اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 139906264559114191

نوار نسوز چیست و در چه صنایعی استفاده می شود؟

کد: 139906264559114191

https://bit.ly/3di4XPS

، تهران , (اخبار رسمی): نوارهای نسوز از کامپوزیت‌های اکسید آلومینیوم پوشیده شده با الیاف سرامیک تولید می‌شوند. وجود سرامیک در این نوع از مواد نسوز، موجب قدرت، ماندگاری، انعطاف پذیری و درعین حال، تطبیق‌پذیری مورد نیاز برای اکثر فعالیت‌ها است .

نوار نسوز
نوار نسوز چیست و در چه صنایعی استفاده می شود؟

نوارهای نسوز از کامپوزیت‌های اکسید آلومینیوم پوشیده شده با الیاف سرامیک تولید می‌شوند.

نوار نسوز از کامپوزیت‌های اکسید آلومینیوم پوشیده شده با الیاف سرامیک تولید می‌شوند. وجود سرامیک در این نوع از مواد نسوز، به‌عنوان ماده اصلی تهیه آن‌ها، موجب قدرت، ماندگاری، انعطاف پذیری و درعین حال، تطبیق‌پذیری مورد نیاز برای اکثر فعالیت‌هایی است که مستلزم دمایی در حدود 2373 درجه فارنهایت، (معادل 1300 درجه سانتیگراد) هستند. از سوی دیگر، مقدار بالای اکسید آلومینیوم به‌کار گرفته شده در تولید این محصول، آن را در برابر موادی مانند روغن‌های داغ مقاوم می‌کند. از دیگر الیاف مهم و پرکاربرد در تهیه نوار نسوز، می‌توان به فایبرگلاس و آرامید اشاره کرد.

اگرچه نوارهای نسوز، شباهت ظاهری بسیاری با پارچه‌ نسوز دارند، اما عرض این نوارها، معمولاً بیشتر از 20 سانتیمتر نیست.

زمانی که شما نوارهای نسوز را دریافت می‌کنید، خشک و سخت هستند؛ بنابراین باید آن‌ها را با آب خیس نموده و یا به ماده سخت‌کننده مخصوص اغشته کنید تا کاملا انعطاف پذیر شود. سپس می‌توانید آن‌ها را به دور اشکال ساده و پیچیده گوناگون بپیچید تا کاملاً به آن‌ها بچسبند. با خشک شدن مجدد تدریجی، نوار نسوز، محکم و قوی شده و تبدیل به یک ساختار کامپوزیتی مقاوم می شود.

از میان انبوه کاربردهای نوارهای نسوز، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ساخت واشرهایی با مقاومت حرارتی و قدرتی بالا، عایق‌بندی دیگ‌های بخار، جایگزینی مناسب برای آزبست، در کوره های ذوب شیشه القایی، پوشش لوله‌هایی که نیاز به تحمل دمای بالا دارند، عایق‌بندی دریچه‌های مختلف اجاق گاز، کوره های گرمایش القایی و عایق های آن‌ها، عایق الکتریکی برای باند هیترها و استریپ هیترها تقویت سازه‌های کامپوزیتی، عایق‌بندی الکتریکی لوازم خانگی کوچک، عایق‌بندی سیم و کابل، عایق‌بندی لوله‌های اگزوز.

انواع گوناگونی در میان نوارهای نسوز در بازار وجود دارد که هر کدام، به‌خاطر دارا بودن مواد گوناگون و در نتیجه، ویژگی‌های منحصر به‌فرد خود، عملکرد متفاوتی دارند. می‌توان نوارهای نسوز زیر را به‌عنوان پرکاربردترین موارد در این حیطه نام برد:

