، اصفهان , (اخبار رسمی): دوستان زیادی پرسیده بودند که کارشناس سئو کیست و دقیقاً باید چه مهارتهایی داشته باشد، تا ما به عنوان یک نیروی خبره بتوانیم به این فرد اعتماد کنیم و کسب و کار آنلاین خومان را به دست این فرد بسپاریم. در این مقاله به این موضوع اشاره می کنیم.
اگر بخواهم خیلی کلّی و مختصر بگویم، یک کارشناس سئو فردی است که به دانش روز سئو آگاه است و با توجّه به اینکه ممکنه تغییرات متعددی (حتّی به صورت روزانه) بر روی وبسایتها اعمال شود، این فرد باید بتواند، از طریق منابع روز سئو در دنیا، اطّلاعات و دانش خود را به روز کند. ضمن اینکه مهارتهای گوناگونی باید بداند که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.
در یک جمله: کارشناس سئو کیست ؟
کارشناس سئو فردی است که با تخصص خود میتواند وبسایتها را برای دریافت ترافیک بیشتر بهینه کند و ترافیک بیشتری را از موتورهای جست و جو دریافت کند.
چگونه می توانم یک کارشناس سئو شوم؟
یک سوال رایج که همین ابتدای مقاله میخواهم به آن بپردازم این است که من چگونه می توانم یک کارشناس سئو شوم؟
معمولاً از روش های زیر می توانید سئو رو یاد بگیرید و بعد از آن از دانش و تخصص خود، یا به صورت پروژه محور (Freelancer) یا به صورت فعّالیت در یک شرکت مشغول به کار شوید:
– گذراندن دورههای معتبر سئو و بهینه سازی وبسایت
– راه اندازی یک وبسایت و یادگیری سئو با آزمون و خطا
– فعّالیت به عنوان کارآموز در یک آژانس بازاریابی دیجیتال
– گذراندن دورههای آنلاین منابع سئو دنیا (Moz و…)
مهارت های یک متخصص سئو چیست؟
یک متخصص سئو در واقع باید به مجموعهای از مهارتهای بازاریابی دیجیتال (دیجیتال مارکتینگ) آگاه باشد.
از جمله مهمترین مهارتهایی که یک کارشناس سئو باید بداند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– تحلیل رقبا در فضای آنلاین و بررسی وضعیّت سئو رقبا
– تحلیل و تحقیق عبارات کلیدی و توانایی انتخاب و دستهبندی بهترین عبارات کلیدی
– مهارتهای تبلیغ نویسی (Copywriting)
– مهارتهای شناخت و تولید محتوای بصری، متنی و صوتی
– درک درست از صفحات و ساختاربندی لینکهای داخلی
– توانایی تحلیل و بررسی دادههای به دست آمده از ابزارهای گوگل
– توانایی یادگیری بالا برای یافتن به روزترین ترندهای دنیای SEO
– آشنایی با زبانهای HTML و CSS و Javascript برای بهینهسازی کدها
– زبان انگلیسی متوسّط برای درک مقالات تخصصی در حوزه سئو
– و…
–
پیش از این در وب سایت مارکترها مقاله ای با عنوان ” ۶ ترفند سئو برای رشد ترافیک وب سایت ” منتشر شده که خواندن آن توصیه میشود.
موتورهای جست و جو چگونه کار می کنند؟
زمانی که یک وبسایت راه اندازی میشود، پس از مدّتی رباتهای خزنده این موتورهای جست و جو به سراغ آن وبسایت میآیند و شروع به مرور (Crawl) صفحات آن میکنند. زمانی که یک صفحه مرور میشود، صفحه از طریق ربات، در گوگل یا سایر موتورهای جست و جو ذخیره یا (Index) میشود.
سپس آن وبسایت و آن صفحه از سایت (با توجّه به الگوریتمهای آن موتور جست و جو) رتبه بندی میشود و در نتایج گوگل قرار خواهد گرفت.
عوامل مهم در رتبه بندی موتورهای جست و جو چیست؟
موتور جست و جوی گوگل، بیش از ۲۰۰ فاکتور برای رتبهبندی صفحات مختلف وبسایتها دارد.
