، اسلامشهر , (اخبار رسمی): تا الان چند بار پیش آمده که تصمیم گرفته باشید کاری را انجام دهید اما موقع انجام دادن خیلی راحت دست از کار کشیده باشید؟ احتمالا همه افراد یک بار هم که شده این حس را تجربه کردهاند.علت تمام این بی حالیها، تمام این حسهای بد، تحقیرها و حسرت خوردنها چیزی نیست جز «تنبلی».
تنبلی چیست؟
افرادی که برای انجام کارها از خود علاقه و اشتیاق نشان نمیدهند یا خیلی راحت آنها را به آینده محول میکنند تنبل هستند. چقدر در زندگی به آدمهایی برخورد کردهاید که همیشه کارهای خود را به تعویق میاندازند و یا در آخرین لحظات آنها را انجام میدهند و هرگز هم نتیجه مطلوب را نمیگیرند؟
چند بار شده به خاطر بی حالی و یا بی حوصلگی کاری را انجام ندادید و بعدها حسرت و افسوس خوردید؟
قطعا بارها بخاطر همین تنبلیها و بی حالیها از موفقیت دور شدید و جز حس و حال بد چیزی باقی نمانده است.
دلیل ایجاد تنبلی
دلایل زیادی در ایجاد تنبلی نقش دارند که از مهمترینهای آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1- مغز اصلیترین عامل ایجاد تنبلی
مغز در هر ثانیه در حال تحلیل میلیونها دستور است که از نقاط مختلف بدن به سمت مغز ارسال شدند و تمام این کارها را در حالی انجام میدهد که کمترین میزان انرژی را از مواد غذایی که مصرف میشود، دریافت میکند پس کاملا حق دارد که بخواهد در مصرف انرژی صرفه جویی داشته باشد و چه راهی بهتر از اینکه کمتر فعالیت کند.
2-توقع بیش از حد از خود داشتن باعث تنبلی میشود
وقتی از خود توقعات عجیب و غریب داشته باشید و بخواهید کارها را به بهترین نحو انجام دهید در حالی که شاید توانایی و مهارتهای لازم را نداشته باشید، بهترین دلیل برای تنبلی فراهم میشود و مدام به بهانه اینکه هنوز آماده نیستید انجام آن کار را به تأخیر میاندازید و این مصداق بارز تنبلی محسوب میشود.
3- اطرافیان تنبل
به افرادی که مدام با آنها در ارتباط هستید باید دقت کنید. وقتی با آدمهای بی انرژی و تنبل وقت گذرانده شود نباید توقع داشت که بتوان متفاوت با آنها بود و خوب عمل کرد.
4- سنگ بزرگ علامت نزدن است
گاهی اوقات انتخاب کارهای خیلی بزرگ باعث میشود تبدیل به فرد تنبلی شوید. کارهای بزرگ سختیهای زیادی به همراه دارند و این که حس و حال انجام کار بزرگ رو ندارید بنابراین خیلی راحت دست از کار خواهید کشید و عقب نشینی خواهید کرد و به همین سادگی تبدیل به یک فرد تنبل خواهید شد.
تنبلی چه عواقبی به دنبال دارد؟
1- کاهش اعتماد بنفس
تکرار تنبلی و عقب انداختن کارها به مرور تبدیل به یک کار غیر ممکن میشود و باعث میشود مدام فکر کنید توانایی انجام را ندارید برای همین کم کم اعتماد به نفس از بین میرود و شخص فکر میکند بی کفایتی است.
2- تنبلها هرگز موفق نمیشوند
هیچ آدم تنبلی نمیتواند به اهداف خود دست پیدا کند و جز افراد موفق دنیا محسوب شود. موفقیت، تلاش و پشتکار لازم دارد نه تنبلی و بی حالی.
3- افسردگی به دنبال تنبلی
افراد تنبل به مرور زمان آنقدر بی انرژی و بی هدف خواهند شد که انگیزهای برای ادامه زندگی نمیبینند و به طور کامل امید خود را از دست میدهند و به سادگی قید تمام اهداف و آیندهی درخشانی که میتوانستند به آنها برسند، میزنند.
با این راهکارها برای همیشه با تنبلی خداحافظی کنید
1- سریع عمل کنید
بهترین راه رفع تنبلی این است که سریع باشید. هر کاری را باید همان لحظه انجام دهید و از موکول کردن برنامهها به آینده به شدت پرهیز شود. هر چقدر کارها عقب بیافتد همانقدر بیشتر تنبلی گریبانگیر خواهد شد و شخص از اهداف خود دور خواهد ماند.
2- با کارهای کوچک شروع کنید
از بین بردن یک عادت احتیاج به زمان دارد. باید با کارهای کوچک شروع کرد و آنها را مرتب انجام داد تا تبدیل به عادت شوند و آماده انجام کارهای بزرگتری شد.
3- اهداف را مرور کنید
مرور اهداف و تجسم آنها حس خوبی را به آدم منتقل میکند و انگیزه حرکت ایجاد میکند پس مدام اهداف قشنگی که انرژی میدهد را برای خود مرور کنید.
4- حواستان به اطرافیان باشد
خود را با آدمهای موفق و اهل تلاش احاطه کنید. فراموش نباید کرد که هر شخص خلاصه پنج نفری است که مدام با آنها در ارتباط است. هر چقدر بیشتر با افراد موفق و اهل تلاش در ارتباط باشید، همانقدر بیشتر از تنبلی و سستی دور میمانند.
5- آینده نگر باشید
خیلی وقتها علت تنبلی این است که به عواقب آن فکر نمیشود و شخص اصلاً متوجه نیست چه تاثیراتی میتواند بر آینده او داشته باشد. پس بهترین کار این است که حتما با خود خلوت کرده و فکر کنید اگر با همین برنامه جلو روید به کجا خواهید رسید. آیا دنبال ساختن آینده به بهترین نحو هستید یا قصد دارید یک فرد معمولی باشید؟
شک نکنید که میتوان با رعایت نکات ساده همین مقاله کوتاه در رویاهای خود زندگی کنید و به اهداف خود دست پیدا کنید.
### پایان خبر رسمی