  • نوار نسوز فایبرگلاس: این نوارها که به نوار نسوز الیاف شیشه نیز معروف هستند، یکی از پرفروش‌ترین نمونه‌های آب‌بندی داخل بازار هستند. علت این امر، مقاومت حرارتی و کششی بالای آن، علاوه بر مقاومت مکانیکی و استحکام این شکل از نوار نسوز است. به‌منظور دستیابی به استحکام مورد نظر، از روش‌های گوناگون برای بافت این نوارها استفاده می‌شود که از معروف‌ترین آن‌ها در سرتاسر جهان، بافت تار و پودی است. نوار نسوز فایبرگلاس که در عرض‌های مختلفی بین 3 تا 10 سانتیمتر و ضخامت‌های مابین 1 تا 3 میلیمتر تولید و اغلب در بسته‌بندی‌هایی بین 2.5 تا 5 کیلوگرم به بازار عرضه می‌شوند. همچنین این نوارها می‌توانند بازه‌ی دمایی گسترده‌ای را پوشش دهند؛ از دمایی کمتر از صفر درجه تا دمای بین 450 و 600 درجه سانتیگراد. همین امر آن‌ها را تبدیل به گزینه مطلوبی برای دوخت و تولید لباس‌های آتش‌نشانی و کاربردهای دیگری از این دست، می‌کند. از انواع گوناگون این نوع از مواد نسوز، می‌توان به نوار نسوز فایبرگلاس ابریشمی، نوار نسوز فایبرگلاس ابریشمی چسب‌دار و نوار نسوز فایبرگلاس فویل‌داراشاره کرد.
  • نوار نسوز آزبست: این نوارها، از قدیمی‌ترین محصولات تهیه شده از الیاف نسوز به‌شمار می‌روند که علیرغم آگاهی همگان از مضرات آزبست و ممنوع شدن تولید انبوه آن از یک دهه پیش، هنوز هم در بسیاری از اماکن و به‌خصوص، موتورخانه‌ها به‌کار گرفته می‌شود. شاید اطلاق نام غبار خطرناک به این نوع از مواد نسوز، به همین علت باشد. البته امروزه تلاش می‌شود تا حد ممکن از به‌کارگیری آزبست در جاهایی که در تماس نزدیک با افراد است، خودداری و از جایگزین‌های مناسب آن در بازار استفاده شود.

اگر به الیاف آزبست زیر میکروسکوپ نگاه کنید، متوجه شکل شمشیری آن‌ها خواهید شد و همین شکل عجیب، موجب انسجام بالا و کاهش حداکثری اتلاف انرژی در زمان استفاده از نوارهای نسوز آزبست است؛ زیرا همانند بافتی با تراکم بالا عمل می‌کند. این باعث می‌شود تا نوار نسوز آزبست، قادر به تحمل دمایی بالغ بر 550 درجه باشد، بدون آن‌که انرژی زیادی به هدر برود. نوار نسوز آزبست، در عرض‌ بین 1.5 تا 5 سانتیمتر به بازار عرضه می شود و در آب‌بندی موتورخانه‌ها، کوره‌ها، دیگ‌های بخار و غیره به‌کار گرفته می‌شود؛ یعنی در مکان‌هایی که تا حدامکان، از تماس آن‌ها با انسان‌ها جلوگیری شود.

  • نوار نسوز سرامیک: همان‌گونه که پیشتر اشاره شد، مقاومت حرارتی سرامیک، بیش از توان دیگر مواد نسوز است. این محصول، از مرغوب ترین انواع نوار نسوز بوده و با توان تحمل تا حدود 1200 درجه، بدون از دست دادن ساختار خود، جایگزین مناسبی برای نوارهای نسوز آزبست است. بنابراین به‌کارگیری این نوع از نوارهای نسوز، کمک بزرگی به انسان‌ها و محیط زیست برای داشتن آینده‌ای بهتر خواهد بود. گاهی نیز، برای استحکام بخشیدن بیشتر، از سیم‌های استیل در بافت نوارهای نسوز سرامیکی استفاده می‌شود تا مقاومت آن را در برابر فشار افزایش دهند. به‌علت استفاده میزانی از فایبرگلاس در تولید این نوار نسوز، از نوار نسوز سرامیکی، با عنوان نوار سرامیکی فایبر هم نام می‌برند. نوارهای نسوز سرامیکی نیز، در عرض‌ بین 2 تا 10 سانتیمتر و ضخامت‌های گوناگون بین 1.5 تا 3 میلیمتر تولید و روانه بازار می‌شوند که در حوزه‌های گوناگونی از جمله آب‌بندی و عایق بندی کوره‌ها و دیگ‌های حرارتی، صنعت پتروشیمی و اگزوزهای ماشین‌های حرارتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

از انواع گوناگون این نوع از نخ‌های نسوز، می‌توان به نوار نسوز سرامیک فایبر، نوار نسوز سرامیک فایبر سیم‌دار، نوار نسوز سرامیک فایبر فویل‌دار اشاره کرد.