نگران نباشید ! نباید همه این ۲۰۰ فاکتور را بلد باشید تا بتوانید در سئو موفّق شوید. در اصل همه این ۲۰۰ فاکتور برای اندازهگیری ۳ عامل مهم طرّاحی شده است:
– میزان ارتباط محتوا با عبارت سرچ شده در گوگل
– میزان قدرت محتوا در رفع نیاز و مشکل مخاطب
– میزان کیفیّت، صحت و اعتبار محتوا
اما در ادامه به مهمترین و پایهای ترین مهارتهایی اشاره خواهیم کرد که یک متخصص سئو باید بداند.
یک کارشناس سئو باید با HTML و CSS آشنا باشد
گوگل یک انسان نیست که هماهنند یک انسان به وبسایت شما نگاه کند. بنابراین دانش و آگاهی نسبت به زبانهای برنامه نویسی سمت کاربر لازم است.
سوال اینجاست که آیا یک متخصص سئو حتماً باید تسلّط بالایی در زبانهای HTML و CSS داشته باشد؟
پاسخ خیر است.
یک متخصص سئو تنها کافیست که درکی از این کدها داشته باشد تا بتواند با تشخیص درست، به بهینهسازی کد وبسایت کمک کند. بنابراین یک کارشناس سئو لزوماً نباید خدای برنامه نویسی باشد، بلکه با شناخت کدهای قالب وبسایت، بتواند ارورها را بر طرف کند.
یکی از بهترین منابع برای یادگیری HTML و CSS وبسایت w3schools میباشد.
تحقیق و تحلیل کلمات کلیدی
یکی از مهمترین وظایفی که یک کارشناس سئو دارد، تحلیل و انتخاب درست عبارات کلیدی است. یک متخصص سئو باید بتواند به کمک ابزارهای تحقیقات کلمات کلیدی، بهترین عبارات را برای رشد و بهبود ترافیک وبسایت انتخاب کند. و اگر نه سایت در نتایج پایین گوگل دفن خواهد شد.
پیش از این یک مقاله کامل در مورد ” نحوه یافتن بهترین کلمات کلیدی ” در مارکترها نوشته شده که خواندن آن را توصیه میکنم.
آشنایی با بازاریابی محتوایی (Content Marketing)
بد نیست که یک متخصص سئو با مفاهیم کلّی بازاریابی و فروش هم آشنا باشد، چرا که بالاخره باید در بسیاری از مواقع کاربران را در نهایت به خرید بیشتر هم هدایت کند. یکی از استراتژیها با بازدهی بالا، استفاده از بازاریابی محتوایی (Content Marketing) است.
بازاریابی محتوایی، در اصل به تولید و توزیع محتوا با هدف قرار دادن گروهی مشخّص از مشتریان بالقوّه، برای رسیدن به اهداف بازاریابی گفته میشود که البتّه با توجه به اینکه تقریباً بخش اعظمی از SEO را محتوا تشکیل داده است، داشتن دانش بازاریابی محتوایی می تواند کارشناس سئو را یک سر و گردن از سایر متخصصان بالاتر ببرد.
بهینه سازی محتوا
یکی دیگر از مهارتهای یک سئوکار بهینه سازی محتواست.
یک متخصص سئو باید بتواند محتوای نوشته شده را مطابق با آخرین به روزرسانیهای موتورهای جست و جو بهینه کند و ان را در وبسایت منتشر کند. رفتار موتورهای جست و جو (به خصوص گوگل) در سالهای اخیر به شدّت به سمت همسان شدن با رفتارهای انسانی است.
برای همین است که یک سئوکار همیشه خودش را به جای مخاطب هدف قرار داده و از دیدگاه او شروع به بهینه ساز محتوا و پر کردن خلأهای موجود میکند.
داشتن حداقل یک نمونه کار قابل دفاع !!!
این بخش از مقاله هم میتواند برای کارفرمایان مناسب باشد و هم برای افرادی که می خواهد مسیر سئو را برای کسب درآمد و حتّی تبدیل آن به یک کسب و کار پولساز انتخاب کنند.
سئوکار قبل از شروع فعّالیت با یک شرکت، حداقل باید دارای یک نمونه کار قابل دفاع باشد که در یک بازه زمانی توانسته باشد، سایت را بهینه کرده باشد و ترافیک قابل قبولی را به سمت صفحات آن سایت روانه کند.
نسخه کامل این مقاله به ظرو کامل در وبسایت آموزش دیجیتال مارکیتنگ مارکترها منتشر شده است.
### پایان خبر رسمی