اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 139806214033910972

کیست مویی یا سینوس پیلونیدال در مردان

کد: 139806214033910972

http://bit.ly/32Ju8EM

، تهران , (اخبار رسمی): یکی از مسایلی که در سنین جوانی که بیشتر در آقایان دیده می‌شود، ترشحات پشت، مخصوصا از ناحیه شکاف باسن و کثیف شدن لباس زیر این افراد است. کیست مویی در مردان قبلا به عنوان یک بیماری مادرزادی شناخته می‌شد ولی امروزه به عنوان یک مشکل اکتسابی معرفی شده است.

کیست مویی یا سینوس پیلونیدال در مردان
کیست مویی یا سینوس پیلونیدال در مردان

کیست مویی در مردان پر مو

بیماری کیست مویی بیشتر در افراد پر مو دیده می‌شود که اکثرا آقایون بسیار پر مو هستند و بیشتر شامل حال کسانی است که شغل‌های نشسته دارند به همین علت به آن بیماری رانندگان هم گفته می‌شود.

زمان مراجعه به پزشک

بیشتر بیماران هنگامی مراجعه می‌کنند که که مو وارد بدن شده و یک عفونت موضعی ایجاد کند و به فولیکولیت تبدیل شده و بعد از آن به مرور زمان به صورت یک آبسه در آید و موجب درد و توده پشت (بالای شکاف باسن ) می‌شود یعنی بیمار موقع نشستن درد دارد.

کیست موی در مردان

در این مرحله که فاز حاد بیماری است، آبسه باید تخلیه شود و این کار با بی‌حسی موضعی و شکاف روی آن و خارج کردن ترشحات و چرک صورت می‌گیرد. گاهی نیز آبسه بدون جراحی باز شده و ترشحات خارج می‌شود و بیمار با دستور شستشوی روزانه مرخص می‌شود و در مرحله بعدی که بعد از چند هفته است بیمار باید جهت جراحی اصلی مراجعه کند.

درمان با لیزر کیست و سینوس مویی یا پیلونیدال

سینوس مویی (موئی) یا همان کیست پیلونیدال یا همان کیست مویی بیماری شایعی در بین عموم است. ناحیه انتهای ستون فقرات یا دنبالچه بوده وبا ترشح چرکی مزمن که گاهی همراه با خون است است ویا به عبارتی یک حفره عفونی در گودی کمر، یعنی تقریبا در پایین‌ترین قسمت ستون فقرات است و این ترشحات گاهگاهی است و از سوراخ‌های منفرد یا متعدد در خط وسط بیرون می‌ریزد. گاهی این سوراخ‌ها بسته شده و ترشحات داخل کیست جمع می‌شود این کیست معمولا به صورت یک منفذ پوستی کوچک نمایان شده؛ گاهی چیزی بیش از یک فرورفتگی حاوی چند موی پیچیده نیست.

علل ایجاد کیست مویی (سینوس مویی یا پیلونیدال)

در مورد علت بیماری سینوس مویی همواره از برگشت مو بداخل ذکر می‌شود اما مطالعات نشان می‌دهد حتما زمینه ژنتیک جهت بروز بیماری لازم است و گاهی بیماری در چند فرزند یک خانواده یا پدر و فرزند مشاهده می‌شود.  به دلیل افزایش کارهای نشسته و تغییر نحوه لباس پوشیدن مردم (استفاده از لباس‌های تنگ و حاوی الیاف مصنوعی) و گسترش چاقی، شیوع این بیماری به نحو انفجاری در حال گسترش است. این بیماری که مردان را بیش از زنان گرفتار می‌کند؛ اغلب برای اولین بار در دوران بلوغ و هنگاهی که رشد مو و فعالیت غدد چربی افزایش می‌یابد؛ بروز می‌کند. این عارضه در افراد چاق، پرمو، کسانی که زیاد عرق می‌کنند، کارهای نشسته دارند یا لباس‌های تنگ می‌پوشند، بیشتر دیده می‌شود.

 نشانه‌های کیست مویی

معمولا کیست پیلونیدال تا زمانی که به صورت حاد دچار عفونت نشده باشد؛ نشانه‌ای ندارد. در این حالت، تنها تظاهر بیماری، وجود حفره‌ای زیر پوستی در فاصله دو باسن و کمی بالاتر از مقعد است که ممکن است اندازه‌ای به قطر یک تا چند سانتی‌متر داشته باشد؛ حاوی مقادیری مو باشد و توسط چند سوراخ ریز به سطح پوست راه داشته باشد. در این وضعیت، تنها در معاینه، سوراخ‌های ریز پوست در فاصله بین دو باسن قابل مشاهده است.

علایم‌ شایع‌ سینوس مویی

در صورت‌ عفونت‌ نکردن کیست، علامتی وجود‌ ندارد. با ایجاد عفونت،‌ علایم‌ی همچون ورم، درد، قرمزی‌ و احساس‌ درد با لمس‌، تب‌ و لرز، ترشح‌ چرک‌ و درد موقع نشستن ایجاد می‌شود. اگر شخصی هنگام‌ نشستن‌ احساس‌ ناراحتی‌ می‌کند، باید یک‌ بالش‌ مخصوص‌ در محل‌ نشستن‌ خود قرار دهد.

درمان ، معالجه و جراحی سینوس موئی با لیزر

در هر صورت درمان این بیماری در هر مرحله، جراحی است، به هیچ وجه درمان دارویی در سینوس مویی هیچ گونه جایگاهی نداشته مگر به عنوان کار کمکی، که جراحی انجام شده و یا قبل از اینکه جراحی انجام شود برای آمادگی قبلی بیمار آنتی بیوتیک و بعد از عمل هم آنتی بیوتیک داده می‌شود ولی خود آنتی بیوتیک به عنوان درمان قطعی به هیچ وجه کاربرد ندارد. حتماً باید درمان جراحی صورت گیرد. همان‌طوری که از صدها سال پیش عمل جراحی با روش برداشتن توده و دوختن زخم حاصل صورت می‌گرفت، اما در کل با توجه به تجربه کلی به دست آمده، اگر بافت بعد از اینکه برداشته شد محل آن بخیه شود به طور قطع به یقین بافت پوست سریع‌تر از پایین جوش خورده و کیست دوباره عود می‌کند. در حال حاضر قطعی‌ترین راه برداشتن کیست و باز گذاشتن حفره است که بیمار روزانه آن قسمت را شسته و به تدریج آن بافت ترمیم و پر می‌شود.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

کلینیک لیزر شفا

این کلینیک تحت نظر و با مدیریت مستقیم دکتر داود تاج بخش می باشد، ایشان حدود 10 سال در نقاط مختلف ایران مشغول کار عملی وبودند و سال 1380 به تهران بازگشته و بیشتر تمرکز کاری خودشان را در ارتباط با درمان بیماریهای ناحیه مقعد با لیزر گذاشته و طی این مدت دوره های متعددی توسط مرکز لیرز دانشگاه تهران و مرکز لیزر انجمن لیزر ایران که با همکاری انجمن لیزر سوئد بوده شرکت نموده اند.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

بهداشت و درمان