اطلاعات تماس
  • 021664*****
[نمایش اطلاعات]
کد: 140009285586317765

گفت و گو با مهندس منوچهر نظری قهرودی مدیر بازرگانی شرکت تولیدی پوشاک روستا قهرود

هدف اصلی ما صادرات است

کد: 140009285586317765

https://bit.ly/3GSJURu

، تهران , (اخبار رسمی): نهمین نمایشگاه بین‌المللی پوشاک که از ۱۴ تا ۱۷ آذر ماه برگزار شد، میزبان ده‌ها شرکت و واحد تولیدی پوشاک بود که محصولات تولیدی خود را در طرح‌ها و رنگ‌های متنوع در معرض دید بازدیدکنندگان قرار داده بودند.

نهمین نمایشگاه بین‌المللی پوشاک که از ۱۴ تا ۱۷ آذر ماه برگزار شد، میزبان ده‌ها شرکت و واحد تولیدی پوشاک بود که محصولات تولیدی خود را در طرح‌ها و رنگ‌های متنوع در معرض دید بازدیدکنندگان قرار داده بودند. نمایشگاه سالیانه پوشاک محلی است که شرکت‌های فعال در این صنعت بتوانند ضمن ایجاد تعاملی سازنده با همکاران خود، به شناسایی بازار و توسعه ارتباطات خود اقدام کنند.

در خلال برگزاری این نمایشگاه، فرصتی دست داد تا با مهندس منوچهر  نظری، مدیر بازرگانی شرکت پوشاک قهرود، گفت‌و­گویی داشته باشیم.آقای  نظری در این دیدار، ضمن تشریح عملکرد شرکت‌ ، درباره مشکلات فراروی صنعت صادرات پوشاک مطالبی را مطرح کرده است.

کارخانه پوشاک قهرود، با تولید سالیانه حدود 2 میلیون البسه در رده‌های سنـــی نوزاد تا بزرگســـال و صادرات بخش عمده آن به کشورهای اروپــایی و عربی تا سال 1384، بارها از سوی سازمان توسعه تجارت ایران به عنوان واحد نمونه صادراتی در سطح ملی و استانی معرفی شده است. این گفت و گو را در ادامه می خوانید:‌

 

آقای نظری به عنوان سوال اول، لطفا درباره تاریخچه و نحوه شکل گیری شرکت توضیح مختصری بدهید.

مجموعه تولیدی پوشاک قهرود، در سال 1359و در منطقه روستایی قهرود کاشان، در مساحت ۷۰ هزار متر مربع، توسط اهالی بومی منطقه سرمایه گذاری و راه اندازی شد. هدف ایشان از این کار، این بود که امکان اشتغال برای نیروهای جوان روستا فراهم شود و از مهاجرت آن‌ها به شهرهای بزرگ جلوگیری کنند که این حرکت با جذب ۳۰۰ جوان محلی، تا کنون بسیار موفق بوده است.

هدف‌گذاری‌های اقتصادی شرکت از آغاز چه بوده است؟

از همان سال‌های اول، هدف گذاری مجموعه بر صادرات بود. ما، ماشین‌ها و ابزار کار را از اروپا یعنی از کشورهای آلمان و سوئیس خریداری کردیم و بعد از اینکه مجموعه راه‌اندازی شد، دولت هم به کسب و کارهایی که در مناطق محروم راه اندازی ‌می‌شدند تسهیلات ‌اعطا کرد که همین امر ما را به سوی فعالیت بیشتر سوق داد.

وچیون که نام برند شماست، معنایش چیست؟

معنی‌اش «بچه‌ها» به زبان محلی قهرود، از توابع شهر کاشان است و نام شرکت ما نیز به همین دلیل، پوشاک قهرود نامگذاری شده است.

از چه سالی صادرات را شروع کردید؟

در سال1362 در نمایشگاه‌های حوزه خلیج فارس شرکت کردیم. در قطر بازار صادرات خود را پیدا کردیم و هماهنگی‌های لازم با دفتری در امارات -دبی انجام شد که با آن همکاری ‌می‌کردیم. از آنجا که جنس‌های ما حتی برای شمال آفریقا صادر ‌می‌شد، به تدریج صادرات به کشورهای آلمان و همچنین فروشگاه‌های مختص لباس مردانه و نیز بچه‌گانه دیگر کشورهای اروپایی را نیز آغاز ‌کردیم.