    • نوار نسوز گرافیت: این نوع از نوار نسوز، همان‌گونه که از نامش پیداست، از گرافیت 99 درصد تولید می‌شود. این درصد از خلوص، موجب انعطاف پذیری فراوان نوارهای نسوز گرافیت شده که استفاده آسان از آن‌ها را برای تولید و نصب فلنچ‌هایی در اشکال مختلف و بسیار منعطف میسر می‌کند. تحمل حرارتی این نوع از نوار نسوز، تا بیش از 700 درجه می‌رسد. از دیگر ویژگی‌های نوار نسوز گرافیتی می‌توان به انتقال حرارتی بسیار پایین و آب‌بندی مناسب اشاره کرد. همین مزیت، استفاده از آن‌ها را در روغن‌های داغ، آب جوش و محیط‌های گازی ممکن کرده است. علاوه بر این، از دیگر کاربردهای رایج نوار نسوز گرافیت، می‌توان به آب‌بندی پمپ‌ها و میکسرهای صنعتی اشاره کرد. عرض این نوع از نوارهای نسوز بین 1.2 تا 2.5 سانتیمتر و ضخامت آن بین 0.5 تا 1 میلیمتر است. نوارهای نسوز گرافیت در دو شکل بدون چسب و چسب‌دار تهیه می‌شوند.

    ### پایان خبر رسمی

    اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

    پروفایل ناشر گزارش تخلف
    درباره منتشر کننده:

    نسوز صنعت پارس

    نسوز صنعت پارس در سال 1375 با افتتاح فروشگاه و نمایشگاه مرکزی خود در خیابان امیرکبیر جهت ارائه انواع مواد اولیه ، واشـر ، پلیمر ، شیلنگ ، قطعات صنعتی و عایق های حـرارتی و برودتی افتتاح و فعـالیت های خود را در راستای مشتری مداری و ارتباط با واحدهای صنعتی ، متمرکز نمود . پس از آن در راستای سیاست گذاری و بسترسازی رشد و توسعه در سال 1385 با لطف ایزد منان و با تهیه ماشین آلات پیشرفته جهت بافت پکینگ و تولید واشرهای آب بندی ، دبل جکت ، اسپیرال وُند و قطعات صنعتی با رعایت استانداردهای لازم و همچنین تکیه بر نیروی انسانی متخصص ، کارگاه خود را راه اندازی نمود . با این اقدام همگام با خود کفایی در عرصه تولید این محصولات ، توانست با کاهش هزینه ها ، افزایش کیفیت ، ایجاد فضای رقابتی و مشارکت فزاینده در پیشرفت های صنعتی و نهادینه کردن فرهنگ بومی سازی ، تاثیر به سزایی در ارتقای توان تولید داخلی ایجاد و جایگاه ویژه ای را در بازارهای داخلی جهت گسـترش تامین مواد اولیه و توسعه خدمات در اجـرای پروژه های مهم صنعتی کشور کسب نماید . این مجموعه با عنایت بی پایان پروردگار و با قصـد خدمت رسانی مضاعف و بهره گیری از افـراد مجرب و متخصص و رعایت قوانین ملی و بین المللی حاکم بر فعالیت های تجـاری و تعمیم این قوانین بر کلیه فعالیت های تجاری خود ، تا حال توانسته در زمینه های مشاوره ، طراحی و ساخت عایق های حـرارتی و برودتی و قطعات صنعتی ، با رویکرد حضـور در بازارهای داخـلی و توسـعه همکاری های استراتژیک با واحدهای تولیدی ، صنعتی و اشخاص حقیقی و حقوقی همکاری نماید .

    اطلاعات تماس
    [نمایش اطلاعات]
    منتشر شده در سرویس:

    صنعت و تولید