، قم , (اخبار رسمی): در این اثر، مباحثی نظیر معرفت نفس، مراحل هشتگانه سلوک، مراحل ششگانه فکر، شرحی از اسماء الحسنی، بیان چهار سفر از سلوک الی الله همراه با چند دستورالعمل اخلاقی جای دارند. یکی از موفقیتهای این اثر آن است که بانو امین توانسته است میان مبادی سیر و سلوک، احادیث و روایات ارتباط محکمی برقرار کند.
شرح مراحل هشتگانه سلوک الی الله با استناد به آیات قرآن و احادیث ائمه اطهار است.
این کتاب که در پنجاه سالگی نویسنده نوشته شده، نشانگر جامعیت علمی و عملی نویسنده است.
سیده نصرت بیگم امین، معروف به بانوی ایرانی (۱۳۰۸ تا ۱۳۶۲ هجری شمسی) از عالمان و عارفان شیعه ایرانی به شمار میآید. با این که در پانزده سالگی ازدواج کرد، هرگز همسرداری و تربیت فرزندان، او را از تحصیل علم باز نداشت. در بیست سالگی به تحصیل فقه و اصول، تفسیر و علم حدیث پرداخت و با مطالعه حکمت و فلسفه به عرفان روی آورد. وی موفق شد در چهل سالگی به دنبال سالها تلاش شبانهروزی به اخذ درجه اجتهاد نایل شود.
بانو مجتهده امین، تربیت یافتهای است که خود سالها مربی نفوس بانوان این مرز و بوم اسلامی به شمار میرود. کسی که شجره وجودش از چشمه قرآن و عرفان و برهان سیراب گشته و به بار نشسته بود.
علامه جعفری درباره اهمیت این کتاب گفته است: «با نظر به مقامات عالیه روحی که بانوی ایرانی در آن موفق شدهاند، باید ایشان را از گروه نخبهای از دانشمندان به شمار آورد که به اضافه فراگرفتن دانش به تولد جدیدی در زندگانی روح ایشان را نساییده است، بلکه آن نوع دریافتها و معارف، ایشان را جلب کرده است که دانستن آنها غالبا با شدنها همراه است. اشراف و آگاهی خانم امین در کتاب سیر و سلوک به واقعیات قابل اهمیت توام با نوعی وجدان علمی که متاسفانه افراد کمی از دانشمندان موفق به داشتن آن میشوند به خوبی آشکار است».
نویسنده غرض اصلی از نوشتن این اثر را یادآوری این مطلب به مردم میداند که برای انسان غیر از این بدن خاکی و احساسات جسمانی و قوای مادی، حس و قوای دیگری است که قادر متعال در باطن بشر پنهان داشته و آن حس حقیقتشناسی و قوه ملکوتی است که از او تعبیر به روح انسانی میشود و ظهور آن بعینه ظهور حق تعالی میباشد؛ یعنی به شناختن روح، خدا شناخته میشود.
از دیدگاه نویسنده، اولین گامی که انسان در جاده تکامل و سعادت برمیدارد شناخت تن و من واقعی است، یعنی تمیز دادن و فرق گذاردن بین بدنی که از عالم مادیات سرشته شده و روحی که از عالم مجردات و ملکوت علیین نزول نموده که انسان واقعی همان است.
مقدمه مفصل درباره زندگی و اندیشه بانوی اصفهانی و مستند کردن آیات و روایات و اقوال متن از مهمترین امتیازات این چاپ است که به همت ناشر فرهنگ دوست این اثر فراهم شده است.
در این اثر، مباحثی نظیر معرفت نفس، مراحل هشتگانه سلوک، مراحل ششگانه فکر، بیان چهار سفر از سلوک الی الله همراه با چند دستورالعمل اخلاقی جای دارند. همچنین در پایان کتاب شرحی از اسماء الحسنی وجود دارد.
علاقه مندان جهت دسترسی و خرید کتاب سیر و سلوک در روش اولیاء الله و طریق پیمودن راه حق تعالی میتوانند به سایت فروشگاه اینترنتی انتشارات آیت اشراق به آدرس ayateeshraq.com مراجعه کنند.
### پایان خبر رسمی