، تهران , (اخبار رسمی): آمار دقیقی از شیوع بواسیر یا هموروئید بین افراد مختلف وجود ندارد اما احتمال ابتلا در بین مادران باردار، مبتلایان به یبوست و اسهال و سنین 45 تا 65 بیشتر است.
بواسیر یا هموروئید نوعی از بیماریهای مقعد در انتهای دستگاه گوارش است که به جز مواردی محدود در اثر سبک زندگی غلط و عادات اشتباه ایجاد میشود. این بیماری تورم و یا التهاب بالشتکهای هموروئیدی است که در اثر اعمال فشار بیش از اندازه به این ناحیه رخ میدهد. مهمترین نشانههای بواسیر احساس درد، ناراحتی، سوزش و خارش و یا حتی خونریزی است. برخی از عوامل مثل سن، جنسیت، رژیم غذایی و … وجود دارند که ریسک ابتلا به هموروئید را افزایش میدهند.
شیوع بواسیر یا هموروئید در بین چه افرادی بیشتر است؟
به طور دقیق نمیتوان میزان شیوع بواسیر بین افراد مختلف را حدس زد اما احتمال بروز آن در افرادی که عوامل پیشگیری کننده را رعایت نمیکنند، بیشتر است. در حال حاضر هیچ آمار دقیقی درباره میزان گسترش این بیماری در بین مردم ایران وجود ندارد، با این حال در دسته بیماریهای شایع قرار دارد. میزان گسترش این عارضه بر اساس عوامل مختلف به این شرح است:
- میزان گسترش بواسیر بر حسب سن: درصد بروز این بیماری در بین سنین 45 تا 65 سال بیشتر است اما احتمال بروز آن در هر سنی وجود دارد.
- میزان گسترش بواسیر بر حسب جنسیت: آمارها نشان داده احتمال بروز این بیماری در بین زنان و مردان به یک اندازه است اما در ایران زنان در مقایسه با مردان بیشتر در معرض بواسیر قرار دارند.
- میزان گسترش بواسیر بر حسب فعالیت: یکی از علل عمده بواسیر عدم فعالیت کافی است در نتیجه شیوع بیماری در بین افرادی که به سبب شغل و یا بیماری مجبور به نشستن و یا ایستادن به مدت طولانی هستند، بیشتر است.
- میزان گسترش بواسیر بر حسب وزن: وزن از عواملی است که به شدت احتمال بواسیر را تحت تاثیر قرار میدهد. به این ترتیب افراد سنگین وزن به سبب آنکه در ناحیه مقعد متحمل فشار بیشتری میشوند، بیشتر در معرض بیماری قرار دارند.
- میزان گسترش بواسیر بر حسب رژیم غذایی: تحقیقات نشان داده افرادی که مبتلا به بواسیر شدهاند، اغلب از یبوست مزمن رنج میبردهاند که این امر بیانگر رژیم غذایی غلط در بین این افراد است به بیانی دیگر میتوان گفت، میزان شیوع این بیماری در بین افرادی که از رژیم غذایی فاقد فیبر استفاده میکنند، بیشتر است.
- میزان گسترش بواسیر بر حسب محل زندگی: در برخی خانوادهها و یا حتی کشورها بیان چنین بیماری و پیدا کردن راه حل برای آن تابو محسوب میشود، در نتیجه افراد به سبب درمان نکردن علائم اولیه دچار بواسیر پیشرفته میشوند.
همچنین میزان شیوع هموروئید بین مادران باردار، مبتلایان به یبوست و اسهال مزمن و افراد مبتلا به بیماریهایی که فشار داخل شکمی را افزایش میدهند، بیشتر است.
شیوع بواسیر یا هموروئید در کدام سنین بیشتر است؟
به طور دقیق نمیتوان گفت بیماری هموروئید در چه سنی بروز میکند، زیرا احتمال بروز آن در هر سنی وجود دارد و حتی کودکان نیز درگیر این بیماری میشوند زیرا بیشتر از سن عواملی مانند سبک زندگی غلط در بروز این بیماری تاثیر گذارند. اما به طور کلی سن پیک این بیماری بین سنین 45 سال تا 65 سال است، زیرا با افزایش سن عضلات اطراف مقعد، تضعیف شده و کارایی خود را از دست میدهند، در نتیجه احتمال بروز بیماری بواسیر با افزایش سن، رابطهای مستقیم دارد.
### پایان خبر رسمی