اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 1395042766985636

رویای ثروت یک شبه چگونه شکل گرفت

راه هایی که به موفقیت نمی رسد

کد: 1395042766985636

http://goo.gl/UkZ8X2

، اصفهان , (اخبار رسمی): امروزه به دلیل افزایش مشکلات اقتصادی نسل جوان تحصیل کرده آینده شغلی را تا حدی مبهم ساخته است. درهمین حال رویای یک شبه ثروتمند شدن و رسیدن به ثروت های میلیاردی در سر بسیاری از جوانان پررنگ شده است.

چرا به دنبال راز موفقیت می گردیم؟

چرا به دنبال راز موفقیت می گردیم؟ آیا موفقیت راز دارد؟

امروزه مشکلات و مسائل اقتصادی زیادی گریبانگیر جامعه ماست و نسل جوان تحصیل کرده را تحت تاثیر قرار داده و تصور آنها را نسبت به آینده شغلی، تا حدی مبهم ساخته است. در همین حال غوغای کارآفرینی بر پا شده و رویای یک شبه ثروتمند شدن و رسیدن به ثروت های میلیاردی در سر بسیاری از  جوانان پررنگ شده است. این انرژی و هیجان، در جای خود بسیار مثبت و شایسته توجه و تقویت است اما چنانچه به مسیر درست هدایت نشود، موجب خسارات قابل توجه به آینده همین جوانان و در مقیاسی وسیع تر، کل جامعه می شود. آنچه به طور ویژه قصد بررسی آن را داریم، انحرافات نگرشی است که به موجب ورود ادبیات غلط و تبلیغ آن میان نسل جوان، آنها را از مسیر درست دور می کند.

داستان از کجا شروع شد؟

احتمالا متولدین دهه هفتادی به خاطر نمی آورند، اما در سال های اواخر دهه 70 موجی از ادبیات موفقیت کشور را در نوردید. انبوهی از مجلات موفقیت، سمینارها، کارگاه های آموزشی، کتاب های ترجمه شده و تالیفی، نوارهای صوتی و … وارد بازار شد و به فرهنگ مردم راه پیدا کرد. این ادبیات بر شکوفایی توانایی های درونی و گشودن قفل انرژی های ذهنی و روحی متمرکز بود که یک زندگی متفاوت را با رها شدن از اندیشه های محدود و قالب های قدیمی ذهنی نوید می داد.

اگر چه این مساله به خودی خود مثبت است، اما اشکال کار این بود که راه آزادسازی این انرژی نهفته درونی بیش از آنکه بر تلاش و حرکت عملی و واقعی به سمت هدف باشد، استفاده از تکنیک های خارق العاده و ماورایی! معرفی می شد. حرف هایی از این دست که اگر روزی 50 مرتبه با خود تکرار (تلقین) کنید که “من لحظه به لحظه و روز به روز ثروتمند و ثروتمندتر می شوم” با کمی اغراق، حتما انرژی کیهانی شما را در می یابد و پول به سمتتان سرازیر می شود. برای مثال یکی از داستان هایی که برای انتقال این مفهوم استفاده می شد حکایت از این داشت که با ارسال انرژی کیهانی، فردی که به شما بدهی دارد، دین خود را پرداخت خواهد کرد. این موج از ادبیات موفقیت اندکی فروکش کرد و ماهیت خود تنظیمی جامعه آن را به سمت علمی شدن پیش برد.

مثال تازه تری هم وجود دارد. کتاب و فیلم راز که در سال 2006 میلادی (میانه دهه 80 شمسی) منتشر شد، به فارسی دوبله و در سطح گسترده ای مورد استقبال مخاطبان ایرانی قرار گرفت. در این فیلم مجددا یک انرژی پنهانی مورد تاکید قرار گرفته و اشاره ای به تلاش هزاران ساعته و بی وقفه کسانی که در دیدگاه جامعه موفق تلقی می شوند، دیده نمی شود.

منشا این ادبیات کجاست؟

 در دهه هفتاد شمسی، بدلیل شرایط فناوری روز و محدودیت های ارتباطات، ادبیاتی که در جهان تولید و منتشر می شد با چند سال تاخیر به کشور می رسید. رونق اقتصادی بخش صنعت در اواخر دهه 1980 در امریکا و ژاپن، موجب خوش بینی غیر منطقی نسبت به آینده و کسب و کار شده و آغاز تولید این سبک از محتوا (موفق شدن فقط به دلیل خواستن!) را تحریک کرد.

به دنبال فضای روانی ایجاد شده در این کشورها، انبوهی از کتب موفقیت نگارش شد که با تاثیرپذیری از خوش بینی غالب در آن دوران، اندیشیدن به موفقیت و ثروت را برای رسیدن به آن کافی می دانستند. اگرچه این خوش بینی در سال های ابتدایی دهه 1990 با یک رکود اقتصادی گسترده به پایان رسید، اما ادبیات آن با چندین سال تاخیر به ایران وارد شد و در سطحی گسترده انتشار یافت.

کمتر کسی هست که در مورد رکود بزرگ اقتصادی سال 2008 چیزی نشنیده یا نخوانده باشد. این رکود گسترده که تمام سیستم مالی جهان را درگیر خود ساخت، در پی اعطای میلیاردها دلار وام بدون پشتوانه به شهروندان در امریکا بروز کرد. بانک های آمریکایی هزاران دلار وام به افرادی می دادند که حتی شغل ثابت و مطمئنی نداشتند. تنها توجیه برای این کار، سرمایه گذاری وام ها در بازار مسکن بود که از دید بانک ها و مردم، بازاری مطمئن و خلل ناپذیر شناخته می شد.

