، تهران , (اخبار رسمی): بیماری بواسیر در کودکان بسیار نادر است و در اثر یبوست مزمن ایجاد میشود که در صورت ابتلا نیز معمولاً با تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی میتوان آن را درمان کرد.
معمولا کودکان شیوه زندگی و عادات غذایی کاملا متفاوتی با بزرگسالان دارند که دلیلی برای تفاوت سلامت کودکان با بزرگسالان است. از همین رو علل بروز هموروئید در کودکان کمتر است
هموروئید یا بواسیر از جمله بیماریهایی است که به ندرت در کودکان یا نوزادان قابل مشاهده است و اغلب افراد بالای 45 سال را درگیر میکند. اما از آنجایی یکی از مهمترین علتهای این بیماری یبوست است، در صورت مزمن شدن امکان بروز آن در هر سنی وجود دارد. برای آشنایی بیشتر و نحوه درمان بواسیر در کودکان در ادامه توضیحاتی آمده است:
علائم هموروئید یا بواسیر در کودکان
بواسیر همان تورم و گشاد شدن عروق در ناحیه مقعد است. از آنجایی که بسیاری از کودکان از بازگو کردن علائم بواسیر شرم دارند، لازم است در این مرحله والدین با دقت به علائم کودک توجه کرده و در این باره سوالاتی را از وی بپرسند. برخی از علائمی که احتمالاً کودک آنها را تجربه میکند، به این شرح است:
- مشکل در دفع: یبوست مزمن یکی از مهمترین عوامل این بیماری است و علائمی از جمله مشکل در دفع مثل ناتوانی در دفع یا کامل نبودن فرآیند دفع را به همراه دارد. این امر موجب میشود، کودک از این عمل سرباز زند و یا مکرراً به دستشویی برود.
- خون: این خون میتواند شامل خون در مدفوع، خون بر روی دستمال توالت و یا خونریزی از مقعد باشد.
- درد شدید: در این مرحله کودک درد شدیدی را در ناحیه مقعد احساس میکند و همین امر میتواند موجب امتناع او از دستشویی رفتن شود.
- خارش و سوزش: این دو از نشانههای رایج در بیماری بواسیر است.
علل بروز و شدت بواسیر یا هموروئید در کودکان
معمولا کودکان شیوه زندگی و عادات غذایی کاملا متفاوتی با بزرگسالان دارند که دلیلی برای تفاوت سلامت کودکان با بزرگسالان است. از همین رو علل بروز هموروئید در کودکان کمتر است.
از علل اصلی بواسیر در کودکان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- استرس و نگرانی شدید کودک
- یبوست مزمن
- بی تحرکی و تنبلی کودک
- استفاده از لباس های تنگ با الیاف غیر طبیعی
- مصرف مداوم غذاهای فست فودی و کم فیبر
- مصرف کم مایعات
شدت عود بواسیر یا هموروئید در کودکان
بروز بیماری بواسیر در کودکان نادر است و علت آن معمولاً فشار عصبی زیاد است. اما در صورت بروز بواسیر نیز معمولاً با تغییر سبک زندگی ورژیم غذایی میتوان آن را درمان کرد. بروز این وضعیت در کودکی موجب میشود ریسک ابتلای آن در بزرگسالی با شدت خیلی بیشتر افزایش پیدا کند.
درمان و کنترل بواسیر یا هموروئید در کودکان
برای درمان بواسیر در کودکان استفاده از روشهای تهاجمی مانند جراحی توصیه نمیشود، بلکه در اغلب موارد برای درمان این عارضه در کودکان استفاده از درمانهای خانگی توصیه میشود. برخی از راهکارهای مناسب برای درمان بواسیر در کودکان به این شرح است :
- مصرف غذاهای پر فیبر مانند انواع میوهها و سبزیجات
- مصرف کافی آب و مایعات
- ورزش و تحرک کافی
- استفاده از شیاف گلیسیرین (در آخرین مرحله)
- مصرف میوهها ملین مثل آب سیب یا گلابی
- استفاده از داروی ایبوپروفن جهت کاهش درد
- نشاندن کودک در لگن آب گرم
- استفاده از کرمهای ضد خونریزی توصیه شده توسط متخصص اطفال
روشهای درمانی برای کنترل بواسیر یا هموروئید در کودکان
درمان و کنترل بواسیر در این مرحله شامل از بین بردن عواملی است که در بروز این بیماری نقش دارند. به طور مثال باید کودک را به تحرک و ورزش بیشتر تشویق کرده و محیطی آرام و به دور از استرس را برای او فراهم آورد.
یکی دیگر از عواملی که در کنترل بواسیر نقش بسیاری مهمی دارد، جلوگیری از یبوست با تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی است که نقش درمانی نیز دارد.
به کودک خود باید لباس زیر پنبهای پوشانید و از دستمال توالتهای خشک و معطر استفاده نشود.
برای تمیز کردن ناحیه مقعد کودک از ژل آلوئه ورا استفاده شود که به سرعت علائم آزار دهنده بواسیر را بهبود بخشد.
### پایان خبر رسمی