کد: 139807084089210280

آیا از خر و پف شریک زندگی خود خسته شده‌اید؟

با درمان خروپف آشنا شوید

کد: 139807084089210280

http://bit.ly/2o9eJyd

، تهران , (اخبار رسمی): خوابیدن و دراز کشیدن روی پشت باعث می‌شود تا زبان به سمت عقب رانده شود، در نتیجه راه هوایی باریک شده و تا حدودی مانع ورود جریان هوا می‌شود.

از خرو پف شریک زندگی خود خسته شده اید، با درمان خروپف آشنا شوید
با درمان خروپف آشنا شوید

خروپف صدایی زمخت یا خشن است که وقتی جریان هوا از بافت‌های گلو عبور می‌کند، ایجاد می‌شود و باعث می‌شود که بافت‌ها هنگام نفس کشیدن لرزش داشته باشند. تقریباً همه افراد تا حدودی هنگام خواب خروپف می‌کنند، اما این مشکل در برخی مزمن است و بعضی مواقع ممکن است یک مشکل جدی سلامت را نشان دهد. علاوه بر این، خروپف می‌تواند باعث آزار شریک زندگی شود.

تغییرات سبک زندگی مانند کاهش وزن، پرهیز از الکل و … می‌تواند به درمان خروپف کمک کند. علاوه بر این، تجهیزات پزشکی وجود دارد که در درمان خروپف موثر هستند.

علائم خروپف

خروپف اغلب با یک نوع اختلال خواب به نام آپنه خواب و یا وقفه تنفسی در خواب (OSA) همراه است. البته همه افراد با اختلال خروپف، دارای OSA نیستند. اما اگر خروپف همراه با هر یک از علائم زیر باشد، نیاز به بررسی‌های بیشتر توسط پزشک است:

  • توقف تنفس در هنگام خواب
  • خواب آلودگی بیش از حد در روز
  • مشکل تمرکز
  • سردردهای صبحگاهی
  • گلو درد هنگام بیداری
  • خواب بی قرار
  • احساس خفگی در طول شب
  • فشار خون بالا
  • درد قفسه سینه در طول شب
  • بلند بودن صدای خروپف با ایجاد اختلال در خواب شریک زندگی
  • در کودکان، عدم توجه، مشکلات رفتاری یا عملکرد ضعیف در مدرسه

OSA یا آپنه خواب معمولاً بوسیله خروپف با صدای بلند و توقف در تنفس شناسایی می‌شود. سرانجام، این مشکل با کاهش یا مکث در تنفس ممکن است فرد را از خواب بیدار کند. این الگوی مکث‌های تنفسی ممکن است بارها در طول شب تکرار شود. افراد مبتلا به وقفه تنفسی در خواب معمولاً در هر ساعت از خواب حداقل 5 بار دچار این مشکل می‌شوند.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورت بروز هر یک از علائم فوق لازم است به پزشک مراجعه شود زیرا احتمالاً خروپف با آپنه انسدادی خواب (OSA) همراه است. اگر کودک خروپف می‌کند، با پزشک متخصص اطفال در این مورد مشورت شود. کودکان نیز می‌توانند OSA داشته باشند. مشکلات بینی و گلو، مانند لوزه‌های بزرگ شده و چاقی اغلب می‌تواند راه هوایی کودک را باریک کند، که می‌تواند منجر به توسعه OSA در کودک شود.

علت خروپف

خروپف ناشی از عوامل مختلفی مانند آناتومی دهان و سینوس‌ها، مصرف الکل، آلرژی، سرماخوردگی و افزایش وزن است. هنگامی که فرد از یک خواب سبک به خواب عمیق می‌رود، عضلات موجود در پشت سر، زبان و گلو آرام و شل می‌شوند. بافت‌های موجود در گلو ممکن است به اندازه‌ای شل شوند که بخشی از راه هوایی را مسدود کرده و با عبور هوا صداهایی از گلو خارج شود. هرچه راه هوایی باریک‌تر باشد، جریان هوا نیرومندتر می‌شود. که این امر باعث افزایش لرزش بافت و تولید صداهایی بلندتر خواهد شد. شرایط زیر می‌تواند بر راه هوایی تأثیر بگذارد و باعث خروپف شود:

آناتومی دهان: داشتن بافت‌های اضافی در دهان که می‌تواند راه هوایی را تنگ کرده و موجب خروپف شود. افرادی که دارای اضافه وزن هستند ممکن است در قسمت پشتی گلوی خود بافت‌های اضافی داشته باشند که ممکن است مجرای هوایی را تنگ کند. به همین ترتیب، بافت‌های اضافی دهان می‌تواند جریان هوا را مختل کرده و تولید صدا را افزایش دهد.

مصرف الکل: با مصرف زیاد الکل قبل از خواب، خروپف ایجاد می‌شود. الکل عضلات گلو را شل می‌کند و دفاع طبیعی در مقابل انسداد مجرای هوایی را کاهش می‌دهد.

مشکلات بینی: احتقان مزمن بینی یا انحراف بینی ممکن است در خروپف نقش داشته باشد.

کمبود خواب: خواب ناکافی می‌تواند منجر به شل شدن بیشتر عضلات گلو شود.

موقعیت خواب: خروپف معمولاً هنگام خوابیدن به پشت، بیشترین صدا را دارد زیرا اثر گرانش بر گلو، مجاری هوایی را تنگ می‌کند.

