، تهران , (اخبار رسمی): آیین های عزاداری در هر نقطه از ایران رنگ و بوی خاص خود را دارد، استان سمنان نیز از این قاعده خارج نبوده و هر گوشه و کنارش به گونه ای خاص مراسم عزاداری را به جای می آورند. مراسم عزادای این خطه از آنجا جالب و قابل بررسی می شود که 8 نوع عزاداری از استان سمنان تا کنون به ثبت ملی رسیده است.
به گزارش اخبار رسمی و به نقل از موسسه گردشگری TripBaMa، بوی محرم که به مشام می رسد هر کس به اندازه توان خود ارادت خود را به خانداناهل بیت نشان می دهد؛ یکی تکیه می بندد، دیگری نذری می پزد وشخصی دیگر خادم عزادار امام شیعیان می شود. این آیین عزاداری اما هر کجا از ایران رنگ و بوی خاص خود را دارد.استان سمنان نیز از این قاعده خارج نبوده و هر گوشه و کنارش به گونه ای خاص ا مراسم عزاداری و ادای احترام را به جای به امام حسین (ع) و شهدای کربلا می آوردند. جالب است بدانید فقط 8 نوع عزاداری از استان سمنان تا کنون به ثبت ملی رسیده است.
آیین نخل گردانی تکیه جهادی
اوج سوگواری عزاداران حسینی در سمنان برگزاری آئین ویژه ‘نخل گردانی تکیه جهادیه’ است،آئین نخل گردانی تکیه جهادیه سمنان با سابقه ای بیش از 100 سال با شور و نوای خاصی همزمان با تاسوعای حسینی برگزار می شود. در این مراسم نخل هایی را از محله های نزدیک در تکیه به هم می پیوندند و با فریاد یا حسین و یا ابالفضل دور تکیه گردانده می شوند.
آیین نخل گردانی مهدیشهر
مراسم نخل گردانی مهدیشهرهمزمان با روز ششم محرم، در حسینیه اعظم مهدیشهر با مرثیه سرایی به زبان محلی برگزار می شود، این نخل با پارچه های سبز رنگ پوشانده می شود و در روز نهم محرم همزمان با روز تاسوعا، پس از گرداندن در شهر به بالای کوهی موسوم به ‘کوه تاسوعا ‘ برده می شود. مردم مهدیشهر در بالای این کوه به عزاداری می پردازند و پس از غروب آفتاب به پایین کوه می آیند و پارچه های سبز نخل را با پارچه های سیاه تعویض کرده و به اصطلاح نخل را برای روز عاشورا سیاه پوش می کنند. اگر قصد بازدید از مراسم نخل گردانی را دارید می توانید مهدی شهر سمنان را در برنامه سفر تعطیلات خود جای دهید.
آیین شاطری
نهم و دهم محرم، مردان روستای جزن دامغان با پوشیدن لباس شاطری (لباس مخصوص نانوایان) از ساعت شش صبح در آئینی شروع به فراخوانی سایرین برای دیدن ویدئو و عکس ها و همچنین ادامه مطلب اینجا را کلیک کنید
### پایان خبر رسمی