اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 1395060398395687

مردم هوشمند دستمایه ایجاد شهر هوشمندند

کد: 1395060398395687

http://goo.gl/pZ1ORN

، تهران , (اخبار رسمی): امروزه شاهد این مساله هستیم که مقوله شهر هوشمند را اکثر مجموعه‌های دنبال‌کننده از منظر زیرساخت‌های سخت‌افزاری پی می‌گیرند اما در نگرش جدید "مردم هوشمند" هستند که دستمایه ایجاد شهر هوشمند می‌شوند.

مردم هوشمند دستمایه ایجاد شهر هوشمندند

به گزارش اخبار رسمی به نقل از  روابط عمومی فناپ ،شهاب جوانمردی، مدیرعامل هلدینگ فناپ که از حامیان برپایی این همایش بود در این مراسم گفت: امروزه شاهد این مساله هستیم که مقوله شهر هوشمند را اکثر مجموعه‌های دنبال‌کننده از منظر زیرساخت‌های سخت‌افزاری پی می‌گیرند اما در نگرش جدید "مردم هوشمند" هستند که دستمایه ایجاد شهر هوشمند می‌شوند.

او افزود: اصولا مسایل شهری و اجتماعی، به دلیل حضور ذی‌نفعان متضادی که به راحتی بر سر مسایل گوناگون با یکدیگر توافق نمی‌کنند، پیچیدگی‌های فراوانی دارند.

وقتی مساله‌ای نظیر مسایل روزمره را برای مردم حل می‌کنیم، یک جمع محدود از بهترین متخصصان هم لزوما به حل شدن آن کمک نمی‌کنند و اگر به سمت بهره‌گیری از شوراهای شهر می‌رویم این رویکرد قطعا نگرشی از نوآوری باز است.

جوانمردی با اشاره به اینکه کمتر پیش می‌آید برای حل کردن مسایل، خارج از چارچوب فکر کنیم گفت: شهر هوشمند محقق نخواهد شد مگر آنکه مردم در حل کردن مسایل و یافتن اولویت‌ها مشارکت داشته باشند.

شهروندمحوری به جای سازمان‌محوری

مدیرعامل شرکت فناپ در ادامه گفت: تمام نهادهایی که در مدیریت یک شهر نقش ایفا می‌کنند اعم از شهرداری‌ها، سازمان آب و فاضلاب، نیروی انتظامی و ... فاقد یک مرکز کنترل یکپارچه هستند و تاوان چنین ناهماهنگی‌هایی عملا در سطح کلان بطور مداوم رویت می شود.

او افزود: تداخل در فعالیت‌ها، مشخص نبودن متولی وظایف گوناگون، هدر رفتن زمان و انرژی، پراکندگی اطلاعات، عملکرد جزیره ای سامانه‌ها و موازی‌کاری از جمله ناهماهنگی‌هایی است که سال‌هاست با آن مواجهیم.

جوانمردی اضافه کرد: سیستم‌های شهری هم‌اکنون عمدتا سازمان‌محورند؛ بدین‌معنا که ابتدا تعریف شده چه سازمان‌هایی برای خدمت‌رسانی به شهر و شهروند مورد نیاز است و در ادامه هر یک از این سازمان‌ها سعی می‌کنند در حیطه وظایف خود بهترین خدمت را ارائه دهند، اما دنیای امروز در حال تجربه تغییر معماری و تغییر تفکر به سمت شهروندمحور شدن سیستم‌های شهری است.

مدیرعامل فناپ با بیان اینکه این مساله یک پارادایم جدید و اجتناب‌ناپذیر است گفت: وقوع چنین پارادایمی به معنای اضافه شدن یک انتخاب به انتخاب‌های دیگر نیست. وقتی الگوی شبکه‌های اجتماعی و ظهور آنها در زندگی عادی مردم به وجود می‌آید با تبعات آن مواجه می‌شویم، مثل ساعت‌هایی که مردم در شبکه‌های اجتماعی صرف می‌کنند و زمانی که برای چگونگی واکنش به این مسایل تمهیداتی پیش‌بینی نکرده باشیم فقط تبعات منفی آن گریبان‌گیرمان خواهد کرد. از این رو ضرورت دارد که این نگاه شهروندمحور در جنبه‌های مختلف شهری چه در مباحث معماری و شهرسازی و چه خدمات عمومی مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: زمانی که معماری و تفکر به سمت شهروندمحوری هدایت می‌شود، یک شخص در مواجهه با خدمات‌دهندگان از احساس آسانی و راحتی و کارآمدی برخوردار می‌شود و تصور نمی‌کند که با ادبیات و خط مشی‌های مختلفی سر وکار دارد.

