، تهران , (اخبار رسمی): کیست مویی معمولا یک تورم یا آبسه همراه با ترشح چرکی در ناحیه مقعد است که رعایت بهداشت و شستو شوی مداوم این ناحیه با آب و صابون در پیشگیری از این بیماری تاثیر به سزایی دارد.
ایجاد انواع کیست مویی یا سینوس پیلونیدال را حاصل برگشت مو به داخل پوست میتوان دانست که می تواند به اشکال گوناگون و در نقاط مختلفی از بدن روی دهد
بیماری کیست مویی یا سینوس پیلونیدال یکی از انواع بیماریهای ناحیه مقعد شناخته میشود و میتواند در دیگر نواحی بدن نیز رخ دهد که در اوایل جوانی و در بین مردان شایع تر است. این بیماری را میتوان ایجاد گودالی بالای مقعد و بین دو شکاف دو باسن تعریف کرد که حفره ایجاد شده معمولا حاوی چرک و مو است و نیاز به درمان فوری دارد.
بیماری کیست مویی یا PNS معمولا یک ناحیه متورم یا آبسه همراه با ترشح چرکی است که میتواند دردناک باشد و میتوان گفت درد اولین نشانه ابتلا به این بیماری است.
انواع کیست مویی یا سینوس پیلونیدال
ایجاد انواع کیست مویی یا سینوس پیلونیدال را حاصل برگشت مو به داخل پوست میتوان دانست که می تواند به اشکال گوناگون و در نقاط مختلفی از بدن روی دهد، از انواع کیست مویی میتوان به این موارد اشاره کرد:
- کیست مویی پایین کمر
- کیست مویی سر
- کیست مویی صورت
- کیست مویی واژن
عوامل تشدید کننده کیست مویی یا سینوس پیلونیدال
علت دقیق ایجاد این بیماری مشخص نیست اما عوامل بسیاری در تشدید این بیماری دست دارند که از جمله آنها می توان به پوشیدن لباسهای تنگ و نامناسب، عدم رعایت بهداشت، تعریق زیاد بدن و کم تحرکی اشاره کرد.
این بیماری معمولا در افرادی که زیادی مینشینند مثل رانندگان شایعتر است زیرا که نشستنهای طولانی مدت موجب سایش پوست شده و احتمال ایجاد کیست را افزایش میدهد. از طرفی افرادی که موهایی با تارهای درشتتر دارند، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری خواهند بود.
راه های پیشگیری از کیست مویی
بهترین راهکار درمان کیست مویی یا سینوس پیلونیدال و جلوگیری از ابتلا یا عود مجدد این بیماری رعایت بهداشت و شستوشوی مداوم ناحیه با آب و صابون می باشد، از دیگر راهکارهای پیشگیری از کیست مویی میتوان به این موارد اشاره کرد:
- اجتناب از نشستنهای طولانی مدت و به خصوص حین رانندگی
- پوشیدن لباسهای سبک و گشاد و از جنس نخ (لباس های استرج و با الیاف غیر طبیعی میتواند در ایجاد و تشدید بیماری نقش داشته باشد.)
- کاهش وزن
- دوش گرفتن روزانه و رعایت بهداشت ( از صابونهای معطر که چربی پوست را از بین میبرد اجتناب شود.)
- از بین بردن موهای زائد (ترجیحا بهتر است افرادی که یکبار به این بیماری مبتلا شده اند از لیزر موها برای بهداشت بیشتر استفاده کنند. )
- استفاده از یک بالش نرم یا صندلی راحتی برای نشستن (از این طریق از اصطکاک پوست جلوگیری شود.)
- رژیم غذایی مناسب (از خوردن غذاییهای تند و پرادویه جلوگیری شود و رژیم حاوی فیبر جایگزین آن شود.)
- نوشیدن آب کافی (8 لیوان در روز)
- درمان زود هنگام آبسههای مقعد
### پایان خبر رسمی