، (اخبار رسمی): دلایل مختلفی برای قدرت گرفتن پاسپورت یک کشور وجود دارد از جمله این موارد تبادلات اقتصادی، پیشینه فرهنگی و تاثیرگذاری در سطح جهانی، قدرت دیپلماسی و توانایی ارتباط سازنده با سایر کشورها است.
امروزه کشور آلمان و چند کشور اروپایی و کشورهایی مانند سنگاپور، مالزی، کره جنوبی و ژاپن در آسیا، جزو کشورهایی هستند که بالاترین رتبه پاسپورت را دارند
دلایل قدرت گرفتن پاسپورت یک کشور چیست؟
دلایل مختلفی برای قدرت گرفتن پاسپورت یک کشور وجود دارد که شاید در نگاه اول به نظر امنیتی و نظامی بیاید. چرا که در واقع پاسپورت توانسته است جای ویزا را بگیرد و اعتماد کشور پذیرنده را جلب کند. جالب اینجا است که تبادلات اقتصادی، پیشینه فرهنگی و تاثیرگذاری در سطح جهانی و همچنین قدرت دیپلماسی و توانایی ارتباط سازنده با سایر کشورها، از جمله مواردی است که قدرت پاسپورت آن کشور و اعتبار اتباعش را بالا میبرد.
اگر کسی بخواهد با قدرتمندی پاسپورتها بیشتر آشنا شود، بد نیست سری به فهرست قویترین پاسپورت که هرساله به روزرسانی میشود بیاندازد. برخلاف تصور عمومی که ایالات متحده امریکا را دارای قویترین پاسپورت میدانند، امروزه کشور آلمان و چند کشور اروپایی و کشورهایی مانند سنگاپور، مالزی، کره جنوبی و ژاپن در آسیا، جزو کشورهایی هستند که بالاترین رتبه پاسپورت را دارند.
کشور آلمان که در صدر این جدول است، برای شهروندان خود امکان سفر به بیش از ۱۵۵ کشور جهان بدون روادید را فراهم میکند. به همین دلیل تلاشها برای اخذ پذیرش آلمان در مقایسه با تلاش برای اخذ پذیرش امریکا، جالب توجه است و نشان میدهد تا چه اندازه برای سفر به آلمان رقابت وجود دارد.
کشورهای اسکاندیناوی از جمله سوئد، نروژ، دانمارک و فنلاند نیز به دلیل حضور معتبر در عرصههای جهانی، قدرتمندترین پاسپورتها را در اختیار دارد و کشور ایالات متحده رتبه کمتری نسبت به این کشورها دارد.
ویزای شینگن
قوانین بینالمللی برای سفر و تردد میان کشورها و قارههای مختلف، معمولا پیچیده و دقیق هستند. با این حال، موارد جالب توجهی در میان این قوانین و قراردادها به چشم میخورد که یکی از آنها ویزای شینگن است.
شینگن در واقع نام منطقهای در کشور لوگزامبورگ است. این کشور در سال ۱۹۸۵ میزبان نمایندگان چهار کشور اروپایی مهم از جمله آلمان غربی، هلند، بلژیک و فرانسه بود که یک قرار داد پنج طرفه را برای برداشتن محدودیت سفر بین مرزهای خود امضا کردند.
به تدریج در طول سالهای مختلف کشورهای دیگری هم به این توافق پیوستند و امروز تقریبا تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا، با پیمان شینگن، به مسافران و گردشگران دیگر کشورهای هم پیمان اجازه تردد به درون مرزهایشان را بدون نیاز به روادید میدهند. به همین دلیل، اگر افراد به دنبال سفر به کشورهای اروپایی هستند، باید با سفارت کشور مقصد برای اخذ ویزای شینگن اقدام کنند. در واقع قوانین و ضوابط اخذ ویزای شینگن و مدارکی که برای این کار مورد نیاز است، بین سفارتهای کشورهای گوناگون تقریبا یکسان بوده و در بعضی موارد تفاوتهای جزئی دارد.
### پایان خبر رسمی