به گفته وی، یکپارچگی یک تفکر است که از شهروند شروع می‌شود و لزوما به معنای یکپارچه کردن همه سامانه‌ها و سیستم‌های شهری نیست و آنچه که این یکپارچگی را محقق می‌کند، یکپارچگی اطلاعات، فرآیندها و خدمات است.

جوانمردی اضافه کرد: طبق یک رویه باید امکان دسترسی به اطلاعات برای بخش‌های مختلف وجود داشته باشد. در این شرایط همیشه هم دغدغه‌های امنیتی پررنگ است چرا که سیاست‌های امنیتی تشریح، تبیین و ابلاغ نمی‌شود. علی‌رغم بهره‌گیری تعدادی از شهرهای ما از سیستم‌های GIS شهری، می‌بینیم باز هم به‌واسطه دغدغه‌های امنیتی بخش زیادی از اطلاعات جغرافیایی در این سامانه‌ها ننشسته است.

وی در خصوص راهکار فناپ در این زمینه گفت: آنچه که ما روی آن کار می‌کنیم و سعی داریم دست‌کم پایلوت‌هایی از آن را در گام‌های نخست پیاده‌سازی کنیم و قدم‌هایی را نیز با برخی شهرها برداشته‌ایم استقرار یک پلت‌فرم است. در گام نخست می‌خواهیم مجموعه‌هایی را که آمادگی تبادل داده و تبادل کسب و کار روی چنین پلت‌فرمی دارند را اضافه کنیم.

جوانمردی افزود: این پلت‌فرم به‌طور واقعی برای یک شهر محقق نمی‌شود مگر آنکه سیستم‌ها و سامانه‌های اصلی که در زندگی روزمره به آنها نیاز داریم روی این پلت‌فرم بنشیند و همه خدمات مورد نیازمان را فراهم کند.

به گفته وی، در پلت فرم جامع شهر هوشمند، یک بستر نرم‌افزاری با امکان اتصال کلیه عناصر اصلی و موجود در شهر برای مدیریت بهتر شهری در حال طراحی است. یعنی این پلت‌فرم از یک‌سو در لایه کاربری به شهروندان سرویس می‌دهد، از سوی دیگر به ارائه‌دهندگان خدمات، سرویس ارائه می‌کند و از وجه دیگر به کسانی که برای برنامه‌ریزی شهری احتیاج به آمایش اطلاعات و پردازش داده‌ها دارند کمک می‌کند.

مدیرعامل فناپ افزود: ما باید به دنبال این باشیم که امکان استفاده از خدمات شهروندی را از طریق رسانه‌های مختلف برای شهروندان فراهم کنیم. ما درصدد این هستیم که با ایجاد یک پنجره واحد، خدمات شهروندی را با استفاده از این پلت‌فرم پس از تعیین سطح دسترسی و احراز هویت به شهروندان ارائه کنیم.

اعلام نتایج شهرآورد

در مراسم اختتامیه دومین همایش شهر هوشمند با اهدای تندیسی از حامیان برگزاری این رویداد از جمله شرکت فناپ تقدیر به عمل آمد. در ادامه نیز از تیم‌های استارتاپی و همچنین طرح‌های برتر منتخب در "شهرآورد هوشمند" تقدیر شد. طرح "مدیریت مکان‌های امکان‌سازی شده برای معلولان" حائز رتبه اول در این شهرآورد شد و طرح‌های "با ما رو" و "هوشمندسازی چراغ‌های راهنمایی با استفاده از اپلیکیشن" رتبه‌های دوم و سوم را به دست آوردند و به ترتیب با اهدای جوایز سه تا یک میلیون تومانی از آنها قدردانی شد.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]