاً به درمان علت زمینهای بیماری بپردازد.
مزایای درمان شقاق به روش تزریق بوتاکس
مهمترین مزیتهای درمان شقاق با تزریق بوتاکس به این شرح است:
- درمان شقاق با بوتاکس سرپایی بوده و نیاز به بستری شدن ندارد.
- این روش درمانی نیاز به بیهوشی ندارد و بلکه برای بیمار بیحسی موضعی تزریق میشود.
- این روش بدون درد و خونریزی (حین تزریق و بعد از آن )است.
- نیازی به طی کردن دوران نقاهت نخواهد بود.
- دستیابی به درمان موثر ولی موقتی در کمتر از 24 ساعت
- درمان شقاق با بوتاکس به سرعت درد بیمار را کاهش خواهد داد.
- این روش درمان فیشر مشکلات اجابت مزاج برای بیمار را به همراه نخواهد داشت.
عوارض جانبی درمان شقاق با تزریق بوتاکس
مهمترین عیب درمان شقاق با بوتاکس موقتی بودن آن است زیرا که این سم بسته به افراد مختلف تنها در طی مدت 3 الی 6 ماه کاربرد داشته و پس از آن تاثیرات این تزریق به کلی از بین خواهند رفت. سایر عوارض این بیماری که البته نادر است به این شرح است:
- بی اختیاری در دفع مدفوع و گاز روده
- درد
- عفونت
- درمان شقاق به روش تزریق بوتاکس موقتی است و در مواردی که فرد دچار تنگی کانال مقعد است نمیتواند موثر باشد زیرا که تزریق مکرر این ماده همراه با عوارض خواهد بود.
مراقبتهای بعد از درمان شقاق به روش تزریق بوتاکس
- از مصرف غذاهای فاقد فیبر که موجب یبوست و تشدید بیماری میشود، باید پرهیز کرد.
- تا چند ساعت پس از تزریق باید عضلات این ناحیه را منقبض و منبسط کرد.
- علائم روده را تا چند ساعت بعد چک کرد و در صورت لزوم با پزشک مشورت کرد.
- از مالش و تزریق ناحیهای که تزریق صورت گرفته باید پرهیز شود.
- مصرف ملین در صورتی که فرد به یبوست مبتلا است، توصیه میشود.
- انجام فعالیتهای ورزشی سبک میتواند در درمان یبوست از طریق افزایش حرکات روده موثر است.
- 6 ساعت قبل از انجام عمل از خوردن و آشامیدن باید پرهیز شود.
### پایان خبر رسمی