استقبال اروپایی‌ها از محصولات ایرانی خوب است؟

بله. ما با حجم بالای سفارش‌ها به صورت کانتینری برای آن‌ها جنس ارسال ‌می‌کنیم. البته اکسسوری و ملزومات بسته بندی  آن‌ها از ترکیه برای ما ارسال میگردید و ما طبق سفارش مشتری و با برند ان فروشگاه  جنس ارسال می‌کنیم. البته مدتی بعد روسیه نیز به لیست کشور‌های مقصد صادراتی محصولات کارخانه ما افزوده شد.

به نظر می‌رسد شرکت شما هم ضربه‌هایی از ناحیه اعمال تحریم‌ها خورده باشد.

بله. مواردی که در بالا اشاره کردم، متاسفانه مربوط به گذشته است. صادرات ما در حال افزایش بود تا این که با آغاز تحریم‌ها، کشورهای مقصد یکی‌یکی از لیست ما خارج شدند تا جایی که آلمان و روسیه کلا به بارنامه‌های ایران اجازه ورود ندادند.

عکس‌العمل شما برای جلوگیری از ضرر چه بود؟

 ما به ناچار متمرکز بر بازار داخلی شدیم و در اوایل با  اکثر شعبه‌های فروشگاه رفاه کار کردیم. ولی بعدها بواسطه مشکلات کاری ؛ از فروشگاههای رفاه خارج به فروشگاههای زنجیزه ایی هایپر استاروارد شدیم. در حال حاضر به حدود 23 فروشگاه زنجیره ای هایپر استار جنس ‌می‌دهیم و با فروشگاه‌های زنجیره ای‌هایپر سان، کاشان مال وبا  فر.شگاههای متعدد  عمده و خورده فروشی  در کل استان‌ها ی کشور درحال همکاری هستیم.

در حال حاضر از نظر وضعیت نیروی انسانی چگونه هستید؟

نیروی‌های زیادی در این مجموعه بازنشسته شدند و الان با نیروهای کمتری مشغول فعالیت هستیم. حدود ۱۰۰ نفر در کارخانه و حدود ۲۰ نفر در دفتر مرکزی تهران مشغول فعالیت هستند.

اگر بخواهید شرکت خودتان را به زبان ساده برای مشتریان تازه معرفی کنید، چه می‌گویید؟

مجموعه ما لباس‌ها نوزاد تا بزرگسال، زنانه و مردانه در انواع تریکو، راحتی، بلوز، شلوار و ست تیشترت را تولید می کند. علاوه بر این در تولید انواع لباس‌های مخصوص ‌‌نوزاد هم فعالیت می کنیم.

 وجه تمایز پوشاک شما با سایر شرکت‌ها در چیست؟

ما در عرصه صادرات، صرفا بر سود کار متمرکز نبودیم و جنس را با حاشیه سود اندک به بازارهای صادراتی  ‌می‌فرستادیم. در آن زمان دولت از صادرات حمایت ‌می‌کرد و جایزه صادراتی به شرکت‌ها تعلق ‌می‌گرفت و ما نیز از آن بهره مند بودیم و سود خود را در این جایزه صادراتی ‌می‌دیدیم. همچنین برای کار با آلمان و دیگر کشورهای اروپایی، زمان بندی و منظم بودن بسیار مهم است و در صورت بروز هرگونه بی‌نظمی ‌و تاخیر، آن کشورها دیگر پذیرنده محصول صادراتی  نبوده  و خیلی از شرکت‌ها توانایی این چنین هماهنگ شدن با شرکت‌های خارجی را نداشتند و متاسفانه حذف شدند.

