، تهران , (اخبار رسمی): کارگاه تخصصی "نقش سدها در مدیریت سیلاب و ملاحظات بهرهبرداری ایمن؛ با نگاهی بر سیلابهای اخیر" 24 تیرماه سال جاری در شرکت توسعه منابع آبونیروی ایران برگزار میشود.
به گزارش اخبار رسمی به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، "علی نورزاد" در این خصوص اظهار داشت: با توجه به تغییرات اقلیم، آمار و اطلاعات بیانگر آنست که دورههای خشکسالی با متوسط بارندگی کمتر، طولانیتر و دوران ترسالی با بارندگی بیشتر، کوتاهتر شده است. با توجه به ضرورت تامین نیازهای آبی که رو به افزایش نیز بوده، ذخیرهسازی در دوران ترسالی و استفاده از آن در دوران خشکسالی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
رئیس هیات اجرایی کمیته ملی سدهای بزرگ ایران افزود: طبق نظر صاحبنظران، بر اثر تغییر اقلیم در سالهای آتی با سیلابهای شدیدتری مواجه خواهیم بود و در بارندگیهای فروردین سال جاری به دلیل وجود سدها و سازههایی که بر روی رودخانهها احداث شده بود، کشور از بروز حوادث بزرگ نجات یافت.
وی ادامه داد: در بارندگیهای اخیر وجود سدهای یاد شده باعث شد تا از دو رودخانه اصلی (کارون و کرخه) آورد چندانی به کارون وارد نشود، حال آنکه اگر سدهای مزبور احداث نشده بودند، علاوه بر خسارات جانی و اجتماعی، خسارات وارده مالی ناشی از این سیل به تنهایی چندین برابر کل هزینه ساخت این سدها میبود. علاوه بر این، بدلیل وقوع بارندگیهای اخیر، حجم قابل توجهی آب نیز در مخازن سدها ذخیره شد، که در صورت عدم وجود این سدها، میلیاردها مترمکعب آب از دسترس خارج میشد.
نورزاد با بیان اینکه ارزش اقتصادی آبهای ذخیره شده بارندگیهای فروردین سال جاری در مخازن سدهای یاد شده، در مقیاس ملی به چندین هزار میلیارد تومان میرسد، افزود: در صورت عدم مدیریت مناسب، به دلیل محدودیتهای موجود منابع آبی کشور، مجبور به تامین آب مورد نیاز با صرف هزینههای گزاف از دریای خلیجفارس، عمان و خزر خواهیم بود.
وی با بیان اینکه برای مواجهه با سیل باید برنامهریزیهای مناسب صورت پذیرد، گفت: بهنظر میرسد تلفیق راهکارهای سازهای و غیرسازهای با رعایت جنبههای زیستمحیطی گزینه مناسبی بوده باشد.
رئیس هیات اجرایی کمیته ملی سدهای بزرگ ایران ادامه داد: با توجه به اهمیت مقوله بهرهبرداری و نگهداری بهینه از نیروگاههای برقآبی، همچنین سدها و سایر تاسیسات آبی و استفاده بهینه از آنها که مهمترین منابع تامین آب کشور مورد نیاز کشور هستند، وقوع سیلابهای سال جاری در جنوب، جنوبشرق و جنوبغرب کشور به خصوص استانهای خوزستان، ایلام و سیستانو بلوچستان نقش کلیدی سدهای موجود و تاسیسات وابسته در کنترل، تسکین سیلاب و جلوگیری از بروز فجایع انسانی را نشن میدهد.
وی افزود: رسالت کمیته ملی سدهای بزرگ ایران ایجاب مینماید تا تجارب ارزشمند حاصله را به اشتراک گذاشته و این تجربیات را دراختیار یکدیگر قرار دهیم.
بر اساس این گزارش، کارگاه تخصصی "نقش سدها در مدیریت سیلاب و ملاحظات بهرهبرداری ایمن با نگاهی بر سیلابهای اخیر" در روز پنجشنبه مورخ 24 تیر 1395 از ساعت 8:30 تا 14در سالن اجتماعات شرکت توسعه منابع آبونیروی ایران برگزار خواهد شد و ثبتنام برای حضور در این کارگاه الزامی است.
موضوعهای مورد بحث در این کارگاه تغییرات اقلیم در سطح جهان و خاورمیانه با تمرکز بر کشور ایران؛ بازنگری مطالعات حوزه آبریز و تدقیق پتانسیلهای موجود؛ اهمیت مخازن سدها در مدیریت سیلابها (با توجه به بحران سال جاری)؛ بررسی اثرات سیل در کشور و ارائه مشاهدات و اثرات؛ ضرورت ترمیم و بازسازی سدها با نگاه بهرهبرداری ایمن و پایدار؛ پدیده کهولت و فرآیندهای کنترل ایمنی سدها در کشور و مدیریت جامع مخازن سدها به خصوص سدهای زنجیرهای خواهد بود.
### پایان خبر رسمی