اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13950717153535500

برنامه های توسعه واقعا کشور را به توسعه می رسانند

کد: 13950717153535500

https://goo.gl/dVgxdm

، تهران , (اخبار رسمی): برنامه ششم توسعه این روزها حال و هوای متفاوتی دارد. از طرفی مورد انتقاد قرار می گیرد و از طرفی دیگر گروهی از آن دفاع می کنند. اما در این میان گروهی هم به طور کلی روح برنامه نویسی در کشور را زیر سوال می برند.

برنامه های توسعه واقعا کشور را به توسعه می رسانند

به گزارش اخباررسمی به نقل روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران، پدرام سلطانی، نایب رییس اتاق بازرگانی ایران، درباره برنامه ششم توسعه گفت: تجربه در کشور نشان داده که برنامه های توسعه چه پیش از انقلاب و چه پس از آن از نوشته تا عمل با هم تفاوت های بسیار دارند.

به گفته سلطانی زمانی که هر دولتی برنامه را می نویسد و دولتی دیگر و یا مجموعه ای دیگری آن را اجرا می کند، چنین اتفاقاتی هم رخ خواهد داد. او ادامه داد: اگر قرار است دولت برنامه ای داشته باشد باید ابتدای شروع کارش برنامه اش را معین کند و احکام لازم را از مجلس بگیرد و اجرا کند. این سیستم برنامه در کشور ما به جهت تغییر دولت ها جواب نداده و در حد مورد نیاز هم جواب نخواهد داد، چرا که نشان می دهد روش ها و سلایق متفاوت است.

سلطانی همچنین اضافه کرد: برنامه های توسعه عملا تبدیل شده اند به ایستگاه ها و فرصت هایی برای اینکه دولت ها بتوانند اختیاراتی را که در قالب سایر قوانین نمی توانند به سرعت به مجلس ببرند و اخذ کنند در آن برنامه ها قرار می دهند و آن اختیارات را از مجلس بگیرند. البته از طرف دیگر هم مجلس متقابلا برنامه را فرصتی می داند برای اینکه بعضی تکالیفی را که دوست دارد از دولت بخواهد در قانون برنامه تعبیه کند.

نایب رییس اتاق تهران همچنین تاکید کرد: تمام این موارد باعث شده که نتوان ارتباط مستقیمی با هدفگذاری های کمی برنامه و احکامی که در برنامه وجود دارد پیدا کرد و با هم ارتباط داد. چون اگر چنین بود برنامه ها نباید تا این میزان دستخوش تغییر می شدند. دولت باید می توانست بندها و موارد را با جداول ارتباط مستقیم بدهد، اگر جداول مورد تایید مجلس بود طبیعتا احکامش را هم باید بپذیرد. به همین جهت من به طور کلی فکر می کنم که اگر می شد برنامه ای بنویسیم برای دیگر برنامه ننوشتن بهتر بود.  

سلطانی همچنین ادامه داد: نظام مدیریتی و روش های کشورداری ما به جای اینکه منوط به برنامه های پنجساله باشند باید مبتنی بر تفکرات استراتژیکی باشند که در پی هم قرار می گیرند و دولت ها به جای اینکه اقدامات همدیگر را نقض کنند و مرتب مسیر حرکت کشور را تغییر دهند، مدام روی یک ریل به طور مستمر کار یکدیگر را ادامه می دادند.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران

سال 1263 مجلس «وکلای تجار» به عنوان اولین نهاد حامی تجار ایران شکل گرفت. این نهاد بعدها به اتاق بازرگانی تغییر نام داد. مورخان تاریخ اقتصاد ایران اعتقاد دارند، پایه تمامی فعالیت‌های صنفی و تخصصی بخش بازرگانی کشور از همین نهاد شکل گرفته است.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]