، تهران , (اخبار رسمی): مدیرعامل آبفای هرمزگان گفت: همانطور که آحاد مردم خود را مالک آب میدانند امیدواریم با دخالت دادن مردم در حوزه تصمیم گیری و سهیم شدن آنان در نجات منابع آب، از طریق همکاری با سمنها و گروههای مردم نهاد در قالب آموزش، شاهد منطقی شدن و تغییر رفتارهای مصرفی قشرهای مختلف جامعه هدف باشیم.
به گزارش اخبار رسمی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون)، "امین قصمی" در نشست مشترک با اعضای شبکه سازمانهای مردم نهاد محیط زیست و منابع طبیعی استان، با اشاره به اینکه ایران جزو 80 کشور خشک جهان است که 80 درصد منابع آبیاش را مصرف کرده، گفت: 94 درصد این منابع با راندمان 30 درصد که سهم قابل توجهی است، در بخش کشاورزی استفاده میشود که کمتر مورد توجه تشکلهای مردم نهاد و سازمانهای مرتبط قرار گرفته و بیشتر به سهم 4 درصدی بخش شرب پرداخته شده است.
وی گفت: هدف از برگزاری این نشست، استفاده نظام مند از ظرفیت تشکلهای مردم نهاد و گروههای فرهنگی در راستای ارتقای سطح آگاهی مردم و مشارکت آنها در حفاظت از منابع آبی است چرا که این امر به بهترین نحو با اطلاع رسانی و همراه سازی آحاد مردم با دولت به کمک سازمانهای مردم نهاد میسر خواهد شد.
قصمی ادامه داد: ما در بخش آموزش و افزایش آگاهی مردم کار نکردهایم و مشکل داریم به همین دلیل در حوزه آب و فاضلاب الگوهای رفتاری نادرستی داریم و این عدم آگاهی مشکلات و هزینههای کلانی را به تاسیسات ما تحمیل کرده است.
وی افزود: ما در بخش آموزش این آمادگی را داریم تا با ایجاد فضاهای آموزشی در تصفبه خانههای آب و فاضلاب برای آموزش قشر دانش آموز یا دانشجو و افرادی که از سوی سازمانهای مردم نهاد معرفی میشوند، هزینههای آموزشی لازم در این بخش را به عهده بگیریم.
مدیرعامل آبفای استان هرمزگان همچنین با بیان اینکه عمده مصرفکنندگان آب خانوادهها و مراکز آموزشی هستند، تاکید کرد: مراکز آموزشی و خانوادهها بویژه زنان و مادران به عنوان مسئول اصلی انتقال فرهنگ بهینه مصرف به نسلهای آینده بوده و نیز نقش بسزا و تاثیرگذاری در این زمینه دارند. اما طی سالهای اخیر شاهد هیچ گونه آموزشی در مدارس نبودهایم.
قصمی با اشاره به اینکه سیاستهای غلط گذشته آسیب جدی به منابع آبی وارد کرده است، گفت: در سطح ملی به این نتیجه رسیدهایم که تغییر رفتار مصرفی یک ضرورت است و صرفاً انتقاد از ضعفها و کاستیهای موجود مؤثر نبوده و تحقق این مهم مشارکت همه جانبه مردم، مسئولان و سازمانهای مردم نهاد را میطلبد.
وی ادامه داد: در حوزه آموزش زنان نسبت به اهمیت آب نیز غفلت شده است، درحالیکه 80 درصد مصرف آب در خانواده توسط زنان صورت میگیرد و با آموزش این قشر میتوان آموزش کودکان به عنوان جامعه اصلی هدف را نیز محقق ساخت.
### پایان خبر رسمی