تزریق چنین حجم انبوهی از پول به بازار مصرف، موجب رونق کاذب در همه بازارها شده و مجددا یک خوش بینی غیر واقعی را کلید زد. با توجه به زمان انتشار کتاب و فیلم راز و همزمانی آن با سال های اوج گیری رونق اقتصادی ناشی از اعطای وام های بدون پشتوانه، می توان موفقیت آن را مرهون همین دیدگاه عمومی (موفق شدن فقط به دلیل خواستن!) دانست. جالب است که عوامل تهیه و پخش فیلم راز با انتقاد های متعدد و چند پرونده اختلاف قضایی مواجه هستند.

در ادبیات جهانی به این دسته از محتوا Popular Psychology یا روانشناسی عامیانه گفته می شود که بیش از آنکه یک علم باشد، یک صنعت است. منابع متعددی به تولید محتوا در این زمینه پرداخته و مجموعه کاملی از کتب، محصولات چند رسانه ای و موج تبلیغاتی را ایجاد کرده اند.

راه درست چیست؟

اگر به فرهنگ عمومی رجوع کنیم بسیاری از افراد هنگامی که با فرد موفقی روبرو می شوند، به دنبال “راز موفقیت” او می گردند. بسیاری از افرادی که حتی در رسانه با آنها مصاحبه می شود، تمایل دارند یک نقطه عطف در زندگی خود معرفی کنند که سرمنشاء همه موفقیت های بعدی شده است. آیا شخصا تا کنون به دنبال یک کتاب یا فیلم یا سخنرانی که زندگی شما را برای همیشه متحول کند، گشته اید؟ آیا شما نیز به دنبال لحظه بیداری که شما را برای همیشه تغییر می دهد بوده اید؟ آیا می پندارید که معجزه ای رخ خواهد داد و از فردا می توانید ساعت ها کار کنید و با تمام تمرکز و توان به سمت اهداف خود پیش بروید؟

در جهان رقابتی که ما در آن زندگی می کنیم، در عصر اطلاعات و ارتباطات که هیچ انحصاری در دانش و فناوری پایدار باقی نمی ماند، ایده ها به سرعت در دسترس همه افراد قرار می گیرد. ایده ها محصول اتفاقات زندگی روزمره و چالش هایی است که با آنها مواجه می شویم. اگر ایده نابی در ذهن دارید، مطمئن باشید که همین ایده دیر یا زود به ذهن فرد دیگری خطور می کند و از میان همه کسانی که انبوهی از ثروت در ذهنشان جا خوش کرده است فقط آن افرادی که دست به کار شده و بارها و بارها طعم تلاش و شکست را می چشند به موفقیت می رسند. از میان همه کسانی که یک خودروی لوکس را در میان آرزوهایشان لیست کرده و هر روز در اتاق کار یا منزلشان به تصویر آن نگاه می کنند، فقط آن کس که به دنبال آرزوهایش دست به اقدام و عمل بزند، لذت سواری اش را تجربه خواهد کرد!

تعیین راه درست برای موفقیت بسیار دشوار است! شاید دلیل آن عدم وجود چنین راه یکتایی برای رسیدن به اهداف باشد. هیچ راز بزرگی وجود ندارد. تنها پاسخ قابل قبول این است که موفقیت به این سادگی ها نیست! تنها با اتکا بر محتوای انگیزشی و تلقین به نفس موفقیت حاصل نمی شود و اغلب لازم است ده ها ویژگی شخصیتی و محیطی در کنار هم جمع شده و با کوشش مستمر فردی، تخصص، آینده نگری، کار تیمی و مقداری شانس و بسیاری تلاش های دیگر همراه شود تا موفقیت را رقم بزند.

از نسل جوان و تحصیلکرده انتظار می رود با نگاه آگاهانه تری نسبت به روانشناسی عامیانه، بخش های مفید آن را از خرافات جدا کرده و در راستای ارتقای روحیه، و آن هم در جریان یک تلاش پیش رونده استفاده کند. باید کاری که به آن علاقه دارید را پیدا یا انتخاب کرده و با تمام توان در راستای آن دست به عمل بزنید تا با قرار گرفتن در فضای واقعی فعالیت، هنگام بروز ایده های ناب سرعت عمل بیشتری در اجرایی کردن آنها داشته باشید و اگر فرصت ویژه ای ظهور کرد، احتمال اینکه از آن بهره بجویید افزایش پیدا کند.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

اصفهان پلاس

اصفهان پلاس، وسیله کسب سود مالی و رشد اقتصادی برای موسسین و فعالان در آن نمی باشد و سعی خواهد نمود که به عنوان نمونه ایی از کارآفرینی اجتماعی فعالیت کند و همچنین نمونه ایی باشد که به جوامع کارآفرین محلی در سراسر ایران جرات ابراز وجود و نمایش فعالیت های خودشان را دهد. اصفهان پلاس نیاز های فنی و نویسندگی و ترجمه و تولید محتوای خود را اکثرا در بستر کار داوطلبانه متخصصان مرتفع می سازد.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

علم و آموزش