، تهران , (اخبار رسمی): کنیستر مخزنی است که توسط دانههای کربن فعال پر شده است، این مخزن در زیر گلگیر (سمت شاگرد) قرار دارد و وظیفه آن جلوگیری از ورود بخارهای سمی ناشی از بنزین به هوا است. این قطعه علاوه بر پیشگیری از آلودگی محیط زیست میتواند مصرف سوخت را نیز تا حد زیادی کاهش دهد.
وظیفه کنیستر جذب موقت بخارهای سمی ناشی از بنزین در زمان خاموشی موتور اتومبیل است که این گاز بنزین مجدداً به چرخه سوخت باز گردانده میشود و نقش تاثیرگذاری در بهینهسازی مصرف سوخت دارد
کنیستر یکی از قطعاتی است که به منظور پیشگیری از آلودگی هوا کاربرد دارد، و وظیفه جذب موقت بخارهای سمی ناشی از بنزین در زمان خاموشی موتور اتومبیل را بر عهده دارد، این گاز بنزین مجدداً به چرخه سوخت باز گردانده میشود. در ادامه به تشریح این قطعه مفید و کاربردی پرداخته شده است:
کنیستر چیست و چه کاربردی دارد؟
کنیستر مخزنی است که توسط دانههای کربن فعال پر شده است، این مخزن در زیر گلگیر (سمت شاگرد) قرار دارد و وظیفه آن جلوگیری از ورود بخارهای سمی ناشی از بنزین به هوا است. در واقع زمانی که موتور اتومبیل روشن است این بخارها وارد موتور شده و میسوزد اما در حالتی که موتور خاموش است، این بخارها جذب کنیستر شده و بعداً به چرخه سوخت باز میشود. این قطعه علاوه بر پیشگیری از آلودگی محیط زیست میتواند مصرف سوخت را نیز تا حد زیادی کاهش دهد.
اگر خودرو به مدت طولانی خاموش باشد و یا بخارهایی که از بنزین خارج شده بیشتر از ظرفیت کنیستر باشد، بخارها از لوله هوای آزاد، در محیط تخلیه میشود.
چگونه بفهمیم کنیستر اتومبیل دچار ایراد شده است؟
از روشهای زیر میتوان به فرا رسیدن زمان تعویض کنیستر پی برد:
چراغ جک: در این حالت چراغ جک خودرو روشن شده و زمانی که از طریق دیاگ بررسی میشود، خطای شیر برقی کنیستر را مشاهده خواهید کرد.
بوی بنزین: یکی از نشانههای زمان تعویض این وسیله استشمام بوی بنزین است، اگر بوی بنزین به طور دائم حس میشود باید به بررسی شلنگ و درب باک پرداخت ولی اگر بوی بنزین تنها گاهی اوقات حس میشود احتمالا آسیب ناشی از کنیستر است و نیاز به تعویض دارد.
خروج بخار بنزین: در صورتی که در باک باز شود و بخار ناشی از آن با فشار از باک خارج شد، کنیستر دچار آسیب شده است.
صدا: اگر شلنگ کنیستر آسیب دیده و یا محفظه آن دچار آسیب شده است، ممکن است صدای تق تق از محفظه آن به گوش برسد.
چگونگی تست کنیستر
برای اطمینان از خرابی کنیستر یک راه وجود دارد، ابتدا شلنگ متصل به باک کنیستر را باید جدا کرد و (زمان روشن بودن موتور) مکش هوا از سر شلنگ، و از مجاری هوای آزاد چک شود، در صورتی که مکش به اندازه کافی نباشد، کنیستر خودرو دچار آسیب شده است.
مدت زمان عمر مفید کنیستر
قابلیت جذب بخار ناشی از بنزین توسط زغال فعال درون محفظه این وسیله محدود است و اگر این تعویض به موقع نباشد به علت کاهش قابلیت جذب، آلودگیهای ناشی از بنزین وارد محیط زیست میشود. مدت زمان تعویضی که معمولاً برای این قطعه در نظر گرفته میشود، ۳۰ هزار کیلومتر است در واقع لازم است در سال یک مرتبه برای تعویض این قطعه اقدام کنند. تعویض این قطعه نه تنها در پیشگیری از آلودگی محیط زیست موثر است بلکه با کاهش مصرف سوخت مقرون به صرفه نیز است.
علاقهمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به سایت کارشناسی خودرو اتوناین مراجعه کنند.
### پایان خبر رسمی