علت استقبال از محصولات شرکت شما در اروپا چه بود؟

در سال ۱۳۵۹ برند‌های بزرگ پوشاک ایرانی وجود نداشت و تولید صنعتی کشور کم بود. برای مثال شاید تنها کت و شلوار در بازار موجود بود. حتی تولیدات تریکو در مجموعه‌های کوچکی اتفاق ‌می‌افتاد و مثل الان صنعت تولید تریکو رواج نداشت. ما خوشبختانه جزء اولین کارخانجات بودیم؛  بهمین علت در آن زمان، وزیر صنعت و معدن و وزرای دیگر، از کارخانه ما بازدید داشتند و حتی مسئولان دیگر هم هنگام بازدید به کاشان به مجموعه ما سر ‌می‌زدند؛ چراکه برای همگان جای تعجب داشت که یک کارخانه در منطقه روستایی برای کشورهای همسایه محصول تولید شده خود را صادر ‌می‌کند.

ظاهرا مواد مورد استفاده شرکت شما، از مواد مرغوب جهانی است.

بله. ما مواد اولیه مصرفی خود را از بازار داخل و همچنین کیفیترین تولید کنندگان خارجی تامین می کنیم.. ما هم‌اکنون حدود ۱۳ ماشین گردبافی داریم .

مهم ترین مشکل فرا راه شرکت شما در حال حاضر چیست؟

جز مبحث تحریم‌ها، ما برای رنگرزی باید پارچه خام بافته شده در کارخانه را به تهران بفرستیم تا رنگرزی و تکمیل  شده و دوباره به کارخانه بازگشته تا  الباقی کار‌ها از سر گرفته شود. و موضوع بعد هزینه های سربار از قبلی سهم بیمه کارفرما- نبود تسهیلات ارزان قیمت- نبود نقدینگی کافی برای به روز رسانی ماشین آلات- عدم اهتمام جوانان برای اشتغال در روستا و تغییر ات سریع نرخ ارز و قوانین و مقرارات در دو حوزه صادرات و وواردات است.

چطور ممکن است شرکتی با سابقه شما، دستگاه رنگرزی نداشته باشد؟

ما در اوایل در همان روستای قهرود ؛ مجموعه رنگرزی و تکمیل هم  داشتیم ، اما متاسفانه  مشکلات محلی  درخصوص الودگی اب  علی رغم داشتن گواهی معتبر از سازمان بهداشت اصفهان ؛ و نارضایتی ایجاد شده از این بابت  ناچارا  مجبور به تعطیلی ان  مجموعه شدیم.

استراتژی و برنامه شما برای آینده چیست؟

هدف؛ نوسازی ماشین‌آلات و تجهیزات فعلی است چراکه این دستگاه‌ها از زمان قدیم بوده‌اند و نیاز به نوسازی و افزایش راندمان تولید دارند. ماشین‌های قدیم روزی ۱۵۰ کیلو پارچه ‌می‌بافتند، اما در حال حاضر با تکنولوژی جدید، این عدد افزایش یافته و به حدود 35۰ الی 45۰ کیلو در روز رسیده است. امید است با افزایش راندمان تولید، بتوانیم اندکی از این هزینه‌های سنگین را جبران کنیم. همچنین احیای بازارهای صادراتی را نیز مد ‌نظر داریم، اما منتظر ثبات بازار هستیم؛ در حالی‌که در صادرات نیاز به حداقل شش ماه ثبات در سیاستها و شرایط بازار داریم. لذا این نوسانات فعلا اجازه صادرات به ما نمی‌دهد.

هدف شما از حضور در نمایشگاه چه بوده است؟

هدف هر شرکت در هر رویداد، جذب مشتری جدید و آشنا کردن مردم با برند خود است.

 راه ارتباطی با شرکت شما چیست؟

ما به شکل مداوم، در پیج اینستاگرام،تلگرام ؛  محصولات جدید را همراه با مشخصات بارگذاری ‌می‌کنیم و مشتریان هدف ما که بخش عمده فروشی و فروشگاه داران می باشند؛  می‌توانند از طریق این پیچ  اقدام به خریدمحصولات ما  کنند. همچنین مردم از طریق فروشگاه‌هایی که در سراسر کشور وجود دارد، می توانند نسبت به خرید محصولات  ما بصورت خرده فروشی ، اقدام نمایند.

نشانی  دفتر مرکزی و فروشگاه : تهران، خیابان لبافی نژاد، بین فلسطین و ابوریحان، پلاک 83

تلفن: 66468831

نشانی کارخانه: کاشان، روستای قهرود

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
اطلاعات تماس
  • 021664*****
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

صنعت و تولید