، اسلامشهر , (اخبار رسمی): برای خیلیها پیش آمده که بخواهند کاری را انجام دهند یا اینکه حرفی را بزنند، ولی طرف مقابل که میتواند هر کسی باشد مقاومت کرده و مانع انجام کار مورد دلخواه شده و یا حرف را قبول نکرده و طبیعتاً شخص هم به خواسته خود نرسد.
چگونه باید با این شرایط کنار آمد؟
معمولا در مواجه شدن با این شرایط دو راه پیش رو است؛ یا اصرار بر حرف و کار مورد نظر شود که احتمال کشیده شدن بحث به مشاجره و شاید هم فضاهای بدتر وجود دارد و یا اینکه به طور کل دست از خواسته و مطلب مورد نظر کشیده شود و بی خیال قضیه شوید.
با کمی دقت میتوان دید که اکثر اطرافیان یکی از این دو راه را انتخاب میکنند؛ اما ما راه سومی وجود دارد که با یادگیری و به کار بردن مهارت آن بسیاری از مشکلات و مشاجرات و دست کشیدن از خواستهها از شخص دور خواهد شد و او را به هدفش نزدیکتر خواهد کرد و آن هم هنر و مهارت متقاعد کردن است.
تعریف متقاعد کردن
ویکی پدیا میگوید: اقناع و متقاعد کردن نقطه اوج مبحث ارتباطات است. مصدر آن قناعت است و قناعت یعنی بسندگی، سیری، اشباع، بینیازی و به ثمر نشستن و کامل شدن؛ و اینها همه نشانههایی از پیروزی و رضایتمندی است. به طور کلی اقناع هدف اساسی و غایی همه نوع رفتارهای ارتباطی است.
ارتباط موفق و موثر آن گونه ارتباطی است که نتیجه دلخواه یعنی اقناع را به دنبال داشته باشد. در این صورت میتوان به آن ارتباط متعالی نیز گفت. ولی ساده میتوان گفت: تفهمیم مطلب و کار مورد نظر، به طرف مقابل و پذیرش آن کار توسط فرد مورد نظر است.
چه طور میتوان یاد گرفت؟
حالا که ضرورت یادگیری مهارتهای متقاعدسازی آشکار شد باید آن را فرا گرفته و از آن به موقع و با توجه به ظرافتهای ریز آن استفاده کرد.
نکات کلیدی متقاعد سازی
نکته اول و مهم متقاعد سازی، شنیدن مطالب طرف مقابل و دلیل مخالفت با نظر است. بسیاری از مواقع دلیل مخالفت، درک نامناسب از مسائل و اطلاعات ناکافی افراد از مسایل مختلف است.
باید لبخند به لب داشت و از چهره عبوس و حق به جانب جداً خودداری کرد.
در ابتدای صحبت خواسته خود را مطرح نباید کرد و سعی کنید صحبتهای ابتدایی خود را با حسن جویی از طرف مقابل شروع کرد.
به صحبتهای طرف مقابل باید با دقت گوش داد و حس مهم بودن را در او متجلی کرد.
باید طوری خواسته خود را مطرح کرد که طرف مقابل حس سود دو طرفه در او ایجاد شود.
باید شفاف و بدون کنایه صحبت کرد تا طرف مقابل کامل متوجه درخواست شود.
حرفهای تازه و جدید زد، افراد دوست دارند همیشه حرفهای نو بشنوند.
باید مقایسه کرد. گاهی مقایسه بین دو چیز به وضوح مشخص میکند که خواسته کاملاً منطقی و دور از انتظار نیست.
یک نکته مهم:
باید دقّت کرد که توان متقاعد کردن همه مردم در هیچکسی وجود ندارد و انتظار اینکه بتوان همه را متقاعد کرد انتظاری دور از واقعیت است.
### پایان خبر رسمی