عوامل خطر

عوامل خطری که ممکن است به خروپف کمک کنند، عبارتند از:

مرد بودن: مردان بیشتر از زنان دچار خروپف یا آپنه خواب می‌شوند.

اضافه وزن داشتن: احتمال خروپف و آپنه خواب در افرادی که دارای اضافه وزن یا چاقی هستند، بیشتر است.

راه هوایی باریک: ممکن است برخی از افراد راه‌های هوایی باریک و یا لوزه‌های بزرگ تری داشته باشند، در نتیجه راه هوایی در آنها باریک شده و باعث خروپف می‌شود.

نوشیدن الکل: مصرف الکل عضلات گلو را شل می‌کند و خطر خروپف را افزایش می‌دهد.

مشکلات بینی: اگر در راه هوایی نقص ساختاری مانند انحراف وجود داشته باشد، شانس خروپف افزایش می‌یابد.

داشتن سابقه خانوادگی در خروپف یا آپنه خواب: وراثت یک عامل خطر بالقوه برای OSA است.

عوارض خروپف

خروپف مزمن ممکن است عوارضی بیش از یک مزاحمت برای شریک زندگی باشد. اگر خروپف با OSA همراه باشد، ممکن است عوارض دیگری از جمله موارد زیر نیز ایجاد شود:

  • خواب آلودگی روزانه
  • ناامیدی یا عصبانیت مکرر
  • مشکل تمرکز 
  • افزایش خطر فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی و سکته مغزی 
  • افزایش خطر بروز مشکلات رفتاری از جمله پرخاشگری یا مشکلات یادگیری در کودکان مبتلا به OSA
  • افزایش خطر تصادفات حین رانندگی به دلیل کمبود خواب

تشخیص

برای تشخیص وضعیت، پزشک علائم و سابقه پزشکی را مرور کرده و معاینه جسمی نیز انجام خواهد داد. ممکن است پزشک از شریک زندگی فرد و یا پدر و مادر کودک سوالاتی را در مورد زمان و چگونگی خروپف بپرسد تا به ارزیابی شدت مشکل کمک کند. برخی از آزمایشاتی که برای تشخیص دقیق‌تر انجام می‌شود، عبارتند از :

  • تصویربرداری

ممکن است پزشک انجام آزمایشات تصویربرداری مانند اشعه ایکس، اسکن توموگرافی کامپیوتری یا تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی را توصیه کند. این آزمایشات ساختار راه هوایی را برای مشکلاتی، مانند انحرافی بینی بررسی می‌کنند.

خوابیدن و دراز کشیدن روی پشت باعث می‌شود تا زبان به سمت عقب رانده شود، در نتیجه راه هوایی باریک شده و تا حدودی مانع ورود جریان هوا می‌شود.

  • بررسی الگوی خواب

بسته به شدت خروپف و سایر علائم، ممکن است پزشک بررسی دقیقی را بر روی خواب فرد انجام دهد. مطالعات خواب گاهی در خانه انجام می‌شود. ولی ممکن است، بسته به سایر مشکلات پزشکی و سایر علائم خواب، نیاز باشد که یک شب را در یک مرکز خواب ماند. در این مرکز با یک مطالعه، تحت عنوان پلی مونوگرافی به تجزیه و تحلیل الگوی تنفس در هنگام خواب می‌پردازند. در یک پلی مونوگرافی، به فرد تعدادی سنسور متصل می‌شود، تا اطلاعاتی را در رابطه با خواب فرد ثبت کنند، این اطلاعات عبارتند از :

  • امواج مغزی
  • سطح اکسیژن خون
  • ضربان قلب
  • تنفس
  • مراحل خواب
  • حرکات چشم و پا

درمان خروپف

برای درمان خروپف، باید با توجه به توصیه‌هایی پزشک به تغییر شیوه زندگی پرداخت. برخی از این روش‌ها عبارتند :

کاهش وزن، پرهیز از الکل به خصوص در ساعات پایانی شب، درمان انحراف بینی،  پرهیز از کم خوابی،  پرهیز از خوابیدن روی پشت.

برای خروپف‌های همراه با  آپنه خواب (OSA)، ممکن است پزشک وسایل دهانی را پیشنهاد کند. وسایل دهان باید متناسب با فرم دهان هر فرد باشد. این تجهیزات با بهبود موقعیت فک، زبان و دهان به باز ماندن راه‌های هوایی و درمان خروپف کمک می‌کنند. اگر فردی تصمیم به استفاده از دستگاه دهانی دارد، بهتر است با متخصص دندانپزشک مشورت کند، تا دستگاه را متناسب با دهان خود بهینه کند.

ممکن است بعد از استفاده از این دستگاه نیاز باشد هر شش ماه یک بار در طول سال اول و بعد از آن حداقل سالانه به دندانپزشکی مراجعه شود تا وضعیت سلامت دهان و دندان ارزیابی شود. افزایش بزاق، خشکی دهان، درد فک و ناراحتی صورت از عوارض احتمالی پوشیدن این وسایل است.

علاقه مندان به کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت بیچشک به ادرس bichashk.com مراجعه کنند.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

بیچشک

بیچشک مجله الکترونیکی است در حوزه سلامت ، زیبایی و موفقیت افراد که با رویکرد بالا بردن سطح اطلاعات عموم جامعه در حوزه سلامت جسمی و روحی تلاش می کند و هر روزه مطالب مفیدی را از منابع معتبر ذکر شده در انتهای مطالب به مخاطبان خود عرضه می کند.

منتشر شده در سرویس های:

علم و آموزش | بهداشت و درمان