اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 1395050571295687

شبکه بومی پرداخت را باید حفظ کرد

کد: 1395050571295687

https://goo.gl/SDfDKX

، تهران , (اخبار رسمی): از زمان برداشته شدن تحریم‌ها تا امروز، اظهار نظرهای مثبت و منفی زیادی از تاثیرات این مسئله بر اقتصاد کشور مطرح شده است..

شبکه بومی پرداخت را باید حفظ کرد

به گزارش اخبار رسمی به نقل از سایت شرکت فناوری اطلاعات و ارتباطات پاسارگاد آریان (فناپ)، عده‌ای به دلیل اینکه شبکه پرداختی کشور به شبکه‌های پرداخت جهانی متصل و تبادلات مالی دوباره از سر گرفته می شود، آن را فرصت می‌دانند و عده‌ای دیگر به دلیل ایجاد مشکلاتی همچون رقابت شرکت ها، منابع انسانی و بحث‌های زیرساختی، آن را چالش می‌دانند.

شاید بد نباشد کمی خوشبینانه‌ تر به این مسئله نگاه کنیم و علی‌رغم تمام چالش ها و ریسک ها، آن را فرصتی برای شرکت‌های فعال پرداخت بدانیم؛ چرا که حضور شرکت‌های خارجی شرایط مناسبی را برای رقابت فراهم می‌کند؛ رقابتی که هم رشد شرکت‌های داخلی را در پیش دارد و هم نفع مردم به عنوان مشتری نهایی را بیش از پیش تضمین می‌کند.

اگرچه تحریم‌ها باعث عقب ماندنمان از اکوسیستم پرداختی دنیا شده اما پیشرفت‌هایی هم در این حوزه داشته‌ایم. محصولات و خدمات سیستم‌های بانکی و پرداختی ایران در مقایسه با بسیاری کشورها، از پیچیدگی و تنوع زیادی برخوردار است. عقود اسلامی و پیاده‌سازی آن در سیستمها، مصداقی از این توانایی‌‌های ایجاد شده بواسطه پیچیدگی اصول و مقررات بانکی ایران است. یا با بررسی روشهای انتقال وجه میبینیم که به دلیل تعدد کارت‌های نقدی در ایران، انتقال کارت به کارت و خدمات مشابه آن بسیار رایج است. بنابراین با نگاه پسابرجام از این توانایی‌ها باید در جهات دیگری نیز استفاده کرد. هر چند این سرویس‌ها به مردم در انجام عملیات پرداختی کمک می‌کند، اما به دلیل شرایط بسته ایران و وجود تحریم‌ها در فضای داخلی ایران تنها قابل استفاده است و در جایی دیگر کاربرد ندارد.

بدیهی است برای فعالیت بین‌المللی در حوزه پرداخت چه در سمت صادرکنندگی و چه در سمت پذیرندگی، لازم است الزامات فنی و قانونی برای استانداردهای بین‌المللی را رعایت و تغییراتی را در حوزه تولید نرم‌افزار ایجاد کنیم؛ یعنی تنها کافی است با استفاده از خلاقیت و نوآوری، امکانات جذاب و ساده‌ای را به مشتری ارائه دهیم. چرا که هنوز محصولات و خدماتمان به لحاظ دسترس‌پذیری، کارایی و امنیت در مقایسه با محصولات و خدمات بانک‌ها و شرکت‌های بین‌المللی ضعف دارند و لازم است برای فعالیت در عرصه‌های بین‌المللی یا حتی ارائه خدمات به مشتریان غیر ایرانی در داخل ایران، بهبودهای جدی را بدست آوریم.

کشورهای منطقه، ایرانیان مقیم خارج از کشور و گردشگران خارجی می‌توانند نقاط تمرکز شرکت‌های ایرانی برای ارائه خدمات پرداختی باشد. از یک سو در بسیاری از کشورهای منطقه به دلیل ناامنی تاکنون کشوری ورود نکرده است و از سوی دیگر تعداد زیادی از ایرانیان در خارج از کشور هستند و هر ساله گردشگران زیادی به ایران وارد می‌شوند. بنابراین ارائه سرویس در داخل مرزهای ایران به شهروندان خارجی، در خارج از مرزهای ایران به ایرانی‌ها و شهروندان خارجی فضاهای خالی برای ادامه فعالیت است.

در چنین شرایطی، هم بازیگران و هم قانونگذار باید ایفای نقش کنند. از یک سو بانک مرکزی باید به نحوی با شرکت‌های خارجی تعامل و قانون‌گذاری کند که شبکه بومی پرداخت حفظ شود؛ چرا که تا امروز سیستم‌های قدرتمند و رقابت‌پذیری توسط شرکت‌های داخلی ایجاد شده است و از سوی دیگر، شرکت‌های داخلی خود باید صاحب فکر باشند. یعنی با رقبای خارجی وارد تعامل شوند و در قالب‌های گوناگون همچون شریک تجاری فعالیت خود را با آنها ادامه دهند. بنابراین باید شبکه بومی را برای پرداخت‌های داخلی حفظ و زیرساخت‌های استفاده از کارت‌هایی همچون مستر، ویزا و ... را برای استفاده در خارج از ایران ایجاد کنیم.

فرهنگ فرزان، معاون توسعه کسب و کار اتیک (زیرمجموعه فناپ)

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]